Ο ΠΑΟΚ μπορεί να απογοήτευσε και να μην κέρδισε την ΑΕΚ, όμως ο Κώστας Βασιλόπουλος από το blog του στο gazzetta.gr αναφέρεται στην... ευκαιρία του Δικέφαλου με 3 σερί παιχνίδια στην Τούμπα.
Στο ποδόσφαιρο -όπως και στη ζωή θεωρώ- δεν επιτρέπεται να κοιτάς πίσω. Για την ακρίβεια δεν επιτρέπεται να σε επηρεάζουν όσα έχουν συμβεί αλλά να σε παραδειγματίζουν τα λάθη για να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (όπως απέτυχε να κερδίσει και τον Αρη στο Χαριλάου) με αποτέλεσμα να «χάσει» την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα -πρόσκαιρα θέλω να πιστεύω- προκαλώντας απογοήτευση στους φιλάθλους του.

Αυτά συνέβησαν... χθες. Στο... αύριο παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία στην ομάδα. Αναφέρομαι στους 3 επόμενους αγώνες της ομάδας με την Κέρκυρα στην Τούμπα (πρωτάθλημα), τον Λεβαδειακό στην Τούμπα (Κύπελλο) και τον Πανιώνιο επίσης στην Τούμπα (πρωτάθλημα).

Θεωρώ πως είναι πολύ καλή συγκυρία για τον Δικέφαλο το γεγονός ότι θα δώσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια στην Τούμπα μέσα σχεδόν σε μια εβδομάδα και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία για τον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αρχής γενόμενης από τον αγώνα με την Κέρκυρα το Σάββατο ο ΠΑΟΚ μπορεί να πατήσει το κουμπί. restart εστιάζοντας την προσοχή του στο αποτέλεσμα. Το ζητούμενο για τον Δικέφαλο στους δυο αγώνες πρωταθλήματος είναι η συγκέντρωση έξι βαθμών που πιθανότατα θα αποκαταστήσουν την τάξη και θα επαναφέρουν την ομάδα στην 2η θέση και φυσικά η πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου σε βάρος του Λεβαδειακού.

Μια τέτοια πορεία στους επόμενους 4 αγώνες θα αλλάξει εντελώς την ψυχολογία τόσο της ομάδας όσο και των φιλάθλων ενόψει της κρίσιμης συνέχειας. Είναι σωστό να λέγεται ότι όλα θα κριθούν (σε ότι αφορά τον απώτερο στόχο που είναι η συμμετοχή στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ) από την απόδοση της ομάδας στα πλει οφ αλλά για να καταφέρει ο Δικέφαλος να έχει την απαιτούμενη απόδοση στο μίνι πρωτάθλημα προκειμένου να τερματίσει στην 1η θέση, θα χρειαστεί να «χτίσει» και την ανάλογη ψυχολογία.

Και την ψυχολογία αυτή θα την προσφέρουν οι νίκες στα παιχνίδια που ακολουθούν. Πλέον το αν θα καταφέρει ή όχι η ομάδα να φθάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, θα πάψει να ενδιαφέρει. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο με δεδομένο ότι έχει τεθεί ως στόχος η παρουσία του στον τελικό της διοργάνωσης μετά από τις δυο αποτυχημένες προσπάθειες των δυο προηγούμενων ετών.

Στόχοι, απόλυτα εφικτοί αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι στο ρόστερ προστέθηκαν 6 παίκτες -που θα προσαρμόζονται όλο και περισσότερα όσο κυλάει ο χρόνος- ενώ παράλληλα θα ενσωματωθούν στην ομάδα ο Πάμπλο Γκαρσία αρχικά, και ο Γιώργος Γεωργιάδης που εξακολουθώ να πιστεύω ότι όντας υγιής μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην ομάδα.

Για να γίνουν ολ΄ αυτά πράξη είναι επιτακτική ανάγκη να πάψει η γκρίνια που -δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, δεν έχει και πολύ σημασία- επηρεάζει το συνολικό κλίμα που επικρατεί στην Τούμπα. Όλοι θέλαμε να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο και προσδοκούσαμε σε καλύτερα αποτελέσματα. Αυτά. χθες. Για να έρθουν αύριο και τα αποτελέσματα και το καλύτερο θέαμα (επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν είναι τόσο ουσιαστικό τη δεδομένη χρονική στιγμή) απαιτείται μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση. Ίσως με θετική ενέργεια έρθει η... άνοιξη!