Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κι όμως κέρδισε!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τα κέρδη του Παναθηναϊκού στο ματς της Τρίπολης παρά το τελικό 2-2 απέναντι στον Αστέρα.

Κι όμως κέρδισε!
Από τον Παναθηναϊκό, στον.. Παναθηναϊκό. Ο Αστέρας θα έχανε για πρώτη φέτος εντός έδρας. Τελευταία του ήττα στην Τρίπολη, από τους «πράσινους» στις 18 του περασμένου Απρίλη (0-2).


Εγραφε 1-2 το ταμπλό κι έμεναν δευτερόλεπτα. Μπάσκετ το κάναμε; Κι όμως, ποτέ μη λες ποτέ. Εκεί που πήγαινε τρένο ο ΠΑΟ, ήταν μπροστά, έχανε ευκαιρίες για να τελειώσει με θρίαμβο το ματς, ήρθε το πέναλτι στην τελευταία φάση. Πάει η νίκη. Πήρε τον πόντο ο Αστέρας και έμεινε αήττητος στο σπίτι του. Ανέλπιστο όπως πήγαινε ο αγώνας.

Ουσιαστικά όμως ο Παναθηναϊκός είναι ο κερδισμένος. Πέρασε από δυο δύσκολες έδρες. Μέσα σε επτά μέρες εκεί που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο τα κατάφερε. Πρώτη φορά δείχνει ότι έχει θέση στα πλεϊ οφ από την αρχή του πρωταθλήματος. Ενα διπλό κι ένα παραλίγο διπλό τον κάνουν να δείχνει σημάδια ανόδου.

Θα ήταν έργο Σισοκό η νίκη. Δυο γκολάρες και το «τριφύλλι» άνθισε. Αλκυονίδες μέρες. Το σίγουρο είναι ότι μετά την... εγχείριση, τις επιπλοκές και το... μοιρολόι ο ασθενής δεν πέθανε. Ζει. Οχι αρτιμελής, αλλά αναπνέει κανονικά. Πόσο χειρότερα θα πήγαινε η δουλειά;

Είναι νωρίς να πούμε ότι βρίσκει τον δρόμο του, αλλά κάτι κινείται στην Παιανία.

Για τον Σισοκό, μην ψάχνετε αν έχει ξαναβάλει δυο γκολ σε έναν αγώνα. Στην καριέρα του είχε σκοράρει μόλις μια φορά, αυτή στο 3-0 με τη Μαδεργουελ στη ρεβάνς του 3ου προκριματικού τον περασμένο Αυγουστο.

Να σημειωθεί ότι ήταν αγώνας με τους Ελληνες να είναι... μειονότητα. Μόλις τρεις είχε ο Παναθηναϊκός στην αρχική του ενδεκάδα, δυο ο Αστέρας!

Συνολικά δέκα χώρες εκπροσωπήθηκαν στην Τρίπολη: Ελλάδα, Αργεντινή, Ισπανία, Σενεγάλη, Πορτογαλία, Βενεζουέλα, Ιαπωνία, Ακτή Ελεφαντοστού, Γαλλία και Ουγγαρία.

Η ΑΕΚ αργά, αλλά σταθερά ανεβαίνει κι αυτή. Τέταρτο σερί ματς αήττητη. Οχι μόνο. Δέκα πόντοι σε αυτά τα ματς, ενώ 12 είχε στα πρώτα 16 του πρωταθλήματος. O κίνδυνος του υποβιβασμού έχει απομακρυνθεί οριστικά. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Είναι η εικόνα. Η Ενωση παίζει στρωτό ποδόσφαιρο. Οχι υπερβολές. Αυτά που πρέπει. Εχει πια επίγνωση της κατάστασης. Μα 1-0; Μόνο; Γιατί, όχι; Δεν είναι ζητούμενο το θέαμα. Ποιον χαλάει το... μισό-μηδέν; Στην κατάσταση που είχε βρεθεί οι βαθμοί έπρεπε να έρθουν πάση θυσία. Ηρθαν και ο κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια. Τα παιδιά γίνονται άντρες και το μέλλον καλύτερο. Ο Πανιώνιος πήγε μισός στο ΟΑΚΑ, έχασε όλο το πρώτο μέρος βλέποντας την ΑΕΚ να κυριαρχεί στο κέντρο και όταν ξύπνησε ήταν αργά...



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: