Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ορμπάιθ: «Θα είναι άδικο για τον Μίτσελ»

Μπορεί και οι δύο να προέρχονται από το ισπανικό πρωτάθλημα, όμως θα είναι άδικο για τον Μίτσελ να συγκριθεί με τον Βαλβέρδε, όπως δήλωσε ο Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ορμπάιθ: «Θα είναι άδικο για τον Μίτσελ»

«Θα είναι άδικο για τον Μίτσελ να συγκριθεί με τον Βαλβέρδε από τις πρώτες μέρες», τόνισε ο πρώην μέσος των Πειραιωτών.

Όσον αφορά τους αγώνες με την Λεβάντε για το Europa League, ο Ισπανός χαφ ανέφερε: «Έχει τον πρώτο λόγο έναντι της. Είναι μαθημένος σε τέτοια παιχνίδια».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάμπλο Ορμπάιθ στο «Φως»

Για το αν ο Μίτσελ ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού:

«Τόσα χρόνια έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ξέρει πολύ καλά τι πάει να πει πρωταθλητισμός. Οπότε θα ξέρει πολύ καλά σε τι ομάδα έχει πάει. Γνωρίζει από πίεση μεγάλου συλλόγου».

Για την τακτική που χρησιμοποιεί ο Ισπανός προπονητής:

«Η Ρεάλ είναι από τη φύση της επιθετική ομάδα. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Ο Μίτσελ είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, αφού σε όλες τις ομάδες του, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής, αυτό είχε δείξει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα πάει στην Μπαρτσελόνα και θα παίξει επίθεση! Κανένας προπονητής δεν θα το κάνει. Ανάλογα με τον αντίπαλο, προσαρμόζει την τακτική του. Αυτή την εικόνα μου έχει δώσει. Ο στόχος του, όμως, είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για εκείνους που θέτουν θέμα σύγκρισης με τον Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Θα είναι άδικο για τον Μίτσελ να συγκριθεί με τον Βαλβέρδε από τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό».

Για τα κοινά στοιχεία που έχουν οι δύο τεχνικοί:

«Τι κοινό σημείο έχουν οι δύο προπονητές; Τους αρέσει να μην περιμένει η ομάδα τους τον αντίπαλο, αλλά να κάνει παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας. Συμβαδίζουν σε κάποια άλλα κομμάτια τακτικής, όπως για παράδειγμα το πρέσινγκ. Μια πίεση που ξεκινά από τους επιθετικούς. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι κάθε προπονητής έχει το δικό του στιλ προπόνησης, τη δική του φιλοσοφία, έναν ξεχωριστό τρόπο να βλέπει το ποδόσφαιρο. Η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας είναι άλλο ένα στοιχείο που φάνηκε να δούλεψε ο Μίτσελ τόσο στη Χετάφε όσο και στη Σεβίλλη».

Για τους αγώνες του Ολυμπιακού με την Λεβάντε:

«Το έχω ξαναπεί ότι για εμένα ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο έναντι της Λεβάντε. Είναι μαθημένος σε τέτοια παιχνίδια. Από την άλλη, η Λεβάντε είναι από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες της Primera Division. Ψάχνει την ευρωπαϊκή διάκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: