Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μώραλης: «Ο Άρης μπορεί να εξυγιανθεί»

Αισιόδοξος για την εύρεση μίας βιώσιμης λύσης για την ΠΑΕ Άρης, δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4»

Μώραλης: «Ο Άρης μπορεί να εξυγιανθεί»
Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, με αφορμή την αυριανή συνάντηση μεταξύ ΕΠΟ, Λίγκας, ΠΣΑΠ, Άρη για το θέμα των «κίτρινων», έκανε εκτενή να αναφορά στις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις που γίνονται με τους ανθρώπους της ΠΑΕ και μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι οι θεσσαλονικείς είναι σε καλό δρόμο για την εξυγίανση τους.

Αναλυτικά ο Γιάννης Μώραλης μίλησε στον «Libero 107,4» για:

-το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης:

«Το οικονομικό ζήτημα προέρχεται από τα προηγούμενα χρόνια. Με το που ανέλαβα την προεδρία της Σούπερλιγκ ήμουν σε άμεση επικοινωνία τόσο με τον κ.Ζαμπέτα όσο και με τον κ.Ψηφίδη. Αμφότεροι δίνουν τεράστια μάχη για να ρυθμίσουν και αρχειοθετήσουν τα προβλήματα της ομάδας και έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Από την πλευρά μας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια, προκειμένου να βρούμε λύσεις για τους συλλόγους που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

-τη συμφωνία των 45 δόσεων:

«Μπήκαμε σε μια διαδικασία με τον ΠΣΑΠ να αλλάξουμε τις δόσεις και τα ποσά καταβολής, σε ποδοσφαιριστές στους οποίους οφείλονται μεγάλα ποσά. Ο Άρης από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη συμφωνία. Κατα τη γνώμη μου αυτό ήταν κάτι θεμιτό. Οι άνθρωποι του με απόλυτη ειλικρίνεια εξέφρασαν τις θέσεις τους και εμείς από την πλευρά μας σεβόμαστε απόλυτα τον Άρης, τον κόσμο του και την ιστορία του».

-το γεγονός ότι ο Άρης θέλει να υπαχθεί στο άρθρο 99:

«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια λύση διαφορετική. Η υπαγωγή στο άρθρο 99 είναι μια άλλη υπόθεση, και χωρίς να μπω στο νομικό σκέλος, θέλω να τονίσω ότι πάγια άποψη της Σούπερλιγκ είναι να μην προσφεύγουν ομάδες σε πολιτικά δικαστήρια για ποδοσφαιρικούς λόγους».

-τις «ζυμώσεις» προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα του Άρη:

«Καταβάλλουμε όλοι (ομοσπονδία, Λίγκα, ΠΣΑΠ, Άρης) μεγάλη προσπάθεια για να βρούμε μια καλή λύση που θα βγάλει την ομάδα από το διέξοδο. Δεν μπορώ να γνωρίζω τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Άρης, όμως έχουμε πολύ καλή συνεργασία, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και πιστεύουμε τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας».

-το αυριανό ραντεβού:

«Αύριο θα έχουμε μια συνάντηση για να βρούμε μια διαφορετική λύση για τον Άρης. Πιστεύω και ελπίζω πως θα τα καταφέρουμε. Η συγκεκριμένη συνάντηση γίνεται κατ’ εξαίρεση και δεν την πραγματοποιούμε για να εκφράσουμε τις αντιθέσεις μας. Την κάνουμε για να βρούμε μια βιώσιμη λύση. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα βρούμε. Ωστόσο, είμαι πολύ αισιόδοξος. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Άρη».

-τo τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση που βρεθεί λύση:

«Η συνέχεια για τον Άρη είναι ούτως ή άλλως δύσκολη. Ο Άρη είναι σε σωστό δρόμο και πρέπει να παραμείνει με χαμηλό μπάτζετ και τα επόμενα χρόνια για να τα καταφέρει. Εκτός κι αν βρει επενδυτή. Αλλιώς, θέλει βάθος χρόνου για να εξυγιανθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: