Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δώνης: «Θέλουμε τη νίκη σε όλα»

Τίποτα λιγότερο από το απόλυτο στα τρία διαδοχικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν θα αφήσει ικανοποιημένο τον Γιώργο Δώνη.

Δώνης: «Θέλουμε τη νίκη σε όλα»
Την επιτακτική ανάγκη να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ στις νίκες τόνισε ο Γιώργος Δώνης εν όψει της αναμέτρησης με την Κέρκυρα.

Μιλώντας στη Nova, ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά" αναφέρθηκε στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:

Για το παιχνίδι που προηγήθηκε με την ΑΕΚ: «Ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι από την άποψη των συνθηκών. Από την άλλη, δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε γιατί πιστεύαμε πάρα πολύ - και με την προετοιμασία που είχαμε κάνει - ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το 'τρίποντο' και να έχουμε καλύτερη ψυχολογία μετά από μια νίκη σ' ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Σχετικά για την εικόνα του παιχνιδιού, γιατί το αναλύσαμε το παιχνίδι και το ξαναείδαμε, μετά τον αιφνιδιασμό που είχαμε τα πρώτα πέντε λεπτά που η ΑΕΚ έκανε τις δυο φάσεις, μέχρι να 'χαλάσει' το γήπεδο και να μην μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή και στο τακτικό κομμάτι και όταν έχανε την μπάλα στο να ξαναπιέσει, να πάρει την μπάλα στα πόδια της κι έφτασε με πάρα πολλές προϋποθέσεις γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Το κομμάτι, λοιπόν, από το 5' ως το 30' είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από αυτό που είδαμε και παρότι όμως υπήρχε αυτή η καλή διάθεση δε μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό λόγω των γηπεδικών συνθηκών. Πιστεύω όμως ότι η προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές σ' όλο το ενενηντάλεπτο έγινε σε μεγάλο βαθμό σ' έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο αλλά αυτό που μας αφήνει πικρία και μας στεναχωρεί είναι ότι δεν καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη».

Είχατε πει πριν από λίγο καιρό πως το πρόβλημα της ομάδας είναι στη μεσοεπιθετική γραμμή. Δηλαδή, πως ναι μεν η ομάδα φτάνει μέχρι την αντίπαλη περιοχή κι εκεί δεν μπορεί να δημιουργήσει. Επαιξαν ρόλο οι απουσίες που είχατε και σ' αυτόν τον αγώνα στην προσπάθεια να παρουσιάσετε κάτι καλύτερο;

«Όχι, δεν το θεωρώ αυτό, εγώ πιστεύω ότι επειδή η εικόνα της ομάδας, όσο το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση ήταν πάρα πολύ καλή, θεωρώ ότι αν το παιχνίδι πήγαινε και συνεχιζόταν με αυτόν τον ρυθμό και με τις γηπεδικές συνθήκες όπως ήταν δε θα είχαμε το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσουμε. Σίγουρα οι απουσίες παίζουν σε κάποια άλλα πράγματα ρόλο. Στο 'βάθος' στο ρόστερ, δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να ψάξουμε δικαιολογίες, οι απουσίες είναι στο ποδόσφαιρο. Οσο περνάει ο καιρός μπορεί να έχουμε και περισσότερες απουσίες όπως έχουν όλες οι ομάδες, είτε από τραυματισμούς είτε από τιμωρίες αλλά πιστεύω ότι μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι έπαιξε ότι το γήπεδο μετά το 30' δεν παιζόταν».

Επειδή έγινε μεγάλη συζήτηση μετά το τέλος του αγώνα για μια τοποθέτησή σας αναφορικά με τον Κώστα Κατσουράνη η οποία έρχεται σε αντιδιαστολή με κάτι που είχατε πει όταν είχε έρθει ο παίκτης στην ομάδα, τον υπολογίζατε για το κέντρο και πλέον έχετε κατασταλάξει πως είναι πιο χρήσιμος στην άμυνα. Ποια είναι ακριβώς η θέση σας επ' αυτού;

«Κατ' αρχήν δεν είπα ποτέ ότι τον είχαμε πάρει για κεντρικό παίκτη και θεωρώ ότι έχω την ίδια τοποθέτηση συνέχεια. Η επιλογή του Κατσουράνη, επειδή ξέραμε ότι η φυσική του κατάσταση δε θα είναι η καλύτερη, ότι δε θα είναι εύκολο να παίξει στα δυο αμυντικά χαφ. Άρα η προτεραιότητά μας και το σκεπτικό μας ήταν ότι το πρώτο διάστημα ο Κατσουράνης, όταν θα είναι βασικός, να χρησιμοποιείται ως στόπερ. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί σαν κεντρικός αμυντικός να γίνει ίσως ο καλύτερος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, από την άποψη ότι είναι και πολύ έξυπνος, έχει και μια φυσιολογική ταχύτητα και μπορεί να μας βοηθήσει στο να 'χτίσουμε' τις επιθέσεις από πίσω. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα να έχει ποδοσφαιριστές που να μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις. Κι αν θυμόσαστε λίγο τις τοποθετήσεις μου όταν είχα πει ποιο είναι το πλάνο των μεταγραφών και τι θέλουμε να φτιάξουμε, το στη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή σ' ένα παιχνίδι να μπορεί ο Κατσουράνης να χρησιμοποιηθεί στον μεσοεπιθετικό τομέα είναι πολυτέλεια για την ομάδα και μπορεί κάποιες στιγμές να γίνει. Δεν είναι κάτι απόλυτο αλλά για το λόγο τον οποίο αποκτήθηκε ο Κατσουράνης - τουλάχιστον σε αρχική φάση - είναι ως κεντρικός αμυντικός».

Στις επιλογές που έχετε κατά νου υπάρχει η δυνατότητα ν' αγωνιστούν ταυτόχρονα στη μεσαία γραμμή ο Κατσουράνης μαζί με τον Γκαρσία, επειδή επίκειται κι η επιστροφή του αρχηγού της ομάδας;

«Όλα εξαρτώνται από την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών. Εγώ δε θα ήθελα να πω ούτε να μπαίνω σε πρόσωπα σ' ότι αφορά το σχηματισμό της ομάδας ή της ενδεκάδας. Όλα μπορούμε να τα δούμε, γιατί είναι και οι δυο ποδοσφαιριστές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον άξονα αρκεί φυσικά να μπορούν ν' ανταπεξέλθουν σ' αυτό που πρέπει να βγάλει η ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που είναι στο απουσιολόγιο, περιμένετε επιστροφές γι' αυτήν την εβδομάδα;

«Ο Φωτάκης δύσκολα θα είναι για το Σάββατο, το πιο πιθανόν είναι όχι. Ο Ολίσε ακολουθεί το πρόγραμμά του, υπάρχουν οι σταθεροί τραυματίες που είναι ο Γεωργιάδης, ο Σταφυλίδης κι ο Χακόμπο, δε νομίζω πως έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις και αν εξαιρέσουμε ότι επιστρέφει πλέον ο Γκαρσία, αλλά ουσιαστικά χάνουμε έναν ποδοσφαιριστή γιατί είναι έξω ο Κάτσε με τιμωρία».

Για τον Βούκιτς, υπάρχει χρονικός ορίζοντας για την επιστροφή του;

«Θέλει πιο μεγάλο διάστημα από τους υπόλοιπους. Προσπαθεί πάρα πολύ στην προπόνηση, κάνει και ατομικό πρόγραμμα, ξεκουράζεται πάρα πολύ καλά, δείχνει πολύ καλό επαγγελματισμό αλλά θέλει χρόνο ακόμη».

Το Σάββατο ξεκινάει μια μίνι σειρά δυο εντός έδρας αγώνων, με υποδεέστερες βαθμολογικά ομάδες, πρώτα είναι η Κέρκυρα κι ακολουθεί ο Πανιώνιος. Γνωρίζετε τον επικείμενο αντίπαλο, ποιες σκέψεις - έτσι πρόχειρα - θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε γι' αυτόν τον αγώνα σ' ότι αφορά πάντα τη δική σας ομάδα;

«Οι σκέψεις είναι να κερδίσουμε το ματς που είναι εντός έδρας του Σαββάτου. Να παίξουμε καλά, να έχουμε καλό ρυθμό σχεδόν σ' όλο το ενενηντάλεπτο ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς ώστε να φτάσουμε στις νίκες που θέλουμε να είναι περισσότερες στο επόμενο διάστημα και για την ψυχολογία μας και για τους στόχους μας. Νομίζω όμως για τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται σίγουρα κατά την άποψή μου τα πιο σοβαρά παιχνίδια θα είναι του Κυπέλλου γιατί πάντα στα παιχνίδια του Κυπέλλου δεν υπάρχει επιστροφή, εκμεταλλευόμενος φυσικά και τη συγκυρία να έχουμε τρία παιχνίδια εντός έδρας όπου θέλουμε τρεις νίκες, ώστε να είμαστε μέσα στους στόχους μας και να φτάσουμε ειδικότερα στο Κύπελλο μέχρι τον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: