Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δύο χρόνια φευγάτος ο «Τόρο»

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ που τον σημάδεψε και η συνάντηση με τον Μαρινάκη στις 14 Απριλίου 2011, όταν του είπε ότι θέλει να παίξει στο εξωτερικό.

Δύο χρόνια φευγάτος ο «Τόρο»
20 Φεβρουαρίου 2011. Το επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη έχει τελειώσει. Εκείνο το βράδυ, μάλλον κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι ουσιαστικά ξεκίνησε οριστικά η αντίστροφη μέτρηση για την καριέρα του Βασίλη Τοροσίδη στους «ερυθρόλευκους». Δύο χρόνια μετά, τίποτε δεν άλλαξε τελικά, παρά τις συναντήσεις που μεσολάβησαν και τη σκέψη του αρχηγού του Ολυμπιακού μετά τη γέννηση του παιδιού του να μείνει. Ηταν φευγάτος από εκείνο το βράδυ και τώρα αποφάσισε να φύγει οριστικά.

Οχι μόνο από τον Ολυμπιακό, αλλά και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και στη δήλωσή του. Το πρόβλημα δεν ήταν η ομάδα. Απλά εκείνο το βράδυ αισθάνθηκε κάποια πράγματα και του σφηνώθηκε για τα καλά η ιδέα να παίξει στο εξωτερικό. Ακουγε άλλωστε τόσα πολλά από τους «ξενιτεμένους», ειδικά από τον πολύ καλό του φίλο Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Δεν είναι η αποβολή του και η αντιδικία με τον Σεμπαστιάν Λέτο σε εκείνο το ντέρμπι. Αυτό ξεπεράστηκε πολύ γρήγορα. Εκείνο το βράδυ απλά σκέφτηκε ότι θέλει να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να παίξει στο εξωτερικό. Κι αυτό έγινε πιο έντονο τώρα, έπειτα από έξι χρόνια στον Πειραιά, όπου γεύτηκε τα πάντα: τίτλους, καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά στην Ευρώπη, το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ποτέ δεν είχε το μεγάλο συμβόλαιο σε σύγκριση με άλλους, στις «καλές εποχές», αλλά μπορούσε να το αποκτήσει αν το ήθελε. Η ιδέα όμως να δοκιμάσει την ευρωπαϊκή εμπειρία είχε μπει για τα καλά στο μυαλό του.

Το είπε και στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δύο μήνες αργότερα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στις 14 Απριλίου 2011, όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τον κάλεσε δύο χρόνια πριν από τη λήξη του συμβολαίου του για πρόωρη ανανέωση. Κυρίως για να του ανεβάσει τις αποδοχές, αφού έπαιρνε 500.000, ποσό μικρό συγκριτικά με τους περισσότερους βασικούς. Δεν μπήκαν καν σε τέτοια συζήτηση. «Πρόεδρε, θέλω να παίξω στο εξωτερικό», του είπε. Ο Μαρινάκης αιφνιδιάστηκε, αλλά κατάλαβε ότι ο Τοροσίδης ήταν αποφασισμένος. Του απάντησε ότι δεν ήθελε να τον πουλήσει, αλλά αν βρεθεί μία πρόταση ανάλογη της αξίας του, τότε θα το συζητούσε. Την επομένη ο Τύπος προανήγγειλε την ανανέωση του Τοροσίδη, αλλά η «SD» τα άφηνε όλα ανοιχτά και ανέφερε το σενάριο της πώλησης. Πρόταση που να ικανοποιεί τον Ολυμπιακό δεν έγινε ούτε εκείνο το καλοκαίρι ούτε το τελευταίο. Κατά τη διοίκηση, μάλιστα, δεν έγινε ποτέ επίσημη προσφορά από σύλλογο. Αναπόφευκτα, από το καλοκαίρι τέθηκε ξανά το θέμα του συμβολαίου του, για να μην τον χάσει τσάμπα ο Ολυμπιακός στο τέλος της σεζόν. Του έγινε η τελική πρόταση και ο Τοροσίδης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ήταν μπερδεμένος, καθώς είχε αρχίσει να σκέφτεται και την παραμονή, το πήρε οριστικά απόφαση.

Άλλα περιθώρια δεν είχε, άλλωστε δεν οδηγούσε πουθενά η διαρκής αναβολή. Ο Ολυμπιακός είχε έναν λόγο παραπάνω να το ξεκαθαρίσει, διότι δεν είναι ο οποιοσδήποτε παίκτης, αλλά ο αρχηγός της ομάδας. Γι' αυτό του ζήτησε μία οριστική απόφαση. Ο Τοροσίδης ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Ρόμα, δεν είχε κλείσει ακόμη, αλλά έπρεπε οριστικά να επιλέξει τι θα κάνει. Και πήρε την οριστική απόφαση. Είχαν προηγηθεί πολλές συναντήσεις, κάποια στιγμή πράγματι σκεφτόταν ο παίκτης να μείνει, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχε διαφορά και στο οικονομικό, ωστόσο ο ίδιος το διέψευσε με την επίσημη δήλωσή του. Επί της ουσίας, αυτό που φάνηκε πριν από δύο χρόνια ίσχυσε και την τελευταία στιγμή. Ο Τοροσίδης ήταν φευγάτος και το έβλεπε κανείς στις εμφανίσεις του, με εξαίρεση λίγες περιόδους. Ηταν φανερό ότι είχε χάσει το κίνητρό του. Απομένει να φανεί αν θα το ξαναβρεί στο εξωτερικό...

ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

 Ο Τοροσίδης ανέφερε στη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλη ομάδα γι' αυτόν πλην του Ολυμπιακού, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που αναφέραμε το τελευταίο διάστημα. Δύσκολο να έγινε τυχαία, και η μόνη ομάδα η οποία μπορούσε να τον ικανοποιήσει οικονομικά αυτή την περίοδο ήταν ο ΠΑΟΚ. Είναι γνωστά, άλλωστε, και τα σενάρια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μόνο που ο Τοροσίδης το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Η απόφασή του ήταν Ολυμπιακός ή εξωτερικό, ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει οτιδήποτε άλλο. Και στο μέλλον, αν κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα, η επιλογή θα είναι Ολυμπιακός ή... Ξάνθη, η επιστροφή δηλαδή στα πάτρια εδάφη.

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: