Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ζούρος: «Κοντά στο ίδιο μομέντουμ οι αιώνιοι»

Με μια παρτίδα σκάκι υψηλού επιπέδου παρομοίασε το αυριανό ντέρμπι αιωνίων ο Ηλίας Ζούρος, ενώ εκτίμησε πως η μέρα των δύο ομάδων θα κρίνει τον τελικό νικητή.

Ζούρος: «Κοντά στο ίδιο μομέντουμ οι αιώνιοι»
Μικρές αποκλίσεις σε ό,τι αφορά την αγωνιστική κατάσταση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού βλέπει ο Ηλίας Ζούρος εν όψει του αυριανού ντέρμπι, όπως δήλωσε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Αναλυτικά, ο Ηλίας Ζούρος μίλησε για:

-την αγωνιστική κατάσταση των αιωνίων: «Οι δύο ομάδες μοιάζουν να είναι κοντά όσον αφορά το μομέντουμ τους. Προσθέστε και το πόσο σημαντικό είναι το αβαντάζ έδρας. Το πρωτάθλημα είναι μακρύ, δεν τελειώνει τη Δευτέρα η κανονική περίοδος. Υπάρχουν ανταγωνιστικές ομάδες, σε έναν μαραθώνιο υπάρχουν πάντα απώλειες. Χάνεις για λίγο τη συγκέντρωσή σου και μπορεί να γίνει η ζημιά».

-το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη σεζόν λόγω της ομοιογένειας του κορμού του. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία εξ ολοκλήρου νέα ομάδα και ήταν λογικό να χρειαστεί χρόνο και-όπως αποδείχτηκε-διορθωτικές κινήσεις. Προβλήματα βρήκε μπροστά του και ο Ολυμπιακός. Σημασία έχει το επίπεδο ετοιμότητάς τους όταν θα έρθει η ώρα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Ποιος μπορεί να υπολογίσει τους αστάθμητους παράγοντες; Ενδεχόμενους τραυματισμούς πάνω από όλα… Πέρυσι ο Ολυμπιακός έφερε ξαφνικά δύο παίκτες, τον Λο και τον Ντόρσεϊ, και άλλαξε ριζικά τη ροή των πραγμάτων. Τα πήρε όλα. Στα ντέρμπι που έχω ζήσει είτε ως πρώτος προπονητής είτε σαν βοηθός, το στοιχείο που έκανε τη διαφορά ήταν όχι η εικόνα που παρουσίαζαν οι ομάδες εκείνη την περίοδο, αλλά η ψυχολογία με την οποία έμπαιναν στο παρκέ. Αυτό που λέμε ‘η μέρα κρίνει τα πάντα’».

-τις αλλαγές στους δύο μονομάχους: «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή στον Ολυμπιακό. Διαθέτει πληθώρα επιλογών από έναν κορμό ποιοτικών παικτών που παίζουν καιρό μαζί. Μπορεί οι ρόλοι να είναι ξεκάθαροι, όμως έχουν αποδείξει όλοι ότι όταν χρειαστεί μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δεν πιστεύω πως ο Αργύρης (Πεδουλάκης) κοιτούσε 100% τον Ολυμπιακό όταν σχεδίαζε τις αλλαγές. Το πρώτο που ήθελε να βελτιώσει ήταν ξεκάθαρα η αθλητική ικανότητα της ομάδας του θυσιάζοντας παίκτες που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Μεγαλύτερα κορμιά, περισσότερη ενέργεια, ενίσχυση στο ριμπάουντ. Έχει τη δυνατότητα πλέον να φτιάξει σχήματα με βάση μια επτάδα παικτών, που τον καλύπτουν απόλυτα σε όλους τους τομείς. Ο Ολυμπιακός κοντρολάρεται προπονητικά πιο εύκολα αυτή τη στιγμή, όμως στον Παναθηναϊκό αρχίζουν να γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Θα δούμε σκάκι υψηλού επιπέδου και από τους δύο προπονητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: