Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μια ομάδα μόνος του!

Με τον Ούρος Ντούβνιακ να κάνει ό,τι θέλει τον Άρη, ο ΑΓΟΡ επικράτησε των «κίτρινων» στην Θεσσαλονίκη με 73-71.

Μια ομάδα μόνος του!
Ο ΑΓΟΡ επικράτησε του Άρη στη Θεσσαλονίκη με 73-71, σημειώνοντας μια μεγάλη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να μπει στην τετράδα. Οι Ρεθυμνιώτες είχαν τον Ούρος Ντούβνιακ σε μεγάλη μέρα. Ο Σέρβος άσος πέτυχε περίπου τους μισούς πόντους της ομάδας του (36 πόντους, 10/12 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 7/8 βολές)!

Ο Άρης άργησε λίγο να… μπει στο γήπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στον ΑΓΟΡ να κάνει παιχνίδι και να προηγείται. Αυτό μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου όταν οι «κίτρινοι» πήραν μπροστά και με τους Πάσαλιτς, Πελεκάνο και Ασημακόπουλο κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να λήξει υπέρ τους το πρώτο δεκάλεπτο.

Μετά, οι Θεσσαλονικείς παίζοντας πολύ καλή άμυνα κράτησαν χαμηλά στο σκορ τους Κρητικούς και κατάφεραν να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά. Ο ΑΓΟΡ πέτυχε μόλις 11 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ενώ οι παίκτες του Αγγέλου ανέβαζαν σιγά-σιγά την αποδοσή τους. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Άρη να προηγείται με +14 (40-26).

Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΓΟΡ μπήκε με σκοπό να μειώσει τη διαφορά για να ξαναμπεί στο ματς. Με ηγέτη τον Ντούβνιακ που έβαζε το ένα καλάθι πίσω από τα άλλα προσπαθούσε ο ΑΓΟΡ αλλά ο Άρης δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα. Με τον Βεζένκοφ να ανεβαίνει και τον Χαντ να βοηθά κατάφερε να βρίσκεται στο +11.

Οι Κάρτερ και Ντούβνιακ πήγαν να βάλουν μπουρλότο στην έναρξη της τέταρτης περιόδου, μειώνοντας στους 6 πόντους τη διαφορά. Ο Άρης αντέδρασε αλλά η… αντεπίθεση του δεν ήταν αρκετή να ρίξει το ηθικό των Κρητικών. Ο Ντούβνιακ βρήκε υποστηρικτές στην επίθεση (Πέτγουεϊ), ο ΑΓΟΡ βελτίωσε την άμυνα και έκανε ντέρμπι το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Δύο τρίποντα του Ντούβνιακ κι ένα καλάθι του Κάρτερ έφεραν το ματς στα ίσια, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Οι Κρητικοί την κρισιμότερη στιγμή μπήκαν μπροστά στο σκορ, απέκτησαν το προβάδισμα και δεν το… αποχωρίστηκαν μέχρι το τέλος του ματς.

Ο Ούρος Ντούβνιακ ήταν ο εκτελεστής του Άρη, έχοντας πετύχει τους μισούς πόντους της ομάδας του με εξαιρετικά μάλιστα ποσοστά!

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-26 (ημχ), 60-49, 71-73

Άρης (Β. Αγγέλου): Πάσαλιτς 13π, Χαντ 9π, Πελεκάνος 12π, Βεζένκοφ 13π, Τσιάρας, Ασημακόπουλος 12π, Χαρίσης 4π, Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος, Μούρτος, Βεργίνης 8π, Τσακαλέρης

ΑΓΟΡ (Σ. Κουφός): Χορν, Καλλινικίδης, Κόλιμον 8π, Αγγελόπουλος, Τσαρούχας, Τσόχλας 2π, Ντούβνιακ 36π, Κόμματος 5π, Κάρτερ 8π, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 14π, Σηζόπουλος


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: