Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γιατί ο Τάτος πήγε στον Άρη;


Ποια πράγματα ζύγισε ο 23χρονος παίκτης πριν πάρει την απόφαση να έρθει στη Θεσσαλονίκη.
Η πλειοψηφία του ρεπορτάζ έδινε σίγουρη τη μετακίνηση του Τάτου στον ΟΦΗ. Οι χειρισμοί όμως της διοίκησης του ΑΡΗ άλλαξαν το κλίμα και τελικά έφεραν τον παίκτη στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από την πίεση και την προσέγγιση των ανθρώπων του ΑΡΗ ο Τάτος ζύγισε μια σειρά από πράγματα πριν πάρει την οριστική του απόφαση. Μερικά από αυτά τα παρουσιάζει σήμερα η SportDay και το AllAboutARIS τα αναδημοσιεύει.

1. Η δυναμική. Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό, ο 23χρονος παίκτης ήθελε να πάει σε μια ομάδα με δυναμική και ειδικό βάρος στην οποία οι εμφανίσεις του θα τραβήξουν ποιο εύκολα τα βλέμματα όλων και ειδικά του Φερνάντο Σάντος και αν μη τι άλλο ο Αρης πληροί αυτή την προϋπόθεση.

2. Οι ανάγκες του ρόστερ: Ο Τάτος ήθελε να πάει σε μια ομάδα που εκτός από θέση στην ενδεκάδα θα του προσέφερε και τον ρόλο του ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο και ο ΑΡΗΣ του τα προσφέρει αμφότερα. Ο Αλκαράθ έψαχνε εναγωνίως για ένα παίκτη που θα παίρνει προσπάθειες στον άξονα και λογικά θα του δώσει τον ρόλο του ηγέτη.

3. Το υλικό. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ήθελε από την ομάδα στην οποία θα πήγαινε ήταν το υλικό που θα συναντήσει εκεί να τον βοηθήσει να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του. Να υπάρχουν δηλαδή παίκτες με τους οποίους θα μπορεί να αναπτύξει ένα κώδικα επικοινωνίας και φυσικά επιθετικοί που θα αξιοποιήσουν το χάρισμά του στην κάθετη πάσα. Η παρουσία των Αγάνθο, Γιαννιώτα και Διαμαντάκου αλλά και του Ζαραδούκα εγγυάται κάτι τέτοιο.

4. Το γήπεδο. Ο Τάτος ήθελε να πάει σε μια ομάδα που διαθέτει καλό γήπεδο με αγωνιστικό χώρο που θα τον βοηθήσει να ξεδιπλώσει τα χαρακτηριστικά του και ο Αρης σε σχέση με Γιάννινα και ΟΦΗ… έπαιζε χωρίς αντίπαλο στο θέμα αυτό.

5. Το εγγυημένο συμβόλαιο. Ο Αρης σε αντίθεση με τον ΟΦΗ του έδωσε εγγυημένο μέσω τηλεοπτικών συμβόλαιο που θα του αποφέρει 60.000 ευρώ καθαρές απολαβές συν ένα ποσό 5000 εφόσον οι κίτρινοι πετύχουν τον στόχο της παραμονής.

6. Το πρόγραμμα
Το πόση σημασία έδωσε ο Τάτος ακόμη και στην τελευταία λεπτομέρεια, φαίνεται και από το γεγονός ότι έβαλε κάτω ακόμη και το πρόγραμμα που έχουν Άρης και ΟΦΗ ως το τέλος της σεζόν, πριν αποφασίσει. Διαπίστωσε ότι στην Κρήτη και με δεδομένο ότι ο ΟΦΗ είναι πιο κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής του, δεν θα είχε την πίεση που χρειάζεται μετά από ένα εξάμηνο με ελάχιστα παιχνίδια στον Ολυμπιακό, ενώ στον Αρη που είναι σε χειρότερη βαθμολογική θέση με παιχνίδια… φωτιά, θα βρει τον αγωνιστικό ρυθμό, την πίεση και τα πατήματα που ψάχνει ώστε να επιστρέψει πιο «γεμάτος» στον Ολυμπιακό.

7. Ο Ζαραδούκας. Μεταξύ των δυο υπάρχει πολύ καλή σχέση και τα είπαν και επί Αθηναικού εδάφους την Δευτέρα, μια μέρα δηλαδή πριν ο Τάτος πάρει την οριστική του απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: