Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ώρα για ντέρμπι!!

Άρης και ΠΑΟΚ ξεχνούν τα προβλήματά τους και έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη στο ντέρμπι που (ακόμα και τώρα) χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα δύο!

Ώρα για ντέρμπι!
Ακόμα και τώρα που ο Άρης δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, η αγωνία, το πάθος και η κόντρα στο ντέρμπι της πόλης με τον ΠΑΟΚ παραμένουν σχεδόν αναλλοίωτα. Οι «κίτρινοι» έχουν τεράστιο κίνητρο, καθώς δεν παίζουν μόνο για το χθες και την ιστορία τους, αλλά κυρίως για το σήμερα που τους βρίσκει σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Στην άλλη μεριά, ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται ούτε με την αλλαγή προπονητή (Μιχαλήτσος αντί Αλκαράθ), ούτε με τίποτα άλλο, παρά μόνο πως θα φύγει μετά από καιρό με το «διπλό» από το «Κλ. Βικελίδης». Και σε αυτή την αποστολή θα είναι ενισχυμένος με νέα πρόσωπα.

ΑΡΗΣ:

Μετά από ένα σετ παιχνιδιών, που περίμενε περισσότερους βαθμούς, ο Άρης βρέθηκε με …πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή κι έτσι ήταν μοιραίο ότι ο Λούκας Αλκαράθ θα… κουνούσε μαντήλι. Κανείς δεν φάνηκε απροετοίμαστος για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Ο μεν Ισπανός τεχνικός έκλεισε στο άσε σβήσε στην Γρανάδα, κι ο Άρης εμπιστεύτηκε τον πιστό στρατιώτη, που ακούει στο όνομα, Γιάννης Μιχαλήτσος.

Το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι, και παρά την αγωνιστική του πτώση, θα πουλήσει πολύ… ακριβά το τομάρι του. Όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της αναμέτρησης και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Στο αρχικό σχήμα οι «νέοι» Τάτος, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας μαζί με τους Αγκάνθο, Πουλίδο που επιστρέφουν και όλους τους υπόλοιπους διαθέσιμους, θα «κυνηγήσουν» πάση θυσία τη νίκη. Εκτός πλάνων βρίσκονται μόνο οι Μαργαρίτης, Παπαστεριανός.

Η αποστολή: Βελλίδης, Διούδης, Αγκάνθο, Νούνο Κοέλιο, Πουλίδο, Γιαννίτσης, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας, Ηρακλής, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Κοτσαρίδης, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Σουνάς, Τάτος, Τριανταφυλλάκος, Ψυχογιός.

ΠΑΟΚ:

Από δύο ήττες με Αστέρας Τρίπολης και SKODA Ξάνθη προέρχεται ο ΠΑΟΚ και πιθανή νέα απώλεια με τον Άρη, θα πλήξει εκτός από το γόητρό του και το αγωνιστικό του σχέδιο. Στόχος λοιπόν να επιστρέψει στις νίκες, αντιστρέφοντας το κλίμα, και το ντέρμπι είναι η καλύτερη ευκαιρία για να το πετύχει. Σε διαφορετική περίπτωση η γκρίνια -το λιγότερο- είναι αναπόφευκτη. Όλα τ’ άλλα θέματα λοιπόν, μαζί και εκείνο του Γκαρσία, μπαίνουν προσωρινά στην άκρη και στο επίκεντρο είναι μόνο ο αγώνας στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο Γιώργος Δώνης είδε με ικανοποίηση την ομάδα του να ενισχύεται στην τελευταία στροφή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Οι Ιτάνζ, Καμαρά και Ολίσε βρήκαν άμεσα θέση στα πλάνα του και οι δύο πρώτοι μάλιστα και στην ενδεκάδα -όπως όλα δείχνουν- του «Δικεφάλου».

Ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται σχήμα σε 4-4-2 με τερματοφύλακα τον Ιτάνζ, αριστερό μπακ τον Λίνο, δεξί τον Κωνσταντινίδη, στόπερ τους Σίλντενφελντ, Κατσουράνη, μπροστά τους στα χαφ τους Κάτσε, Λάζαρ, αριστερά τον Καμαρά, δεξιά τον Φωτάκη και επιθετικό δίδυμο τον Αθανασιάδη με έναν εκ των Σαλπιγγίδη ή Λόρενς. Εκτός του Γκαρσία, νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Σταφυλίδης, Πέλκας, Γεωργιάδης, Χακόμπο.

H αποστολή: Αθανασιάδης, Αποστολόπουλος, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Λίνο, Καμαρά, Ιτάνζ, Κάτσε, Λάζαρ, Λόρενς, Ολίσε, Ρομπέρ, Σίλντενφελντ.

Παράδοση: Ο Άρης έχει το προβάδισμα στα ντέρμπι που γίνονται στην έδρα του. Σε σύνολο 51 αναμετρήσεων μετρά 18 νίκες, 21 ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει φύγει 12 φορές με το «διπλό». Ο συντελεστής των τερμάτων σε αυτά τα παιχνίδια είναι 55-40 υπέρ των «κίτρινων».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: