Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Μαντζουράκης: «Προβάδισμα ο σοβαρός ΠΑΟΚ»

Ένα γνώριμο πρόσωπο στους πάγκους των ομάδων της χώρας μας, ο Γιάννης Μαντζουράκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στο ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, χρίζοντας το «δικέφαλο» φαβορί να κερδίσει το παιχνίδι αν πιάσει μια καλή απόδοση.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ντέρμπι Άρη- ΠΑΟΚ την Κυριακή:
«Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει ένα ντέρμπι ιδιαίτερα όταν οι ομάδες βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Και οι δυο ομάδες είναι χτισμένες στον τομέα της ψυχολογίας. Νομίζω ότι εάν καθίσουμε να ζυγίσουμε τις δυνατότητες των δυο ομάδων ο ΠΑΟΚ είναι ικανότερος τη δεδομένη στιγμή από τον Άρη που προσπαθεί, προσπαθεί και προσπαθεί… ?Όταν βλέπεις τόσες αλλαγές στο προπονητικό τιμ σημαίνει ότι μόνο προσπαθεί».

Για την πρόσληψη του Γιάννη Μιχαλήτσου στη θέση του προπονητή:
«Έχει ξανάρθει να βοηθήσει, μετά βρήκαν άλλο προπονητή και ξαναέφυγε. Αυτό είναι μπέρδεμα για τους παίκτες. Έχουν πρόβλημα στη συνεργασία. Οι δυνατότητες των παικτών είναι περιορισμένες και μπαίνουν σε δύσκολη θέση. Το καλοκαίρι έγιναν λάθη. Το νέο αέρα που φέρνει ένας νέος προπονητής πρέπει να τον “κουβαλήσεις” γιατί ο αντίπαλος θα σπρώχνει».

Για το φετινό ΠΑΟΚ και την προσπάθεια που κάνει να βγει δεύτερος:
«Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο δυνατός αυτή την εποχή αλλά έρχεται από ένα αποτέλεσμα άσχημο. Όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν είχε τις ανάλογες μεταγραφές, δούλεψε με πολλούς νέους παίκτες οι οποίοι μπήκαν μέσα, πρόσφεραν και κουβάλησαν την ομάδα στη 2η θέση. Ο Αστέρας έχει προικισμένο υλικό και για μένα είναι καλύτερο από του ΠΑΟΚ. Έχει στοιχεία που ο ΠΑΟΚΟ δεν έχει. Ο Αστέρας έχει έναν Έλληνα, ο Δώνης έχει 6-7. Ο Ατρόμητος έχει επίσης καλό υλικό, δεν έκανε μεγάλες αλλαγές, του φύγανε κάποιοι παίκτες σημαντικοί και προσπάθησε να τους αναπληρώσει. Επίσης ο Παναθηναϊκός δε νομίζω ότι υπολείπεται σε υλικό από τον ΠΑΟΚ. Αρά πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση και να πούμε ένα μπράβο στον Δώνη επειδή είχε μια ομάδα που της λείπουν τα εξτρέμ και προσπαθεί με το υλικό που έχει. Ο Σαλπιγγίδης δε γίνεται να τα τραβήξει όλα μόνος του. Ο Αθανασιάδης είναι κάλος αλλά πόσο να πάει ακόμα, μπούκωσε».

Για τις μεταγραφές που έκανε τις τελευταίες μέρες ο «δικέφαλος»:
“Δεν ξέρω πως θα αποδώσουν. Ο Kατσουράνης θα βοηθήσει. Στην εστία έγιναν λάθη που στοίχησαν και είναι καλή μεταγραφή του Ιτάνζ. Εγώ έχω επισημάνει 2-3 σημεία στα οποία ο ΠΑΟΚ έπρεπε να δώσει προσοχή. Στα πλάγια. Εκεί έχει το πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Ο Καμαρά έχει απρόβλεπτο παιχνίδι και θα βοηθήσει πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ όμως κερδίζει πολλά από τον Κάτσε, έχει γίνει προίκα για το σωματείο».

Για το φετινό Άρη και τη μάχη για τη σωτηρία:
«Ο Άρης παλεύει και προσπαθεί να συμμαζευτεί αλλά έχει δυσκολίες. Τα άγχος που έχει σε κάθε παιχνίδι τον δυσκολεύει. Στην έδρα του έφερε πολλά άσχημα αποτελέσματα. Ο Μιχαλήτσος μπορεί να απελευθερώσει λίγο τους παίκτες και παίξουν με τη δική τους ταυτότητα. Μπορεί να βοηθήσουν την ομάδα».

Για τον Νταβίντ Αγκάνθο και τον Γιάννη Γιαννιώτα:
«Χειροκροτώ τον Άρη για αυτό τον παίκτη, είναι η μισή ομάδα. Δικαιολόγησε το όνομά του και κρίμα που έχει αυτή την ηλικία και δυστυχώς έχει τραυματισμούς και δε μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. Δε μπορείς όμως να απαιτήσεις από έναν παίκτη να σπάσει όλες τις οργανωμένες άμυνες. Ο Γιαννιώτας πιστεύω πως θα αφήσει εποχή. Κάνει όμως αρκετά λάθη και μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι της ομάδας».

Για τους πάγκους των δυο ομάδων
«Πιστεύω πως θα μιλήσει ο πάγκος. Μετράει η ικανότητα αυτών που θα παίξουν αλλά και το πως θα χειριστείς ένα παιχνίδι. Θα προετοιμάσεις όλη την εβδομάδα την ομάδα αλλά την ώρα του αγώνα αυτός που θα διορθώσει γρηγορότερα τα λάθη αυτός θα κερδίσει».

Για το αν «βλέπει» κάποια ομάδα νικήτρια στο ντέρμπι:
Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και όχι ο Άρης. Πιστεύω πως το ματς είναι Χ- 2».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: