Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Αυτή η θέση μου ταιριάζει»

Ικανοποιημένος από την απόδοσή του στον ημιτελικό με τη Ρόμα, δήλωσε πως είναι ο Φρέντι Γκουαρίν, ο οποίος αποκάλυψε ποια είναι η θέση στην οποία προτιμάει να παίζει.

«Αυτή η θέση μου ταιριάζει»
Οι πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Αντρέα Στραματσόνι στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στη Ρόμα, τον ανάγκασαν σε κάποιες αλλαγές, καθώς και στη χρησιμοποίηση του Φρέντι Γκουαρίν σε μια θέση στην οποία δεν έχει αγωνιστεί πολύ. Αυτή του επιτελικού μέσου, η οποία είναι η αγαπημένη του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κολομβιανός άσος μετά τη λήξη του αγώνα.

«Προτιμώ να παίζω πίσω από τους επιθετικούς, αφού σε αυτή τη θέση μπορώ να βγάζω τελικές πάσες, αλλά και να βρίσκομαι σε… επίκαιρη θέση για να σκοράρω. Παίζοντας ως επιτελικός μέσος νιώθω ελεύθερος να κάνω αυτό που μου έρχεται στο μυαλό. Παίζω πιο αυθόρμητα. Ασφαλώς υπάρχουν στιγμές μέσα σε ένα ματς που πρέπει να γυρίσω πιο πίσω και να βοηθήσω, είτε στο μαρκάρισμα, είτε στο κλέψιμο της μπάλας. Αλλά είμαι αρκετά γρήγορος και καλά γυμνασμένος, ώστε να… ανεβοκατεβαίνω στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Γκουαρίν.

Στη θέση αυτή διακρίθηκε στον ημιτελικό με τη Ρόμα, κάτι που τον ικανοποιεί, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του. «Αισθάνομαι πως έπαιξα αρκετά καλά. Έκανα αυτά που μου ζήτησε ο προπονητής μου και πιστεύω πως τα έκανα σωστά. Οπότε είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου», σημείωσε ο Κολομβιανός μέσος.

Όσο για την πρόκριση, ο Γκουαρίν επανέλαβε όσα είπε και ο Αντρέα Στραματσόνι. «Με το γκολ που πετύχαμε αφήσαμε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση. Στο Σαν Σίρο, με την βοήθεια του κόσμου μας, είμαι σίγουρος πως είμαστε σε θέση να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον τελικό. Το γεγονός, μάλιστα, πως η ρεβάνς θα γίνει τον Απρίλιο, ίσως αποδειχτεί θετικό για την ομάδα μου, αφού αυτή τη στιγμή έχουμε πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών. Μέχρι τότε, σίγουρα θα έχουν επιστρέψει», είπε χαρακτηριστικά ο Φρέντι Γκουαρίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: