Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Θα ανέβει στην κορυφή η Νάπολι;

Οι αναμετρήσεις Κιέβο – Γιουβέντους, Φιορεντίνα – Πάρμα και Μίλαν – Ουντινέζε ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Serie A.

Θα ανέβει στην κορυφή η Νάπολι;
Η 23η αγωνιστική του Καμπιονάτο ξεκινάει το βράδυ της Παρασκευής στις 21:45 στο Ολίμπικο, όπου η Ρόμα υποδέχεται την Κάλιαρι. Οι δύο ομάδες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, κάτι που μαρτυρούν οι 5 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει αμφότερες στις τελευταίες 5 αγωνιστικές. Για τη Ρόμα αναμένεται να παίξει από την αρχή ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ η Κάλιαρι αναμένεται να παραταχθεί πλήρης.

Το Σάββατο διεξάγονται δύο αγώνες. Στις 19:00 η Τορίνο φιλοξενεί τη Σαμπντόρια. Τις δύο ομάδες χωρίζουν 3 βαθμοί, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Στους 5 τελευταίους αγώνες η Τορίνο είναι η ομάδα που έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς μετά τη Νάπολι και θέλει να συνεχίσει το καλό σερί της. Η «Σαμπ» από τη μεριά της θα κυνηγήσει τουλάχιστον ένα βαθμό, ώστε να παραμείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Στις 21:45 η 2η στη βαθμολογία Νάπολι αντιμετωπίζει την Κατάνια στο Σαν Πάολο. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη ώστε να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και προσωρινά και τους φιλοξενούμενους να παίζουν χωρίς άγχος, αφού ο πρωταρχικός τους στόχος, που είναι η παραμονή στη Serie A, φαίνεται να επιτυγχάνεται άνετα.

Την Κυριακή στις 13:30 η πρωτοπόρος Γιουβέντους δοκιμάζεται στη Βερόνα με αντίπαλο την Κιέβο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας, αλλά ακόμα δεν αισθάνονται ήσυχοι και θέλουν βαθμούς για να σιγουρέψουν την παραμονή του στην πρώτη κατηγορία. Η ομάδα του Τορίνο θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Λεονάρντο Μπονούτσι και του Μίρκο Βούτσινιτς, καθώς και του Αντόνιο Κόντε, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι από τα επεισόδια που ακολούθησαν τη λήξη του αγώνα με τη Τζένοα.

Στις 16:00 θα γίνουν 5 αγώνες. Η Φιορεντίνα, χωρίς τον Αλμπέρτο Ακουιλάνι στη σύνθεσή της, υποδέχεται την πάντα επικίνδυνη Πάρμα. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα περνάει περίοδο κρίσης και έχει ανάγκη τους βαθμούς της νίκης για να παραμείνει σε… τροχιά Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι από τη μεριά της, θέλει να αποδείξει πως η εντός έδρας ήττα από τη Νάπολι ήταν μια κακή παρένθεση.

Η Τζένοα υποδέχεται τη Λάτσιο, σε ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 3η θέση από το τέλος και χρειάζονται βαθμούς για να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν να… ρεφάρουν την απρόσμενη ήττα από την Κιέβο στο Ολίμπικο την προηγούμενη αγωνιστική και να παραμείνουν κοντά στην κορυφή.

Μια ακόμα ομάδα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση είναι η Παλέρμο, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους Φαμπρίτσιο Μίκολι και Σαλβατόρε Αρόνικα κόντρα στην Αταλάντα. Η ομάδα του Μπέργκαμο δεν έχει νικήσει στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ οι Σικελοί μετρούν δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.

Ντέρμπι ουραγών θεωρείται και ο αγώνας της Πεσκάρα με την Μπολόνια. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται μόλις 2 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έχουν ανάγκη βαθμών. Την ίδια ανάγκη έχουν, όμως και οι φιλοξενούμενοι, αφού απέχουν με τη σειρά τους 2 βαθμούς από την Πεσκάρα.

Η τελευταία στη βαθμολογία Σιένα υποδέχεται την Ίντερ. Η ανάγκη βαθμών είναι επιτακτική και για τις δύο ομάδες, αν και για διαφορετικούς λόγους. Η Σιένα για να μείνει… ζωντανή, η Ίντερ για να ελπίζει σε έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στις 21:45 της Κυριακής η Μίλαν φιλοξενεί την Ουντινέζε. Οι γηπεδούχοι με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω των καλών εμφανίσεων στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά και της απόκτησης του Μάριο Μπαλοτέλι, θα προσπαθήσουν να νικήσουν την ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Συνοπτικά οι αγώνες της 23ης αγωνιστικής.

Παρασκευή 01/02

21:45: Ρόμα – Κάλιαρι

Σάββατο 02/02

19:00 Τορίνο – Σαμπντόρια
21:45: Νάπολι – Κατάνια


Κυριακή 03/02

13:30: Κιέβο – Γιουβέντους
16:00: Φιορεντίνα – Πάρμα
Τζένοα – Λάτσιο
Παλέρμο – Αταλάντα
Πεσκάρα – Μπολόνια
Σιένα – Ίντερ
21:45: Μίλαν – Ουντινέζε

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Σάββατο 09/02

19:00: Γιουβέντους – Φιορεντίνα
21:45: Λάτσιο – Νάπολι

Κυριακή 10/02

13:30: Πάρμα – Τζένοα
16:00: Αταλάντα – Κατάνια
Μπολόνια – Σιένα
Κάλιαρι – Μίλαν
Παλέρμο – Πεσκάρα
Σαμπντόρια – Ρόμα
Ουντινέζε – Τορίνο
21:45: Ίντερ – Κιέβο



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: