Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Κύριοι υπεύθυνοι οι οπαδοί»

Oι φανατικοί οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νίκου Καρούλια στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Κύριοι υπεύθυνοι οι οπαδοί»

«Ήταν τελείως άστοχη η έλευση του Φάμπρι», τόνισε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» ο οποίος αναφέρθηκε στον προπονητή που θα μπορούσε να βγάλει τους "πράσινους" από τη δύσκολη συγκυρία: «Αυτός που θα μπορούσε να βοηθήσει και να αναλάβει την ομάδα, ενώ παράλληλα εκτιμάται από ολόκληρη την Παναθηναϊκή οικογένεια, είναι ο Κριστόφ Βαζέχα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καρούλιας στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για την πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League

«Έχω πάρει πολλές χαρές στον Παναθηναϊκό, όμως είμαι εδώ στον Απόλλωνα σε μία υγιή ομάδα και προσπαθούμε για το καλύτερο. Όλοι εμείς είμαστε μία ομάδα – μια γροθιά. Η διοίκηση και οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου. Μαζί με τους φιλάθλους καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.

Πιστεύαμε ότι θα παλεύουμε για το καλύτερο, όμως δεν πιστεύαμε ότι θα είμαστε πρώτοι και θα βρισκόμασταν να διεκδικούμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Εμείς δεν είχαμε ποτέ ονόματα, ενώ ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και κάποιες ομάδες είχαν παίκτες που είχαν παίξει σε συλλόγους της Σούπερ Λίγκας. Σημασία έχει τι επιλέγεις και μέσω του Παύλου Μυροφορίδη έχουμε κάνει τις κατάλληλες προσθήκες, με μπάτζετ μικρότερο από εκείνο της περσινής περιόδου
».

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό

«Έγιναν λάθος επιλογές, λανθασμένη διαχείριση σε στιγμές κρίσης, έγινε λάθος από τους οπαδούς της ομάδας που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση. Δεν φοβάμαι να μιλήσω, αν και έχουν στραφεί εναντίον μου. Ο λόγος είναι ότι ο Παναθηναϊκός ήταν η πιο οργανωμένη ομάδα και είχε εκπληρωμένες όλες τις υποχρεώσεις της και φτάσαμε να διώξουμε αυτή την οικογένεια, η οποία έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική κοινωνία – μέσω της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

Τώρα ας πάρουν τους καρπούς που φύτεψαν οι οπαδοί. Όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν οι φίλαθλοι την ομάδα στα χέρια τους με πρωτεργάτη τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έτρεξε αυτό το εγχείρημα, πήγαν μόνο χίλια άτομα στην Παναθηναϊκή Συμμαχία
».

Για το μέλλον του «τριφυλλιού» από εδώ και πέρα

«Πέρασα ως προπονητής, ως ποδοσφαιριστής και το μόνο που μου έχει μείνει να περάσω ως παράγοντας από την ομάδα (γέλια). Ο Παναθηναϊκός χρωστάει πολλά χρήματα και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος για να μπει μπροστά σε αυτά τα χρέη. Πρέπει να γίνεται αποπληρωμή των χρεών που έχει και παράλληλα να αγοράζει παίκτες κόντρα στον Ολυμπιακό που έχει αυτή τη δυνατότητα. Έχουν περάσει οι παλιές καλές εποχές, όταν κάποιοι έβγαζαν χρήματα με παράνομο τρόπο και τα έβαζαν στο ποδόσφαιρο. ».

Για το πλάνο με τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές

«Με πείθει αυτό το μοντέλο, υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά… Μόλις κάνουν δύο-τρία επιτυχημένα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ζητούν τρελά πράγματα οι οπαδοί. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να πούμε ότι αυτό το μοντέλο θα ακολουθήσει η ομάδα και να ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες.

Θα πούμε ότι θα είμαστε στα μέσα της βαθμολογίας και να μην υπάρχουν απαιτήσεις από τους φιλάθλους και να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους οι πιτσιρικάδες. Να πούμε ότι θα βάλουμε τα δικά μας παιδιά και ταυτόχρονα να χτίζεται η ομάδα, ενώ γίνεται δουλειά στις ακαδημίες του συλλόγου
».

Για την επιλογή του Φάμπρι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας

«Ήταν τελείως άστοχη η έλευση του Φάμπρι. Βάλαμε έναν άνθρωπο που δεν ξέρει τίποτα από την ελληνική πραγματικότητα να προπονήσει τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς να βάζεις έναν προπονητή που προέρχεται από την β’ και τις χαμηλές ομάδες της Ισπανίας. Αυτός που θα μπορούσε να βοηθήσει και να αναλάβει την ομάδα, ενώ παράλληλα εκτιμάται από ολόκληρη την Παναθηναϊκή οικογένεια, είναι ο Κριστόφ Βαζέχα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: