Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Λίνεν: «Δεν υπάρχει… μαύρη λίστα»

Την δική του απάντηση για τα περί… μαύρης λίστας, όσον αφορά τους παίκτες που δεν υπολογίζει στην ΑΕΚ, έδωσε ο Έβαλντ Λίνεν.

Λίνεν: «Δεν υπάρχει… μαύρη λίστα»
Το τελευταίο διάστημα βγήκαν στη δημοσιότητα διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με τους παίκτες που δεν υπολογίζει στο ρόστερ της ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν.

Ο Γερμανός τεχνικός θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, τονίζοντας πως υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή και δεδομένα δεν μπορούν να αγωνίζονται όλοι και σχολίασε πως στόχος του είναι 6-7 παίκτες να βρουν χρόνο συμμετοχής, ούτως ώστε να έχουν εξέλιξη.

Ως «αγώνα επιβίωσης» χαρακτήρισε το προσεχές παιχνίδι της «Ένωσης» με τον ΟΦΗ, που με τη στήριξη του κόσμου στο ΟΑΚΑ μπορεί να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, όσα είπε στην NOVA:

«Ελπίζω η ψυχολογία μας να είναι στο καλύτερο σημείο. Δεν πρέπει όμως να κοιτάμε το παρελθόν. Πρέπει να ζούμε το παρών και στο παρών υπάρχει ένας αγώνας με τον ΟΦΗ. Μετά την αλλαγή προπονητή έχει κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια, πήρε πόντους και είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σ' αυτό. Αυτός είναι και ο στόχος που έχουμε κάθε εβδομάδα. Να κοιτάμε μόνο το ματς που έρχεται και όχι τα επόμενα δύο, ή να στεκόμαστε στο ότι ήμασταν καλύτεροι στο προηγούμενο. Αυτό δε βοηθάει και πρέπει μόνο να επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι», τόνισε ο τεχνικός του δικεφάλου, ο οποίος μίλησε και για τη δημιουργία φάσεων της ομάδας του:

«Στον τελευταίο αγώνα δεν είδα πολλές ευκαιρίες, αλλά στον αμέσως προηγούμενο είχαμε ευκαιρίες για ...πέντε αγώνες. Ελπίζω όμως να δημιουργούμε ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο σε ένα παιχνίδι να έχουμε 15-20 ευκαιρίες και στο αμέσως επόμενο μόνο 2-3. Το προηγούμενο ματς ήταν αγώνας επιβίωσης κόντρα στον Άρη και ελπίζω ότι μπορούμε και να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο μαχητικότητας, αλλά και να δημιουργούμε ευκαιρίες».

Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: «Με τον ΟΦΗ είναι επίσης ένας αγωνας επιβίωσης, αλλά στην έδρα μας. Η διαφορά είναι ότι θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας, ενώ στην έδρα του Άρη παίζαμε κόντρα σε όλους. Γι' αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, αλλά και πάλι είναι το ίδιο. Σ' αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δινουμε το 100% για να νικήσουμε και αυτό θα κάνουμε».

Σε ότι αφορά στη «μαύρη λίστα» που ...γράφεται και ...λέγεται ότι υπάρχει για συγκεκριμένους παίκτες, ο Έβαλντ Λίνεν ξεκαθάρισε την κατάσταση:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε αυτή τη στιγμή 30 παίκτες, εκτός απ' τους τερματοφύλακες και μίλησα προσωπικά εδώ και κάποιες εβδομάδες με 5-6-7, στους οποίους πρότεινα να παίξουν σε άλλη ομάδα. Τα μέσα ενημέρωσης κάθε δύο εβδομάδες αναφέρονται σ' αυτό και γράφουν ψέματα ότι έδωσα λίστα. Δεν υπάρχει λίστα, μίλησα προσωπικά με παίκτες, οι παίκτες γνωρίζουν και είναι δική τους η απόφαση. Κάποιους δεν μπορώ να τους καταλάβω, επειδή γι' αυτούς είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχουν σε κάθε προπόνηση, αφού έχουμε πολλούς παίκτες. Αν θέλουν να έχουν εξέλιξη πρέπει να παίξουν, γι' αυτό και τους προτείναμε να παίξουν σε άλλη ομάδα. Η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει και το ξέρουν αυτό εδώ και λίγες εβδομάδες. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι αυτοί. Δε θέλω να πω δημόσια τα ονόματά τους, αλλά αν δείτε ποιοι παίκτες δεν παίζουν, αν δείτε ποιοι παίκτες δεν είναι στη δεκαοχτάδα, μπορείτε να φανταστείτε σε ποιους παίκτες αναφέρομαι. Δε θέλω όμως να πω ότι είναι αυτός, αυτός, ή αυτός. Το γεγονός όμως ότι δε μπορώ να τους χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή είναι κακό και γι' αυτούς και για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: