Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Είχε αστέρια, δεν είχε... άστρο!!

Τι να σου κάνουν και τα αστέρια (Ντρογκμπά, Σνάιντερ); Η Γαλατάσαραϊ έμεινε στο 1-1 με την Σάλκε στην Τουρκία και πλέον οι Γερμανοί απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είχε αστέρια, δεν είχε... άστρο!

Σε ένα ωραίο παιχνίδι στην Τουρκία, Γαλατάσαραϊ και Σάλκε έμειναν στο 1-1 για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον οι «βασιλικοί μπλε» απέκτησαν προβάδισμα για πρόκριση, έχοντας και την ρεβάνς στο «σπίτι» τους (12/03).

Ανώτεροι οι Γερμανοί, φάσεις για περισσότερα γκολ εκατέρωθεν.

Στην πρώτη θέση των σκόρερ με επτά τέρματα στη φετινή διοργάνωση ανέβηκε ο Γιλμάζ (μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο), που άνοιξε το σκορ στο 12', προτού ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους ο Τζόουνς στο 45'.

Αλλαγή έγινε ο Σνάιντερ στο ημίχρονο, καθώς δικαιολογημένα δεν ήταν στο καλύτερό του βράδυ.



Στο κατάμεστο «Αλί Σαμι Γεν», η Σάλκε λίγο έλειψε να «παγώσει» τους πάντες, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ματς, καθώς ο Μουσλέρα απέκρουσε ωραία το σουτ του Τζόουνς. Όσο περνούσε η ώρα, η Γαλατά έβρισκε περισσότερους χώρους και ξεκίνησε να επιτίθεται. Και στο 12’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ντρογκμπά και Ινάν συνεργάστηκαν ωραία, η μπάλα έφτασε στον Γιλμάζ, ο οποίος την τσίμπησε εξαιρετικά με το τακουνάκι, άφησε «άγαλμα» τον Χέβεντες και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να έρθει η απάντηση των Γερμανών, όταν μετά από κεφαλιά του Χέβεντες, τόσο ο Χούντελαρ, όσο κι ο Μάτιπ δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα. Και… στο καπάκι, παραλίγο το 2-0! Ο Ντρογκμπά έπιασε διαγώνιο σουτ, ο Χίλντεμπραντ απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Άλντιτοπ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, η Γαλατά «έκατσε» και στο 21’ο Καγιά παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ. Κι ενώ ο Γιλμάζ νικήθηκε σε τετ-α-τετ (μετά από κάθετη του Ντρογκμπά) για το δεύτερο γκολ των Τούρκων, ήρθε η ισοφάριση από τους φιλοξενούμενους! Ο Νουνκό έκανε λάθος στο χώρο του κέντρου, η Σάλκε βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση με τον Φαρφάν που δεν μπορούσε κανείς να τον πιάσει και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Τζόουνς ο οποίος δεν αστόχησε για το 1-1!

Ο Τερίμ δεν δίστασε να αντικαταστήσει τον Σνάιντερ στο ημίχρονο, καθώς ο Ολλανδός δεν ήταν στο καλύτερό του βράδυ. Ωστόσο, το δεύτερο μέρος κύλησε… υπνωτικά. Με την Σάλκε να είναι ανώτερη, να κυκλοφορεί σχετικά καλά τη μπάλα, αλλά να μην μπορεί να κάνει φάσεις. Και την ίδια ώρα, η Γαλατά απλώς αμυνόταν που φαινόταν πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει άλλο το γρήγορο ρυθμό. Κι όμως, το ματς είχε ακόμα… να δώσει.

Στο 77’ ο Γιλμάζ βγήκε τετ-α-τετ μετά από κεφαλιά-πάσα του Ντρογκμπά, όμως το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ και δύο λεπτά αργότερα, ο συμπαίκτης του, Σαμπρί έπιασε δυνατό σουτ από μακριά, με τον Χίλντεμπραντ να λέει «όχι»! Και δεν πέρασαν παρά λίγα δευτερόλεπτα, η Σάλκε βγήκε στην αντεπίθεση, όμως ο Ντράξλερ αστόχησε. Στα τελευταία δέκα λεπτά δεν έγινε κάτι συγκλονιστικό και αναγκαστικά οι δύο ομάδες αποχώρησαν από το γήπεδο με το τελικό 1-1



Γαλατάσαραϊ (Φατίχ Τερίμ): Μουσλέρα, Νουνκό, Ντρογκμπά, Σνάιντερ (46’ Αμπραμπάτ), Γιλμάζ, Ριέρα, Φελίπε Μέλο, Ινάν, Άλντιτοπ (65’ Έμπουε), Σαμπρί Σαριόγλου (83' Μπουλούτ), Καγιά

Στον πάγκο: Μπαλτά, Κουρτουλούς, Τσολάκ, Ισκάν

Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χέγκερ, Χέβεντες, Μάτιπ, Κολάσινατς, Νοϊστάντερ, Τζόουνς, Ντράξλερ (84' Μπαρνέτα), Φαρφάν, Μπαστός, Χούντελαρ (75’ Πούκι)

Στον πάγκο: Φέρμαν, Ομπάσι, Μέτσελντερ, Φουκς, Μάιερ


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: