Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Δύσκολα χωρίς τον Σάτο»

Στην απώλεια του Ρομέιν Σάτο στάθηκε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι μιλώντας μετά την ήττα της Φενέρ από τον Ολυμπιακό.

«Δύσκολα χωρίς τον Σάτο»

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά το ματς ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα έχασε σε ριμπάουντ και ενέργεια, ενώ πρόσθεσε πως πλέον οι Τούρκοι χρειάζονται μια μεγάλη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε o Σιμόνε Πιανιτζάνι:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Ήταν πολύ δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Είχαμε πολλά προβλήματα. Δεν έπαιξαν οι Πρέλτζιτς και Οναν, ενώ όλα τελειώσαν όταν αποβλήθηκε ο Σάτο. Δεν είχαμε ροτέισον στην περιφέρεια. Κάποιοι παίκτες αναγκάστηκαν παίξουν πολλά λεπτά. Προσπαθήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά χωρίς τον Σάτο ήταν πολύ δύσκολο. Είναι παίκτης κλειδί στην άμυνα, στα ριμπάουντ και μας δίνει ενέργεια. Έτσι δεν είχαμε ευκαιρία, αλλά το σημαντικό είναι πως οι παίκτες μου δεν παραδόθηκαν. Ήρθε ώρα να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και πρέπει να νιώθουμε περηφάνια. Είμαστε πρωτοπόροι στο δύσκολο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ και το Κύπελλο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Αυτό το ματς θα κάνει καλό στην ψυχολογία μας. Δεν μπορώ να πω τίποτα κακό για τους παίκτες μου απόψε».

Για τη μέχρι τώρα πορεία και τη συνέχεια της ομάδας:
«Τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας είναι λογικά. Είμαστε νέα ομάδα. Χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας μετά την ήττα από την Σιένα, όταν ήμασταν έντεκα πόντους μπροστά και στο τέλος χάσαμε. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να είσαι πάντα 100% συγκεντρωμένος και να μην χάνεις συνεχόμενα παιχνίδια. Αν ο Ολυμπιακός είχε χάσει από την Μακάμπι θα ήταν στην ίδια θέση με εμάς. Η Μακάμπι είναι πλέον στην ίδια θέση με εμάς. Αυτή η Ευρωλίγκα είναι ισορροπημένη. Είχαμε ένα μήνα εκτός τον ΜακΚάλεμπ και μετά αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον Άντερσεν. Δεν είναι εύκολο αλλά θέλουμε μια εξτρά μεγάλη νίκη. Δεν ξέρω πότε και που θα έρθει στην Ευρωλίγκα ή στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά την χρειαζόμαστε για να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας».

Για το αν νιώθει πίεση μετά το άσχημο ξεκίνημα στο Top-16:
«Είμαι προπονητής που βάζει από μόνος του πίεση στον εαυτό του. Εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν στην ομάδα μας και το σεβόμαστε αυτό. Όλοι Τούρκοι και ξένοι ξέρουν που βρίσκονται και νιώθουν την πίεση. Η Σιένα ήταν μια μικρή πόλη, αλλά και εκεί όταν έβγαινες στον δρόμο ένιωθες πίεση. θέλουμε οι άνθρωποί μας να είναι περήφανοι για τον τρόπο που δουλεύουμε. Στα προηγούμενα ματς, όπως για παράδειγμα σε αυτό με την Μακάμπι στο τρίτο δεκάλεπτο σταματήσαμε να παίζουμε. Σήμερα παρότι θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο, αυτό δεν έγινε. Ο Ολυμπιακός μας σεβάστηκε. Έπαιξε με τον Σπανούλη μέχρι το τέλος, ενώ πήρε και ταιμ αουτ για να οργανώσει το παιχνίδι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: