Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ξανά... θρίλερ «αιωνίων» με «ερυθρόλευκη» κατάληξη

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο τάι μπρέικ του Παναθηναϊκού και πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ των ανδρών.

Ξανά... θρίλερ «αιωνίων» με «ερυθρόλευκη» κατάληξη

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο Ρέντη, με τους γηπεδούχους να παίρνουν κεφάλι για το 2-1. Ωστόσο οι παίκτες του «τριφυλλιού» δείχνοντας χαρακτήρα ισοφάρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ. Πόντο-πόντο το ματς με τον Ολυμπιακό τελικά να δείχνει πιο συγκεντρωμένος και ψύχραιμος και με τη βοήθεια των φιλάθλων του να φτάνει στο 15-12.

Επόμενος αντίπαλος των Πειραιωτών, στις 20 Φεβρουαρίου ο Άρης.

Το ματς διεκόπη αρκετές φορές για να γίνουν συστάσεις στους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» εξαιτίας αντικειμένων που έπεσαν στο τάραφλεξ.

«Σημαντικό που προκριθήκαμε»

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Νίκος Σμαραγδής δήλωσε μετά την πρόκριση της ομάδας του: «Ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη νίκη. Είναι πολύ σημαντικό που προκριθήκαμε. Μέσα από τις δυσκολίες που έχουμε καταφέρνουμε να κερδίζουμε κι αυτό μετράει. Σε λίγο καιρό θα παίξουμε όπως παίζαμε στην αρχή. Δεν έχει σημασία εάν έπαιζα με πυρετό. Ολοι παίζουμε για την ομάδα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξη».

«Ήμασταν κοντά...»

Από την πλευρά του ο διεθνής λίμπερο του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ζήσης, είπε: «Παίξαμε καλά και ψυχωμένα. Έκανα ένα λάθος στο τέλος του τάι μπρέικ που από την υποδοχή η μπάλα πήγε στο τερέν του Ολυμπιακού. Ήμασταν πολύ κοντά στο να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση σαλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαι σίγουρος πως με τέτοιες εμφανίσεις θα μείνουμε σίγουρα στην Α1».


«Στόχος η κατάκτηση των τίτλων»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε πάλι τον εαυτό του. Μετά το 3ο σετ πιστέψαμε πως ίσως να τελείωνε ο αγώνας και χαλαρώσαμε. Δεν αποτελεί δικαιολογία για μας. Με το μπλοκ στο τέλος καταφέραμε να επικρατήσουμε. Αν το κάναμε λίγο νωρίτερα αυτό δεν θα είχαμε προβλήματα. Έγινε ένα καλό και συναρπαστικό παιχνίδι. Σε δύο μέρες ξαναπαίζουμε με τον Άρη για το πρωτάθλημα. Στόχος μας παραμένει η κατάκτηση και των τριών τίτλων. Αγχωθήκαμε πιο πολύ απ΄ ότι έπρεπε. Το πολύ «θέλω» μας βρήκε αρνητικά. Κρατάμε την πρόκριση και από την Δευτέρα που θα είμαστε όλοι στην προπόνηση μαζί και με τον Χριστοφιδέλη θα ξεκινήσουμε για να ανεβάσουμε ρυθμούς. Καλή επιτυχία στον αδελφό μου. Θέλουμε δυνατό Παναθηναϊκό, να έχουν καλή επιτυχία από εδώ και πέρα».

«Κύκνειο άσμα...»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Στέλιος Καζάζης δήλωσε: «Θα ήταν έκπληξη αν νικούσαμε. Ήρθαμε όμως εδώ και το πιστέψαμε κι αυτό μετράει. Αυτό είναι το κύκνειο άσμα της ομάδας. Η ομάδα είναι εντελώς αβοήθητη. Δεν είναι εύκολο να αντέξουμε αυτό το βάρος. Οι επιβαρύνσεις είναι πολύ μεγάλες σε κάποια παιδιά. Σιγά, σιγά θα μας αγγίξουν τα προβλήματα. Δεν είναι πανάκεια η μετακόμιση μας στην Κυψέλη. Δεν φτάνει για να λειτουργήσει η ομάδα. Ηταν μια καλή κίνηση αλλά η ομάδα χρειάζεται κι άλλα πράγματα διότι δεν παίζει ούτε το γήπεδο ούτε ο κόσμος. Παίζουν οι παίκτες. Ξενύχτησα δύο βράδια για να βρω έναν φτηνό ξένο διαγώνιο. Βρήκα έναν Μαυροβούνιο. Έμαθα χθες ότι δε μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές... Ο Ιωάννου θα μείνει μόνος του μέχρι το τέλος κι ελπίζω να αντέξει. Είχε σημειολογική αναφορά σήμερα να φοράω φόρμες. Καλή επιτυχία στον αδελφό μου αλλά έχει και στήριξη και οργάνωση».

Τα σετ: 21-25, 25-19, 25-15, 23-25, 15-12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημήτρης): Κοκκινάκης 18 (16/31 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 65% υπ. – 44% άριστες), Γιούρισιτς 12 (9/14 επ., 3 μπλοκ), Φιλίποφ 3, Ποτότσνικ 13 (12/19 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 33% άριστες), Γιορντάνοφ 25 (21/36 επ., 4 μπλοκ), Σμαραγδής 8 (5/12 επ., 3 μπλοκ) / Στεφάνου (λ.- 70% υπ. – 30% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου 1, Μάρκου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καζάζης Στέλιος): Ιωάννου 20 (17/29 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Γουόκερ 17 (13/28 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ, 54% υπ. – 23% άριστες), Πρωτοψάλτης 14 (13/23 επ., 1 μπλοκ, 47% υπ. – 22% άριστες), Λιβαθηνός, Στίγγας 10 (8/9 επ., 2 μπλοκ), Βόγκελ 8 (5/8 επ., 3 μπλοκ) / Ζήσης (λ.- 64% υπ. – 39% άριστες), Μανιόπουλος 3 (3/10 επ., 50% υπ. – 25% άριστες), Βολουδάκης, Λιόντας.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: