Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Καραγεωργίου: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Τον πρώτο λόγο στον ΠΑΟΚ έδωσε ο Νίκος Καραγεωργίου για το σημερινό ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Καραγεωργίου: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ»
Τον ΠΑΟΚ έχρισε φαβορί του αποψινού ντέρμπι με τον Άρη ο Νίκος Καραγεωργίου, μιλώντας στη SportDay.

«Μπορεί να μην προέρχεται από θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όμως έχει καλύτερο ρόστερ, δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έχει σταθερή διοίκηση», ο πρώην προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά».

Στη συνέχεια, ο Καβαλιώτης τεχνικός τόνισε: «Οι ιδιαίτερες συνθήκες, οι φίλαθλοι του Αρη, που θα δώσουν ώθηση στην ομάδα τους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου στη SportDay

Ο ΠΑΟΚ έχει να νικήσει εκτός έδρας τον Αρη από τις 27 Φεβρουαρίου του 2005, όταν ο «Δικέφαλος» με εσάς στον πάγκο του επικράτησε με 1-3. Τι θυμάστε περισσότερο από εκείνον τον αγώνα;

«Θυμάμαι έντονα ότι ήμασταν μπροστά στο σκορ με 0-3 από το πρώτο ημίχρονο και παρ' όλο που ο Αρης έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 27' (αποβολή Σανχούρχο) και περίμενα ότι υπάρχει η δυνατότητα για να γράψει ιστορία το σκορ της συγκεκριμένης αναμέτρησης, στο δεύτερο μέρος είχαμε κατακόρυφη πτώση της απόδοσής μας.

Τότε καθόμουν για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο του ΠΑΟΚ, μια κι αφού προσλήφθηκα μεσοβδόμαδα παίξαμε εναντίον της Καλλιθέας και μετά αγωνιστήκαμε εναντίον του Αρη. Δυστυχώς, δεν ήξερα τόσο καλά την ομάδα και γι' αυτό το σκορ έμεινε στο 1-3. Δεν είχε τότε ο ΠΑΟΚ τη φρεσκάδα και την ψυχολογία για να παίξει εξίσου δυνατά και στα 90'. Αιφνιδιάστηκα με την απόδοση των παικτών, στο δεύτερο μέρος
».

Ο Αρης έχει το αήττητο στο πρωτάθλημα... Έπειτα από οκτώ χρόνια ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τη νίκη;

«Ο ΠΑΟΚ, στην παρούσα φάση, είναι η πιο ικανή και η καλύτερη ομάδα. Ομως οι συνθήκες του αγώνα μάς οδηγούν σε ένα αμφίρροπο ματς, που δεν μπορείς να προβλέψεις τον νικητή. Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην προέρχεται από θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, όμως έχει καλύτερο ρόστερ, δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, έχει σταθερή διοίκηση... Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Ομως ο Αρης έχει ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, υπάρχει μεγάλη δίψα γι' αυτό κι η ενίσχυση με ορισμένους καλούς παίκτες θα παίξει τον ρόλο της».

Δηλαδή σε μια μονομαχία ανάμεσα σε έναν υγιή, οικονομικά, σύλλογο και σε έναν διψασμένο για την επιβίωση, ποιος θα επικρατήσει;

«Λόγω και της παραπάνω περιγραφής δεν μπορείς να δώσεις περισσότερες πιθανότητες στη μία ή στην άλλη ομάδα. Οι ιδιαίτερες συνθήκες, οι φίλαθλοι του Αρη, που θα δώσουν ώθηση στην ομάδα τους, φέρνουν τα δεδομένα προς μια ισορροπημένη κατεύθυνση. Λέω, πάντως, ξανά ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ανώτερη ομάδα, που ενισχύθηκε στις μεταγραφές».

Η ατμόσφαιρα στην πόλη κι ο χαρακτήρας του τοπικού ντέρμπι θα παίξουν τον ρόλο τους;

«Ετσι είναι τα πράγματα. Οσο και να θέλουν οι παίκτες να μην επηρεαστούν από τον χαρακτήρα τού τοπικού ντέρμπι, όταν θα πάνε για καφέ, θα τους το μεταφέρει ένας φίλος τους. Κάτι παρόμοιο θα συμβεί από την ατμόσφαιρα στην πόλη, από τους φιλάθλους, από τα ΜΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: