Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μεταγραφικές ιστορίες ΑΕΚ -Θεοδωρίδη!

Το sport-fm.gr ανατρέχει στα πολύκροτα μεταγραφικά σίριαλ, όπου η ΑΕΚ βρήκε στον δρόμο της, τον Πέτρο Θεοδωρίδη, ως διαπραγματευτή της άλλης πλευράς.

Μεταγραφικές ιστορίες ΑΕΚ -Θεοδωρίδη
Η ΑΕΚ έχει εμπλακεί σε ουκ ολίγα μεταγραφικά ντέρμπι. Σε άλλα κέρδισε, σε άλλα έχασε. Ωστόσο σε πολλά πολύκροτα μεταγραφικά σίριαλ της ΑΕΚ , πρωταγωνίστησε ως πρόεδρος της ομάδας που είχε τον παίκτη, ο Πέτρος Θεοδωρίδης, είτε σαν παράγοντας του Ηρακλή, είτε σαν παράγοντας του Πανσερραϊκού. Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή σε αυτές τις περιπτώσεις.

Tου Κώστα Μιαούλη


Χρήστος Κωστής (καλοκαίρι 1994)


Το καλοκαίρι του 1994, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ερίζουν για την απόκτηση του άσου του Ηρακλή. Το σίριαλ τραβάει πολλές ημέρες, ή για να είμαστε ακριβείς μήνες, μιας και η φημολογία, για το που θα καταλήξει ο βιρτουόζος άσος, είχε το προβάδισμα, μιας και είχαν κάνει καλύτερη προσφορά στον Ηρακλή. Ωστόσο η ΑΕΚ έκανε το κόλπο…γκρόσο στο αεροδρόμιο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με πλήθος κόσμου της «Ένωσης», θα αρπάξουν τον Κωστή από το αεροδρόμιο με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, να μένουν εμβρόντητοι. Τελικά για την ΑΕΚ εκείνο το σίριαλ είχε αίσιο τέλος, μιας και ο παίκτης κατέληξε στην «Ένωση» κι έτσι ικανοποιήθηκε και η λαϊκή απαίτηση του κόσμου της ΑΕΚ, σύμφωνα με το σύνθημα: «Φέρτε στην ΑΕΚ, τον Χρήστο τον Κωστή, να πάρουμε και 4ο πρωτάθλημα σερί». Το πρώτο σκέλος συνέβη, το δεύτερο ποτέ, μιας και το πρωτάθλημα από το 1994, αγνοείται.

Σωτήρης Κωνσταντινίδης (καλοκαίρι 1999)

Αυτή τη φορά ο παίκτης χρειάστηκε να περιμένει έξι μήνες, για να μπορέσει να παίξει στην ομάδα που διάλεξε. Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν εμπλακεί ξανά στη διεκδίκηση παίκτη του Ηρακλή, με τον «γιατρό» να διαλέγει την «Ένωση». Ωστόσο ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης χρειάστηκε να περιμένει ένα εξάμηνο, μέχρι να φορέσει την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, μιας και ο Πέτρος Θεοδωρίδης είχε καταθέσει αίτηση διακοπής συμβολαίου. Τελικά το καλοκαίρι του 1999, ο παίκτης δικαιώθηκε από την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και κατέληξε στην ΑΕΚ.

Μιχάλης Κωνσταντίνου (καλοκαίρι 1999)

Ουσιαστικά εδώ ο Πέτρος Θεοδωρίδης θα κάνει πίσω για να πουλήσει τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Όλο το καλοκαίρι του 1999, Ολυμπιακός και ΑΕΚ και σε αυτή την περίπτωση, ερίζουν για τον στράικερ του Ηρακλή από το Παραλίμνι. Ο παίκτης με δηλώσεις που είχε κάνει στο MEGA τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, είχε εκφράσει την επιθυμία να καταλήξει στην ΑΕΚ, ωστόσο οι θυελλώδεις αντιδράσεις των φίλων του Ηρακλή ήταν έντονες και έτσι ο τότε ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, δεν προχώρησε στην παραχώρηση του. Μάλιστα ένα χαρακτηριστικό σύνθημα που ακουγόταν στο Καυταντζόγλειο από τους οπαδούς του Γηραιού απειλούσε τον πρόεδρο του Ηρακλή με ξυλοδαρμό αν έφευγε ο παικταράς, όπως χαρακτήριζε το σύνθημα, τον Κύπριο επιθετικό.

Γιώργος Γεωργιάδης (Γενάρης &καλοκαίρι 2011)

Αυτή τη φορά ο Θεοδωρίδης είναι αφεντικό στον Πανσερραϊκό, ωστόσο θα κάνει και πάλι τα καθιερωμένα παζάρια στην ΑΕΚ μέχρι ο παίκτης να καταλήξει στον…ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ θα κάνει την κίνηση της, στην εκπνοή των μεταγραφών του Ιανουαρίου του 2011, με προσφορά που έφτασε τις 500.000 ευρώ συν ανταλλάγματα, αλλά δεν προχωράει. Μάλιστα ο Θεοδωρίδης έρχεται σε ρήξη με τον παίκτη, τον οποίο χαρακτηρίζει αχάριστο. Το ενδιαφέρον μένει ζεστό μέχρι το καλοκαίρι με την «Ένωση» να μοιάζει πώς παίζει μόνη της για τον παίκτη με μοναδικό αντίπαλο τον παράγοντα του Πανσερραϊκού, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γεωργιάδη. Τελικά ο παίκτης, θα επιλέξει ωστόσο να πάει στον ΠΑΟΚ, αφήνοντας την «Ένωση» στα…κρύα του λουτρού, με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα να δίνουν 250.000 ευρώ, τα έσοδα ενός φιλικού και 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του παίκτη.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: