Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Ο Τοροσίδης έφυγε γιατί…»

Ο Γιώργος Καζιάνης, μάνατζερ του Βασίλη Τοροσίδη μιλά αποκλειστικά στο www.sport-fm.gr για τους λόγους της αποχώρησής του «Τόρο» από τον Ολυμπιακό και τη μεταγραφή του στη Ρόμα.

«Ο Τοροσίδης έφυγε γιατί…»
Ο Γ. Καζιάνης με τους Β. Τοροσίδη και Π. Ταχτσίδη
Τον λόγο που ο Βασίλης Τοροσίδης αποχώρησε από τον Ολυμπιακό αποκάλυψε αποκλειστικά στο sport-fm.gr ο μάνατζερ του άσου της Ρόμα, Γιώργος Καζιάνης.

Διαβάστε: γιατί ο «Τόρο» επέλεξε τον ιταλικό σύλλογο, ποιος είναι ο λόγος που έφυγε τώρα από την Ελλάδα, γιατί δεν δεν ανανέωσε νωρίτερα τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις του παίκτη από τη Ρώμη και τη νέα του ομάδα, μέσα από τις αποκλειστικές δηλώσεις του ατζέντη του, Γιώργου Καζιάνη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σημαντική μεταγραφή.

Διαβάστε τη συνέντευξή του αποκλειστικά στο www.sport-fm.gr.

-Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις του Βασίλη Τοροσίδη από τη νέα του ομάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τον εμπιστεύτηκε μια από τις πιο δυνατές και δημοφιλείς ομάδες της Ιταλίας, όπως η Ρόμα. Παρακολουθήσαμε παρέα τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Ίντερ και αυτό που του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο τρόπος που αγωνίζονταν και οι δυο ομάδες χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς ίχνος αμυντικού προσανατολισμού, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν κάτι που τον ξάφνιασε, γιατί γενικά υπάρχει η εντύπωση πως οι ιταλικές ομάδες παίζουν κλειστό ποδόσφαιρο και κυρίως για το αποτέλεσμα».

-Πώς τον έχουν υποδεχθεί στην Ιταλία; Συμπαίκτες, προπονητής και στελέχη της Ρόμα, οι οπαδοί και ο Τύπος;

«Ο Τύπος στην Ιταλία υποδέχτηκε τον Βασίλη σαν πραγματικό αρχηγό μίας ομάδος με πολλές παρουσίες στο Champions League. Παίκτη ομάδος που έχει μάθει να ζει στην πίεση του πρωταθλητισμού. Ο κόσμος της Ρόμα περιμένει πολλά από τον Βασίλη Τοροσίδη . Ο κος Ζέμαν τον καλοδέχτηκε με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζει και απλά τον ρώτησε αν είναι έτοιμος αγωνιστικά να βοηθήσει την ομάδα άμεσα και αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας που θα έπρεπε να αναφέρει, ώστε να το γνωρίζει το προπονητικό team και να πως θα το διαχειριστεί.

Οι παίκτες της Ρόμα τον υποδέχθηκαν ζεστά και αυτό πιστεύω πως οφείλεται και στην παρουσία του Παναγιώτη Ταχτσίδη ο οποίος τους είχε ενημερώσει για τον άνθρωπο Τοροσίδη και μετά για τον ποδοσφαιριστή και τι είχε καταφέρει με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την Εθνική Ελλάδος. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερα εντύπωση ήταν η παρουσία του μεγάλου αρχηγού, Τότι που τον υποδέχτηκε και τον παρουσίασε σαν προσωπικότητα και αρχηγό μιας ελληνικής ομάδος αντίστοιχα μεγάλης με έντονη παρουσία στον ευρωπαϊκό χώρο!»

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που ώθησαν τον Βασίλη να αποφασίσει να συνεχίσει το μέλλον του στο εξωτερικό; Έπαιξε ρόλο η πρόταση που του έγινε από τον Ολυμπιακό; Μήπως αυτή δεν τον ικανοποίησε;

«Όνειρο κάθε ανθρώπου είναι να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάποιο ανώτερο επίπεδο, είτε επαγγελματικό, είτε βιοτικό, από εκείνο στο οποίο ήδη ζει. Ο Τοροσίδης έχει αγωνιστεί σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο σε όλες τις διοργανώσεις που υπάρχουν. Ήταν τιμή και πρόκληση για εκείνον να ζήσει στην ''αιώνια'' πόλη και να αγωνιστεί στη Ρόμα. Ο Ολυμπιακός έκανε υπέρβαση για να κρατήσει τον αρχηγό του και ο Βασίλης από την πλευρά του είχε δεσμευτεί ηθικά στον πρόεδρο πως θα μετακινηθεί μόνο στο εξωτερικό και μόνο σε ένα σύλλογο που θα ήταν τιμή για τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αγωνισθεί. Πιστεύω πως η απόφαση του και η επιλογή του ήταν ορθή. Όλοι γνώριζαν πως ήθελε να φύγει από την Ελλάδα για να παίξει σε ομάδα του εξωτερικού.

Αλλά εδώ πρέπει να επισημάνω κάτι. Ο Τοροσίδης δεν έφυγε ποτέ από τον Ολυμπιακό! Θεωρεί και αισθάνεται μέλος ακόμα της οικογένειας του Ολυμπιακού. Απλά έφτασε σε σημείο που μέσω της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Ελλάδα είχε κερδίσει τα πάντα και σαν φιλόδοξος άνθρωπος που είναι ήθελε να εξερευνήσει και να ζήσει νέες εμπειρίες και να ολοκληρωθεί σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Βασίλης έτυχε ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους στον Ολυμπιακό».

- Ποια ήταν η αντίδραση των υπευθύνων του Ολυμπιακού; Προσπάθησαν να τον μεταπείσουν;

«Έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν, να κρατήσουν τον αρχηγό, αλλά όταν είδαν την επιθυμία του παίκτη να παίξει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρόμα, του ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία και του υπενθύμισαν ότι η πόρτα του Ολυμπιακού θα είναι πάντα ανοικτή για εκείνον. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν παιδί του και μάλιστα του είπε πως μακάρι να ήταν τέτοια η επιθυμία του να παραμείνει στην Ελλάδα για πάντα».

-Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ολυμπιακού και του Τοροσίδη για την ανανέωση του συμβολαίου είχαν αρχίσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα θέλαμε να μας πείτε πότε είχε γίνει πρώτη συζήτηση για το θέμα με τη διοίκηση; Πώς εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις και τους λόγους που ο παίκτης δεν ήθελε να προχωρήσει σε μια νέα συμφωνία νωρίτερα;

«Ο Ολυμπιακός τον τελευταίο 1,5 χρόνο βολιδοσκοπούσε τις προθέσεις και την επιθυμία του Τοροσίδη για τα μελλοντικά του σχέδια. Διαπραγματεύσεις με την επίσημη έννοια της λέξης δεν έγιναν ποτέ. Από οικονομικής πλευράς η πρόταση ήταν πάντα της εγκρίσεως του παίκτη και τον κάλυπτε απόλυτα. Τα χρήματα όμως δεν ήταν το ζητούμενο του Βασίλη. Αυτό που είχε ανάγκη ήταν να ανανεωθεί ποδοσφαιρικά και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πιο αγωνιστικό πρωτάθλημα»

-Πολλές φορές κατά το περασμένο χρονικό διάστημα υπήρξαν δημοσιεύματα για ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Θα θέλαμε να μας πείτε εάν όντως υπήρξε ενδιαφέρον - κρούση από μια τέτοια ομάδα. Εάν ναι, μέχρι που έφτασε αυτή;

« Ασχολούμαι με την εκπροσώπηση του Βασίλη τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι εύκολο για έναν έλληνα ποδοσφαιριστή με ρήτρα 7.000.000€ και όταν η ομάδα δεν θέλει να τον παραχωρήσει να προσελκύσεις ομάδες που θα πληρώσουν. Εγώ προσωπικά είχα επαφές και συνομιλίες με δυο κορυφαίες ομάδες από την Αγγλία και μία top ομάδα της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό και έντονο, αλλά δεν ήταν σίγουρες οι ομάδες ότι θα έπρεπε να επενδύσουν ένα τόσο σοβαρό ποσό για κάποιον που αγωνίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Υπήρξαν αυτή τη μεταγραφική περίοδο προτάσεις και από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες για την απόκτηση του παίκτη;

«Ναι, υπήρχαν προτάσεις επίσημες και έγγραφες από ομάδες ευρωπαϊκές. Οικονομικά οι προτάσεις ήταν μέσα στα οικονομικά ζητούμενα του Βασίλη, αλλά δεν ήταν η ομάδα που έκανε το κλικ για να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό».

-Γιατί επέλεξε τη Ρόμα;

«Ο Βασίλης επέλεξε τη Ρόμα, γιατί πίστευε πως μέσα από την αγωνιστική του παρουσία σε μια ομάδα με την οντότητα και το όνομα της Ρόμα θα μπορέσει να ζήσει το όνειρο που θέλει κάθε ποδοσφαιριστής. Η αιώνια πόλη είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσε να ζήσει και να προσαρμοστεί ο οποιοσδήποτε. Η κουλτούρα των ανθρώπων που ζουν εκεί είναι εφάμιλλη με των Ελλήνων και ακόμη και το πάθος και ο παλμός των φιλάθλων της Ρόμα του είναι οικεία, γιατί τον ίδιο λαό έχει και ο Ολυμπιακός. Όταν έχεις μάθει να ζεις έντονα στον αγωνιστικό χώρο με πίεση, πολύ δύσκολα μπορείς να αποσυρθείς και να ζεις ποδοσφαιρικά χωρίς στόχους και απαιτήσεις. Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθώς και η έντονη επιθυμία των ανθρώπων της Ρώμης να τον εντάξουν τώρα στην ομάδα, μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή».

-Βρίσκεται λίγες ημέρες στην Ιταλία. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες αλλαγές που έχει διαπιστώσει σε σχέση με την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;

«Για τις αλλαγές που έχει διαπιστώσει θα μπορέσω να σας απαντήσω καλύτερα μόλις τον δω ξανά, όταν γυρίσει Ελλάδα για το φιλικό της εθνικής μας ομάδας».

-Αν και ελάχιστο διάστημα στη Ρόμα, ήταν στην αποστολή του αγώνα της Κυριακής με την Μπολόνια και μάλιστα πέρασε αλλαγή περίπου στο 70ο λεπτό. Μιλήσατε μαζί του μετά το παιχνίδι;

«Μετά το παιχνίδι με την Μπολόνια, βρεθήκαμε το ίδιο βράδυ στη Ρώμη, όπου δειπνήσαμε και μιλήσαμε πριν το ταξίδι της επιστροφής μου στην Αθήνα. Ήταν στενοχωρημένος με το αποτέλεσμα, αλλά και αισιόδοξος για τη συνέχεια. Παρότι ήρθε στην Ιταλία με το πρόβλημα υγείας και ενώ ήταν σε στάδιο ανάρρωσης με δυο προπονήσεις, ο προπονητής τον εμπιστεύτηκε και παρότι ήταν πίσω στο σκορ η ομάδα τον χρησιμοποίησε για να βοηθήσει με την εμπειρία του, αλλά και την επιθετικότητα του στο παιχνίδι. Ο κόσμος της ομάδας με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο τον χειροκρότησε έντονα και φώναξε το όνομά του»


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: