Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι άμπαλοι διέσυραν τους... ποδοσφαιράνθρωπους!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου κάνει τη μεταγραφική "σούμα" της ΑΕΚ για τον Ιανουάριο και τη συγκρίνει με αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, γράφοντας για τους... "άμπαλους" και τους ποδοσφαιρανθρώπους!
Ανέκαθεν στην ΑΕΚ τα αφύσικα φαίνονταν φυσιολογικά. Και οι ανατροπές ήταν μέρος της καθημερινότητας. Οπότε είμαι βέβαιος πως ακόμη κι όταν ο Ανάκογλου μπήκε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟ κάποιοι ήταν σίγουροι πως η υπόθεση δεν είχε κλείσει αρνητικά για την ΑΕΚ. Και πράγματι... εγένετο φως.
Η ΑΕΚ πήρε τον Ανάκογλου, πήρε και τον Αναστασόπουλο για τον οποίο είχε προσωπική άποψη ο Λίνεν αφού το παιδί είναι γέννημα θρέμμα του Πανιωνίου και αισίως η ΑΕΚ έκανε έξι μεταγραφές. Μεταγραφές που ήδη έχουν βγει είναι οι τρεις αφού Πετρόπουλος, Μητρόπουλος και Τσουμάγκας όχι μόνο πήραν τις φανέλες σπίτι αλλά έχουν κάνει τεράστια διαφορά.
Ο Πετρόπουλος έχει βάλει τα τρία από τα πέντε γκολ του Β γύρου , ο Μητρόπουλος μεταμόρφωσε όχι μόνο το κέντρο της ΑΕΚ αλλά και τους άλλους που παίζουν δίπλα του και ο Τσουμάγκας είναι το αριστερό μπακ που σε τρία ματς έφτιαξε όσα γκολ δεν είχε φτιάξει ο Κοντοές ή όποιος άλλος έπαιξε σε αυτή την θέση από την αρχή του πρωταθλήματος. Ξαναβρήκαμε την σέντρα. Ο Καραλής είναι σίγουρα μια αξιόπιστη λύση σε μια θέση που δεν υπήρχε τίποτα ενώ ο Ανάκογλου είναι μια μεταγραφή που μπορεί να εξελιχτεί σε θησαυρό αφού μιλάμε για ένα παιδί που ναι μεν έμεινε στάσιμο λίγο αλλά από 17 χρονών απασχολεί μεγάλες ομάδες και παίζει σε θέση που τον χρειάζεται η ομάδα.
Εκπληκτική συγκομιδή, ανέλπιστα καλή για μια ΑΕΚ που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μπορούσε να αποκτήσει ΜΟΝΟ Ελληνες παίκτες και μόνο έναν πάνω από 26 ετών. Και ήδη οι τρεις από τους τέσσερις παίζουν και κάνουν διαφορά, ο Ανάκογλου σύντομα και φυσιολογικά θα πάρει θέση βασικού και τα δύο άλλα παιδιά θα είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να δώσουν λύσεις χωρίς να αποκλείεται, σε μια ΑΕΚ που στηρίχτηκε φέτος σε παίκτες που έμοιαζαν τελειωμένοι, να βρουν ακόμη και θέση στην ενδεκάδα.
Ενα είναι το σίγουρο. Με το σημερινό ντεμαράζ – τελείωμα με Ανάκογλου, κυρίως, και Αναστασόπουλο ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος των άμπαλων σε βάρος των... ποδοσφαιράνθρωπων που το καλοκαίρι έφτιαξαν μια ΑΕΚ – παρωδία που χωρίς τις μεταγραφές που έγιναν τώρα πολύ δύσκολα θα γλύτωνε χωρίς βέβαια να σημαίνει πως έχει σωθεί ήδη από τώρα.
Κυρίως ο Τσιάρτας που θέλει να κάνει καριέρα και σαν ...τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να ντράπηκε αφού το καλοκαίρι έχασε τρία βαλσαμωμένα πουλιά (Κουτσιανικούλης, Ιωαννίδης, Τσουκαλάς) ενώ σήμερα ο αρχηγός των... αφράγκων και άμπαλος Δημητρέλος με κάποιο Μπρουσιανό έβγαλαν τον Ανάκογλου μέσα από το γραφείο του Αλαφούζου και τον πήραν.
Τα αυτονόητα έκανε ο Δημητρέλος αλλά σκεφτείτε πόσο ανίκανοι ήταν οι... ποδοσφαιράνθρωποι και ιδίως ο Τσιάρτας στον οποίο ο Φουκαράς ο Μαύρος εμπιστεύτηκε τα μεταγραφικά και μετάνιωσε πικρά. Πανεύκολο λοιπόν είναι να διαλύσεις μια ομάδα αν βάζεις το κόμπλεξ σου πάνω από όλα. Και δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν αυτό και το παίζουν και επαγγελματίες.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: