Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο διακόπτης της Γιουνάιτεντ... έμεινε ανοιχτός!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν… έχασε το φως της, όπως συνέβη στο «Κρέιβεν Κότατζ» με το μπλακ-άουτ λίγο πριν την ανάπαυλα. Ακόμα και στα… σκοτεινά, όμως, ξέρει το δρόμο που οδηγεί στον τίτλο!

Ο διακόπτης της Γιουνάιτεντ... έμεινε ανοιχτός!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-0 της Φούλαμ, εκτός έδρας, για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αποκτώντας -προσωρινά τουλάχιστον- απόσταση 10 βαθμών από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Σίτι!

Τρία δοκάρια είχαν οι «κόκκινοι διάβολοι», ένα οι Λονδρέζοι που πάλεψαν όσο μπορούσαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης, αλλά δεν κατάφεραν να υποχρεώσουν την ομάδα του Φέργκιουσον σε βαθμολογική απώλεια. Για 68 λεπτά αγωνίστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Στο +10 από τη Μάντσεστερ Σίτι (παίζει την Κυριακή με τη Λίβερπουλ) η Γιουνάιτεντ, στη 13η θέση υποχώρησε η Φούλαμ.

Το ματς:

Η επιθυμία και των δύο ομάδων να πάρουν τους βαθμούς της νίκης, έκανε εκπληκτικό το παιχνίδι, με πολύ καλό ρυθμό και τρία δοκάρια… μέσα στα πρώτα 15 λεπτά! Αρχικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απείλησε με ένα κόρνερ του Φαν Πέρσι που από κόντρα στον Χάνγκελαντ λίγο έλειψε να πάει κατευθείαν στα δίχτυα. Ο Σβάρτσερ απέκρουσε, ο Εβρά στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά ο Ρίδερ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Ρούνεϊ! Στο 12ο λεπτό, ο Ρίισε υποχρέωσε τον Ντε Χέα σε ενστικτώδη επέμβαση, προτού ο Ρουίζ με δεξί σουτ πετύχει το αριστερό δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο. Στην… απέναντι περιοχή, πολύ γρήγορα ήρθε κι άλλο δοκάρι, με τον Χάνγκελαντ άθελά του να στέλνει τη μπάλα στη συμβολή των δοκών του Σβάρτσερ. Στο 33’ από ωραία συνεργασία των παικτών του Φέργκιουσον, ο Ρούνεϊ σημείωσε το… τρίτο δοκάρι της Γιουνάιτεντ, με εξαιρετικό δεξί σουτ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν μεγαλύτερη ζωντάνια, αλλά το δεκάλεπτο black-out λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, «πάγω σε» τον ρυθμό.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το πάνω χέρι και με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Με διάθεση να επιδείξουν την ανωτερότητά τους έναντι της Φούλαμ, κράτησαν μπάλα και έπαιξαν το παιχνίδι τους, όμως αυτό κράτησε για τα δέκα πρώτα λεπτά. Οι Λονδρέζοι ξεπετάχτηκαν, ο Γιώργος Καραγκούνης καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του και ο ίδιος έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με μακρινό σουτ, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Ντε Χέα αναγκάστηκε να επέμβει στο 71’, όταν ο Ρίδερ βρήκε χώρο λίγο έξω από την περιοχή για να κάνει το δεξί σουτ, το οποίο απέκρουσε ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ. Ο Ρίδερ στο 76’ με κεφαλιά είδε τον Ράφαελ να διώχνει πάνω στη γραμμή και τρία λεπτά αργότερα, ο Γουέιν Ρούνεϊ από λάθος του Σεντέρος, μπήκε στην περιοχή και με δεξί σουτ «εκτέλεσε» τον Σβάρτσερ για το 1-0! Η Φούλαμ, προσπάθησε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, στις καθυστερήσεις ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σεντέρος και στην αντεπίθεση, ο Ερνάντες έχασε τετ-α-τετ για να παραμείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Ρίισε, Σεντέρος, Χάνγκελαντ (46’ Χιους), Μπερντ, Καραγκούνης (68’ Εμάνουελσον), Νταφ, Ρουίζ, Ρονταγέγκα, Ντεγιάγκα (82’ Πέτριτς).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Βαλένσια (66’ Ερνάντεζ), Κάρικ, Νάνι (84’ Γουέλμπεκ), Κλέβερλι (75’ Γκιγκς), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/2 (17:00)

ΚΠΡ – Νόριτς 0-0

Άρσεναλ – Στόουκ 1-0
(78’ Ποντόλσκι)

Έβερτον – Άστον Βίλα 3-3
(21’ Ανιτσέμπε, 69’, 90+3’ Φελαϊνί-2’, 61’ Μπεντέκε, 24’ Αγκμπονλαχόρ)

Νιούκαστλ – Τσέλσι 3-2
(41’ Γκουτιέρεζ, 68’, 90’ Σισοκό-55’ Λάμπαρντ, 61’ Μάτα)

Ρέντινγκ – Σάντερλαντ 2-1
(7’, 85’ Κεμπε-29’ πεν. Γκάρντερ)

Γουέστ Χαμ – Σουόνσι 1-0
(77’ Κάρολ)

Γουίγκαν – Σαουθάμπτον 2-2
(25’ Κάλντγουελ, 90’ Μαλόνεϊ-64’ Λάμπερτ, 85’ Σνάιντερλιν)

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1
(79' Ρούνεϊ)

Κυριακή 3/2

Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ (18:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: