Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Στη Βαρκελώνη κάνεις... stop!

Το αήττητο της Σιένα «έσπασε» η Μπαρτσελόνα, η οποία για την 6η αγωνιστική του TOP-16 επικράτησε στην έδρα της 85-66.

Στη Βαρκελώνη κάνεις... stop

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στα πρώτα λεπτά του, καθώς στη συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» επέβαλαν απόλυτα τον ρυθμό τους και δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να μπουν ουσιαστικά στην διεκδίκηση του αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο TOP-16 για τη Σιένα.


Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση μέσα στην έδρα της, με την Σιένα να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ και να βρίσκεται σε απόσταση… βολής. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» με καλή άμυνα στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στο +7 και να τελειώσουν την πρώτη περίοδο με 20-13.

Η Σιένα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου προσπάθησε να διατηρήσει το παιχνίδι στα επίπεδα του ντέρμπι. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα έδειχνε πιο αποφασισμένη και με ένα ξέσπασμα και τον περιορισμό του Μπόμπι Μπράουν, κατάφερε να αυξήσει την διαφορά από τους Ιταλούς και να κλείσει το ημίχρονο στο +17, 48-31.

Με… φόρα μπήκε η Μπαρτσελόνα στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Σιένα, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και τους 25 πόντους. Με τον Μπόμπι Μπράουν εξουδετερωμένο οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και την τρίτη περίοδο να τελειώνει 68-47 υπέρ των «μπλαουγκράνα».

Η Μπαρτσελόνα στην τέταρτη περίοδο το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να συντηρήσει την διαφορά που είχε σε όλο τον αγώνα και αυτό έκανε. Η Σιένα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις… ορέξεις των «μπλαουγκράνα» με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα στο TOP-16 με 85-66.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 48-31, 68-47, 85-66

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάντα, Χουέρτας 10, Αμπρίνες, Γιασισκεβίτσιους 8, Τοντόροβιτς, Γουάλας 5, Ίνγκλις 2, Ραμπασέδα 16, Λόρμπεκ 5, Τζαγουάι 11, Μίκαελ 8, Τόμιτς 20

Σιένα (Μπάνκι): Μπράουν 19, Έτζε 12, Καραρέτο, Ράσιτς 6, Κανγκούρ 4, Σανικίτζε 2, Ορτνέρ, Λεχτάλερ, Τζάνινγκ 4, Χάκετ 14, Μος 5


πηγή: sday.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: