Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είπε ότι είναι ακατόρθωτο;

Ο Ολυμπιακός καλείται απέναντι στη Λεβάντε να ανατρέψει μια διαφορά τριών γκολ για να προκριθεί. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί άλλες τρεις φορές στο ευρωπαϊκό παρελθόν των ελληνικών ομάδων.

Ποιος είπε ότι είναι ακατόρθωτο;

Πρώτος το είχε καταφέρει αυτό ο Παναθηναϊκός στην πορεία του προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ τη σεζόν 1970-1971. Οι «πράσινοι», στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της χρονιάς εκείνης, είχαν αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα, στην έδρα του οποίου ηττήθηκαν με 4-1. Το εκτός έδρας γκολ για τον Παναθηναϊκό είχε πετύχει ο Αριστείδης Καμάρας στο 56ο λεπτό.

Στον επαναληπτικό της Λεωφόρου το «τριφύλλι» κέρδισε με σκορ 3-0, με δύο τέρματα από τον Αντωνιάδη και άλλο ένα από τον Καμάρα, και πέτυχε την μοναδική πρόκριση ελληνικής ομάδας σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τη χρονιά 1976-1977 στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την ΚΠΡ. Η «Ένωση» θα ηττηθεί με 3-0 στην Αγγλία, δεχόμενη δύο γκολ με πέναλτι μέχρι το δέκατο λεπτό της αναμέτρησης.

Στη ρεβάνς της Φιλαδέλφειας, ο «Δικέφαλος» θα επικρατήσει με το ίδιο σκορ (δύο γκολ ο Μαύρος, ένα ο Παπαϊωάννου) και καθώς τίποτα δεν άλλαξε στην παράταση, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού, με σκορ 7-6.

Τελευταία φορά που ελληνικός σύλλογος ανέτρεψε διαφορά τριών γκολ ήταν τη χρονιά 1987-88, όταν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αντιμέτωπος με την ουγγρική Χόνβεντ για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «πράσινοι» είχαν ήδη ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια όπως η Οσέρ και η Γιουβέντους, όμως στο παιχνίδι της Βουδαπέστης κόντρα στους Ούγγρους βρέθηκαν να χάνουν με σκορ 5-0. Ο Σαραβάκος πέτυχε δύο γκολ για να μειώσει το σκορ και να αυξήσει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Παναθηναϊκός πέτυχε θριαμβευτική νίκη με 5-1, βρίσκοντας σκορ δύο φορές από τον Βλάχο, καθώς και από τους Αντωνίου, Σαραβάκο, Μπατσινίλα.
Μήπως απόψε ήρθε η ώρα του Ολυμπιακού να πετύχει κάτι αντίστοιχο;


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: