Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Θύμισε... Παναθηναϊκό!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γράφει για τον Παναθηναϊκό που άρχισε να θυμίζει... Παναθηναϊκό και τον στόχο που θα κυνηγήσει με παρόμοιες εμφανίσεις.
Ο Βύντρα έφυγε, αλλά οι βυντριές είναι σαν τις μεταδοτικές ασθένειες. Τις έχει ο ένας, τις κολλάει ο άλλος. Κι έτσι, ένα ματς που έγερνε από το πρώτο λεπτό στο διπλό, έγινε Χ. Μάλλον ελάχιστη σημασία έχει για τον Παναθηναϊκό πέραν της ώθησης σε όλα τα επίπεδα που θα του έδινε το τρίποντο. Αν υπέγραφε ο Άγγελος αυτό το άρθρο, θα υπογράμμιζε με βεβαιότητα ότι το Χ το ήθελε η Παναγιά, ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα μαζί. Ενδεχομένως και κάποιος αστροφυσικός ή ο Χαρδαβέλλας να μπορεί να εξηγήσει τον ανεξήγητο τρόπο που έγινε ό,τι έγινε, με ποδοσφαιριστή τέτοιας εμπειρίας να επιχειρεί κεφαλιά ψαράκι σε χαμηλή σέντρα.
Καθαρά ποδοσφαιρικά όμως, και εξαιρώντας το τελικό αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός δείχνει να παίρνει βαθιές ανάσες. Κι αν συνέχιζε να παίζει κατ' αυτόν τον τρόπο θα ήταν δεδομένο πως κατ' αυτόν τον τρόπο παρά το ελλιπέστατο ρόστερ του. Διότι αυτό το ρόστερ παραμένει καλύτερο από αυτό της δεύτερης καλύτερης ομάδας του πρωταθλήματος, δηλαδή του Αστέρα.
Το παιχνίδι επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε. Για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Αστέρας θα είναι πάντα Αστέρας και ο Παναθηναϊκός πάντα Παναθηναϊκός. Είτε τη φανέλα του φοράνε ο Φουρλάνος και ο Βελάσκες είτε ο Σισοκό και ο Σο. Το ίδιο ισχύει και για τον Πανιώνιο που για κάποιον λόγο πιστεύουν κάποιοι πως επειδή προπορεύονται της ΑΕΚ, είναι και μεγαλύτερο μέγεθος. Όλα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, αλλά μη μπερδεύουμε ανόμοια μεγέθη...
Επί της ουσίας, όπως και στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός είχε αρχή και τέλος, πράγμα σπάνιο για την πλειοψηφία των αγώνων, με φωτεινές εξαιρέσεις τα ματς του Ρότσα. Κυκλοφόρησε τη μπάλα, είχε παίκτες που έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα, έφτιαξε καθαρές φάσεις, τις τελείωσε με ποδοσφαιρικό τρόπο και σε γενικές γραμμές δεν απειλήθηκε κιόλας σε οργανωμένο παιχνίδι. Άρα, πρώτα απ' όλα ήταν θέμα διάθεσης και συγκέντρωσης που την είχε στον μέγιστο βαθμό. Και στο κωμικού επιπέδου πρωτάθλημα της Super League, αυτά τα στοιχεία αρκούν για να τον βάλουν στα πλέι οφ, αν φυσικά αξιοποιήσει την έδρα του καθώς παραμένει η μοναδική ομάδα από τις 16, που συγκέντρωσε περισσότερους πόντους εκτός παρά εντός!
Η σεζόν έτσι κι αλλιώς είναι χαμένη για τους πράσινους, που απλά μετράνε ένα ένα τα παιχνίδια για να κατορθώσουν (!) να μπουν στην πρώτη πεντάδα και να πάρουν το εισιτήριο για το Europa League, αν φυσικά έχουν πάρει το πράσινο φως από την UEFA. Το σίγουρο είναι πως με εμφανίσεις τύπου Τρίπολης θα κυνηγήσει όχι την 5η αλλά τη 2η θέση, μέσω πλέι οφ, όπου πραγματικός αντίπαλος του θα είναι ο ΠΑΟΚ.
Όπως και με εμφανίσεις όπως οι περισσότερες στο ΟΑΚΑ θα δει τα... ραδίκια ανάποδα. Εκεί θα δώσει τα μεγαλύτερα ντέρμπι ως το τέλος της σεζόν. Με Ξάνθη, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Πλατανιάς, Πανιώνιος, Βέροια που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν σιγουράκι 3 Χ 6 = 18. Με τις ομάδες της πρώτης τετράδας δεν έχει πρόβλημα. Αυτούς δε μπορεί να κάνει καλά!
ΥΓ. Ήταν ανέκδοτο ούτως ή άλλως, δίπλα στο «ΑΕΚ» να μπει το λήμμα υποβιβασμός. Ένας προπονητής, δυο-τρεις μεθοδικές κινήσεις (σέντερ φορ, αμυντικός χαφ, Γκερέιρο βασικός) αρκούν για αυτή τη Super League ώστε ουσιαστικά να φύγει κάθε σκιά. Υπάρχουν πολύ χειρότερες ομάδες και ο στόχος της ΑΕΚ πρέπει να είναι πλέον όχι η σωτηρία, αλλά η είσοδος στην 10άδα και... βλέπουμε.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: