Ο Λάζλο Μπόλονι ήταν ο προπονητής που ανακάλυψε τον Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης και αναφέρει ποιοι Έλληνες παίκτες μπορούν να ακολουθήσουν μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπόλονι στον Sentra 103,3:
Για την ομάδα που ανέλαβε στη Κατάρ την Αλ Κορ: ««Καλημέρα στους φιλάθλους της Ελλάδας (σ.σ. σε άπταιστα ελληνικά)» Τώρα δουλεύω στην Αλ Κορ του Κατάρ. Προσπαθώ να πετύχω και σε αυτήν την δουλειά μου. Κάποια στιγμή αισθάνομαι επιτυχημένος και κάποια άλλη όχι. Ωστόσο είμαι πολύ χαρούμενος που ζω σε μια χώρα η οποία εμφανίζει τεράστια δυναμική, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει γενικότερα τεράστια ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ζωής εδώ πέρα. Επίσης είμαι χαρούμενος γιατί άκουσα ότι το Κατάρ θα δώσει 1 δις στην Ελλάδα για τα ελληνικά ορυχεία και αυτό είναι κάτι το οποίο με ικανοποιεί
Για την ανακάλυψη του Ραφαέλ Βαράν που αγωνίζεται πλέον στην Ρεάλ Μαδρίτης: «Βαράν. Δεν είμαι προπονητής νέων παικτών και ακαδημιών, αλλά δουλεύω με έτοιμους παίκτες. Παρά το γεγονός αυτό, όπου κι αν δουλεύω προσπαθώ να κοιτάζω γύρω μου, να βλέπω τις αξίες και να δίνω χείρα βοηθείας, έτσι ώστε ο εκάστοτε παίκτης να εξελιχθεί και να αναδείξει το ταλέντο του. Ετσι έγινε με τον Βαράν ο οποίος αποτελεί μια πολύ μεγάλη αξία».
Για το πώς «έχτισε» τον Βαράν σαν παίκτη: «Όταν τον γνώρισα ήταν στις ακαδημίες της Λανς και σιγά σιγά άρχισε να συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Από άποψης τεχνικής ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, όμως το σημαντικότερο που έπρεπε να του μάθω αρχικά ήταν πώς να παίρνει τη μπάλα και πως θα κάνει όχι κοντινή, αλλά μακρινή πάσα. Επίσης υπάρχουν 4 κεφάλια για να χτιστεί ένας ποδοσφαιριστής. Ο Βαράν ήταν ψηλός, δεν ήταν αργός, αλλά έπρεπε να βελτιώσει την ταχύτητά του στα πρώτα μέτρα, ώστε να βάζει το σώμα του μπροστά από τον αντίπαλο. Αυτά ήταν εύκολα να τα δουλέψω πάνω του. Το δύσκολο ήταν να δουλέψω στην μενταλιτέ του.
Ο Βαράν ήταν σαν ένα 18χρονο κορίτσι το οποίο δεν μιλάει δεν βρίζει δεν φωνάζει. Δεν ήθελε καν να πάρει κίτρινη κάρτα. Εδώ συγχαρητήρια στους γονείς του για την ανατροφή αλλά ποδοσφαιρικά δεν μπορούσε να σταθεί. Ετσι αναγκάστηκα να γίνω κακός και αγενής μαζί του και να επέμβω στον χαρακτήρα του. Επρεπε όμως. Επίσης θέλω να πω ότι ο στόπερ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει περισσότερο χρόνο από έναν επιθετικό προκειμένου να πάρει μια απόφαση μέσα στο γήπεδο. Γι' αυτό σε φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις τον χρησιμοποίησα ως αμυντικό και επιτελικό χαφ ώστε να μάθει να παίρνει αποφάσεις πιο άμεσα».
Για την ανακάλυψη του Κριστιάνο Ρονάλντο όταν ήταν προπονητής στην Σπόρτινγκ Λισσαβίβας από το 2001-2003: «Το μεγαλύτερο λάθος μου μαζί του ήταν ότι ενώ ήταν πολύ μικρός του είπα ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει καλύτερος του Εουσέμπιο. Αυτό του δημιούργησε έναν πανικό, ωστόσο το ξεπέρασε γρήγορα. Το ίδιο είπα και για τον Βαράν, ότι μπορεί να γίνει ο νέος Μπλαν».
Για τον Σταφυλίδη: «Δεν θα πω ότι θα γίνει ο νέος Ζαγοράκης και αυτό δεν το λέω επειδή αγαπώ πολύ τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, αλλά γιατί ο Σταφυλίδης είναι άλλη κατηγορία σε σχέση με τους Ρονάλντο και Βαράν. Είναι αξία ελληνική και το μεγαλύτερο προσόν του είναι η καρδιά και η μετανλιτέ και η διάθεση να προχωρήσει. Στοιχεία τα οποία μου τα έδειξε από την πρώτη στιγμή. Αυτό που με κέρδισε περισσότερο ήταν ο ενθουσιασμός του και η επένδυσή μου σε αυτόν ανταμείφθηκε από όλα τα παραπάνω. Παρακολουθώ τα ματς του ΠΑΟΚ και βλέπω τελευταία ότι δεν αγωνίζεται πάντοτες ως βασικός.
Δεν θέλω να κάνω κριτική στον προπονητή του ΠΑΟΚ αλλά θεωρώ ότι ένας παίκτης σαν τον Σταφυλίδη δεν μπορεί να είναι αναπληρωματικός. Πρέπει να παίζει, γιατί η καλύτερη προπόνηση για παίκτες όπως αυτός είναι να παίζουν στα παιχνίδια. Επίσης άκουσα ότι τελευταία άλλαξε το κούρεμα του. Αν είναι για μόδα, τότε καλώς, αλλιώς αν είναι κάτι άλλο να μην το κάνει και να αρχίζει πράγματα που μπορούν να τον αποπροσανατολίσουν. Θέλω να πω ένα παράδειγμα. Κάποτε μετά από ένα γκολ που έβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας του είπα ότι δεν χρειάζεται να βάζει τόσο τζελ στο μαλλί!».
Για τα ταλέντα που έχει ξεχωρίσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Εχω ξεχωρίσει τον Παναγιωτούδη τον οποίο από ότι βλέπω τον έχουν ψιλοξεχάσει στον ΠΑΟΚ. Επίσης ο Βλαχοδήμος μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση, όπως και ο Σάμαρης ο οποίος είχε ένα χαφ που μπορεί να φτάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμη είχα ξεχωρίσει τον Βασιλείου του Λεβαδειακού και τον Γιαννιώτα του Αρη. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ είχε δώσει μια λίστα στην διοίκηση με τα αυτά τα ταλέντα, αλλά είχαμε οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσαμε να τους αποκτήσουμε.
Εδώ θέλω να πω γιατί οι ομάδες στην Ελλάδα δεν επενδύουν στα ταλέντα που υπάρχουν, εδικά τώρα που υπάρχει η κρίση; Ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ για τα δικά του δεδομένα επίσης δεν έχει, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν εξαφανιστεί λόγω της κρίσης. Για δεν βάζουν τους νεαρούς να παίξουν περισσότερο; Πιστεύω ότι και οι οπαδοί θα προτιμούσαν να δουν τα δικά τους παιδιά και θα καταλάβαιναν. Αυτό θα βοηθούσε να αναδειχθούν και νέα ταλέντα».
Για το τι κρατάει από την θητεία στον ΠΑΟΚ: «Σαν σουβενίρ κρατάω την εξαιρετική σχέση μου με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και άλλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Ο Ζαγοράκης ήταν ικανότατος. Κάθε φορά που υπήρχε δύσκολη κατάσταση μπορούσε με την κατάλληλή λέξη να λύσει το πρόβλημα. Στην Θεσσαλονίκη επίσης έγινα Μακεδόνας, αλλά το κακό είναι ότι δεν άνοιξα δίαυλο επικοινωνίας με την Αθήνα (σ.σ. γέλια), παρά μόνο με τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος είναι ένας παρά πολύ καλός προπονητής. Με τον ΠΑΟΚ πετύχαμε ιστορικές νίκες όπως με την Ρουμπίν Καζάν και την Τότεναμ ενώ δώσαμε τη δυνατότητα στην ομάδα να ξεφύγει από τα οικονομικά της προβλήματα με τις πωλήσεις παικτών όπως οι Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιείρίνια».
Για το αν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι: «Ναι, είχαμε επαφή, η οποία όμως δεν έφτασε σε επίπεδο επίσημης πρότασης».