Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Την… πλήρωσε η Μπεσίκτας!

Σαρωτική ήταν η Μακάμπι στην Τουρκία, καθώς για την 6η αγωνιστική του TOP-16 επικράτησε 77-55 της Μπεσίκτας.

Την… πλήρωσε η Μπεσίκτας
Της έκανε… πλάκα η Μακάμπι της Μπεσίκτας, καθώς την «διέλυσε» μέσα στο «Αμπντί Ιπεχτσί» 77-55 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, που συμμετέχει και Ολυμπιακός.

Οι Ισραηλινοί μετά την εντός έδρας από τους «ερυθρόλευκου» μετρούσαν μόλις μία νίκη στο TOP-16 και ήθελαν ένα… ξέσπασμα για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει.

Αυτό το ξέσπασμα ήρθε στην Τουρκία απέναντι στην Μπεσίκτας, η οποία συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη σε αυτή τη φάση της Ευρωλίγκας.

Η Μακάμπι με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να ελπίζει στην πρόκρισή της στα προημιτελικά, αν και θέλει πολύ δρόμο ακόμα, ώστε να πετύχει κάτι τέτοιο.

Αποφασισμένη να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μπεσίκτας ήταν η Μακάμπι από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι Ισραηλινοί παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους γηπεδούχους να αντιδράσουν και έφτασαν να προηγούνται στο τέλος της πρώτης περιόδου με εννιά πόντους, 21-12.

Με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι συνέχισε η Μακάμπι στο δεύτερο δεκάλεπτο, έχοντας μάλιστα επιμέρους σκορ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου 15-0. Λίγο πριν το τέλος της περιόδου, οι Ισραηλινού έριξαν τον ρυθμό, ωστόσο, η διαφορά στο ημίχρονο ήταν στους 21 πόντους, 43-22.

Καμία αλλαγή και στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι Ισραηλινοί ήταν αυτοί που συνέχισαν να ελέγχουν απόλυτα τον έλεγχο του αγώνα και διατηρούσαν με άνεση τη διαφορά που είχαν «χτίσει». Το +22 για την Μακάμπι παρέμεινε και στην τρίτη περίοδο, με την Μπεσίκτας να μην μπορεί να αντιδράσει. Το δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 57-35.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν μία απλή τυπική διαδικασία, με την Μακάμπι να μην χάνει ούτε στιγμή το προβάδισμα και να φτάνει σε μία πολύ εύκολη νίκη με 77-55 στην έδρα της Μπεσίκτας.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 22-43, 35-57, 77-55

Μπεσίκτας (Κουντέρ): Ίγουινγκ 4, Ακίν 3, Ατσίκ, Βίντμαρ 11, Φάλκερ 1, Τσετίν 13, Μαρκοτά 5, Κρίστοφερ 12, Χέρσεκ, Νάλγκα 2, Οζέρ, Τζέρελς 4

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Λόγκαν 10, Τζέιμς 7, Σμιθ 6, Χίκμαν 9, Ελιγιάχου 14, Ροθ, Πνίνι, Μέντλεϊ 12, Οχαγιόν 7, Πλάνινιτς 4, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 8


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: