Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Νέα ομολογία ντόπινγκ

Στην ομολογία πως καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του χρησιμοποιούσε απαγορευμένες ουσίες, προχώρησε ο Δανός πρωταθλητής της ποδηλασίας, Μίκαελ Ράσμουνσεν.

Νέα ομολογία ντόπινγκ
Πριν λίγες μέρες η ομολογία του Λανς Άρμστρονγκ, στην περιβόητη συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουίνφρεϊ, πως έκανε συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών, σόκαρε την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Στη συνέντευξη αυτή ο Τεξανός ισχυρίστηκε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναθλητών του έπραττε το ίδιο.

Λίγες μέρες μετά, ο Δανός πρωταθλητής της ποδηλασίας, Μίκαελ Ράσμουνσεν, ήρθε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Άρμστρονγκ, αποκαλύπτοντας πως από την αρχή της καριέρας του χρησιμοποιούσε κάθε είδους απαγορευμένη ουσία.

Συγκεκριμένα ο Δανός παραδέχτηκε πως χρησιμοποίησε κατ’ εξακολούθηση τεστοστερόνη και αυξητική ορμόνη, ανάμεσα στις άλλες ουσίες, από το 1998, όταν και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, μέχρι το 2010 όταν και αποσύρθηκε από το άθλημα.

Να σημειωθεί πως ο Ράσμουνσεν πιάστηκε ντοπαρισμένος κατά τη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας το 2007 και τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό.

Πρόθεση του Δανού είναι να σταματήσει την ενασχόλησή του με την ποδηλασία και να αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, συνεργαζόμενος με όσους φορείς μάχονται εναντίον αυτής της μάστιγας του σύγχρονου αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: