Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Φάμπρι: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει περισσότερα»

Άδικη χαρακτήρισε ο Φάμπρι τη βαθμολογική θέση του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς τόνισε πως διαθέτει το υλικό για καλύτερη πορεία.

Φάμπρι: «Ο Παναθηναϊκός αξίζει περισσότερα»

Ο Ισπανός τεχνικός ανέφερε πως το τριφύλλι βελτιώνεται από Κυριακή σε Κυριακή και ανεβαίνει η απόδοσή της, ενώ επιβεβαίωσε πως η ομάδα κινείται για την απόκτηση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου. Απαρτίζουν μία ομάδα που βελτιώνεται κάθε μέρα. Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο ματς και αξίζαμε να πάρουμε τους βαθμούς. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που ένα λάθος κοστίζει και αυτό συνέβη σήμερα στις καθυστερήσεις. Μετά κάποια πράγματα μπορεί να εξελιχθούν άσχημα. Αλλά σήμερα ο Παναθηναϊκός άξιζε τη νίκη».

Αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός; «Θα με συγχωρήσετε, αλλά δεν θα μιλήσω για τους διαιτητές. Προτιμώ να σιωπήσω».

Πήγατε στον διαιτητή και του μιλήσατε. Θέλετε να μας πείτε τι του είπατε; «Θέλω να θίξω ένα άλλο θέμα. Θα ήθελε να συγχαρώ τους οπαδούς μας γιατί ήταν δίπλα μας και είχαν μία ζεστή παρουσία. Δεν θα αναφέρω τίποτα που να έχει σχέση με το διαιτητή. Μερικές φορές κάποιος δεν ελέγχει απόλυτα τα συναισθήματα του, αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι. Αυτό μόνο θέλω να τονίσω με κάθε ειλικρίνεια».

Τι συναισθήματα σας αφήνει η αποψινή βραδιά, μετά το τελικό 2-2; «Νομίζω ότι υπάρχει διαρκής βελτίωση και κάποιος μπορεί να την παρατηρήσει Κυριακή με Κυριακή. Έχω αντικρουόμενα συναισθήματα. Συναισθήματα θλίψης, γιατί δεν νικήσαμε, αν και κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς για εμάς. Για αυτό θα έπρεπε να είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν μας αφήνει το αποτέλεσμα. Θλίβομαι για τους ποδοσφαιριστές μου, γιατί προετοιμάστηκαν σωστά όλη την εβδομάδα, σήμερα παίξαμε πολύ καλά. Σήμερα, η ανταμοιβή μας είναι μικρή, γιατί αξίζαμε τη νίκη. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς».

Είχατε διαπιστώσει ότι παίζοντας από τα άκρα, θα διασπάσετε την άμυνα του Αστέρα και εστιάσατε εκεί; «Πάντα σκέφτομαι. Εάν δεν σκεφτόμουν, δεν θα ήμουν προπονητής, αλλά εκλέκτορας. Πρέπει να προετοιμάζομαι για το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό έκανα. Το παιχνίδι από τους εξτρέμ ήταν ένας τρόπος που είχαμε μελετήσει».

Ο Μπουμσόνγκ είχε δηλώσει μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ότι με εσάς προπονητή, οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πλέον τι να κάνουν. Είχατε διαπιστώσει ότι κάποιοι δεν ήξεραν το ρόλο τους; «Τα λόγια που αναφέρατε, του Μπουμσόνγκ, ενός Γάλλου διεθνούς με πολυετή εμπειρία, με γεμίζουν περηφάνια. Όμως δεν θα μιλήσω για το παρελθόν. Από τότε που ήρθα εδώ δουλεύω σκληρά στην ομοιογένεια και στη συνοχή, με σκοπό κάθε ποδοσφαιριστής να μάθει το ρόλο του, να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να το κατανοεί. Έτσι χτίζεις μία ποδοσφαιρική ομάδα και αυτό κάνουμε. Το μοναδικό φάρμακο είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, αποδεικνύοντας ότι είναι άδικο αυτή η ομάδα με το υλικό που διαθέτει, να βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Αυτή η ομάδα, αξίζει πολλά περισσότερα».

Για τις μεταγραφές: «Είμαι ένας άνθρωπος ειλικρινής και μερικές φορές μου τραβούν το αυτί για τα λεγόμενα μου. Όμως αυτός είμαι. Έχω την καρδιά κοντά στο στόμα. Ειλικρινά, θα σας δηλώσω ότι στην ομάδα λείπει κάτι και πρέπει να το βρούμε ως τις 11 Φλεβάρη, Δεν θα υποδείξω τη θέση, αλλά πρέπει να το βρούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: