Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Λίνεν: «Δεν κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες»

Διάθεση για αρκετή κουβέντα είχε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου, η οποία διήρκεσε 25 λεπτά, με τον Γερμανό τεχνικό της ΑΕΚ να σχολιάζει τις πολλές χαμένες ευκαιρίες των παικτών του.

Λίνεν: «Δεν κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες»
Ναι μεν ήταν ευχαριστημένος, ωστόσο δεν επαναπαύεται λεπτό ο Έβαλντ Λίνεν.

Ο Γερμανός τεχνικός της «Ένωσης» υποστήριξε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικοί οι τρεις βαθμοί κόντρα στον Πανιώνιο (1-0), ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι παίκτες του πρέπει (επιτέλους) να κάνουν γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που χάνουν στα παιχνίδια τους.

«Υπάρχει κόπωση, υπάρχουν κάποιες απουσίες, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε», τόνισε σχετικά ο Λίνεν για την κούραση των παικτών του από τα συνεχή παιδιά.

«Ακόμα κι εγώ θα το είχα αποκρούσει», ανέφερε για την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κατίδη, που ευτυχώς για την ομάδα του, δεν κόστισε!

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Δεν πρόκειται να απολογηθώ για το αποτέλεσμα. Νομίζω πως είδαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα έπαιξε καλά, όπως κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες και από το πρώτο λεπτό καταφέραμε να παράγουμε ευκαιρίες. Είχαμε και ένα διάστημα με πολλές ευκαιρίες. Ακόμα όμως δεν είμαστε σε θέση να μετατρέψουμε ένα καλό παιχνίδι σε γκολ. Είχαμε 2-3 εκπληκτικές ευκαιρίες. Χάνουμε καμία φορά μεγάλες ευκαιρίες, όταν δεν δίνει γρήγορα την μπάλα ένας παίκτης στον άλλο στην επίθεση. Θα πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι και επικίνδυνοι στις τελικές πάσες. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε σπουδαία προσπάθεια και στην άμυνα και στην επίθεση. Όλοι έδωσαν πολύ ενέργεια, όλοι τα έδωσαν όλα, αλλά τελικά βάλαμε μόνο ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε για λίγο τον έλεγχο του ματς. Δεν τους δώσαμε ευκαιρίες. Δεν νομίζω πως αμυνθήκαμε άσχημα. Αλλά απλώς εμείς στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε τόσο καλά όσο στο πρώτο ημίχρονο. Κάθε δέκα λεπτά, κάναμε ευκαιρίες. Ενώ στο πρώτο κάναμε ανά δυο λεπτά. Ήταν μια δυνατή μάχη στο δεύτερο ημίχρονο. Χάσαμε τον Γκερέιρο που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Και από την πετυχημένη ομάδα της προηγούμενης εβδομάδας, έλειπαν ήδη δυο παίκτες. Γενικώς πάντως, ήταν ένα άλλο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, απ' ότι στο πρώτο. Βεβαίως είχαμε και πάλι δυο καλές ευκαιρίες για γκολ. Ο Κατίδης μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα θα έπρεπε να σκοράρει, είχε πολλές επιλογές. Ενώ όπως εκτέλεσε το πέναλτι, ακόμα και εγώ θα το είχα αποκρούσει. Έκανε ακριβώς ότι δεν έπρεπε να κάνει στην εκτέλεση του φάουλ. Το είχαμε δουλέψει. Είναι όμως νέοι παίκτες, χωρίς εμπειρία. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Το 80% της ομάδας, θα μπορούσαν να ήταν παιδιά μου. Και δυστυχώς έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να πάρουμε την νίκη. Μια νίκη που την αξίζαμε».

Για την αλλαγή στο σύστημα: «Ήταν απαραίτητο να αλλάξουμε το σύστημα. Αν δεν αλλάζαμε το σύστημα δεν μπορούσαμε καθόλου να ελέγχαμε τον ρυθμό. Είχε ο αντίπαλος τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή και θέλαμε να βάλουμε και τρεις αποκλειστικά στο κέντρο. Και να έχουμε και παίκτες στα άκρα, προκειμένου να σταματούν τους αντιπάλους στα άκρα. Δεν επρόκειτο να αλλάξω το σύστημα, όταν όλα είναι καλά και όταν η ομάδα παίζει καλά. Δεν ήταν όμως όλα καλά στο δεύτερο ημίχρονο και γι αυτό άλλαξα το σύστημα».

Για την κούραση των παικτών του: «Υπήρχε η αίσθηση πως κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι. Από την προσπάθεια των τελευταίων αγώνων, υπήρχε η κόπωση. Και επομένως υπάρχει δικαιολογία για την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Δεν ήμασταν φρέσκοι. Αν ήταν ήδη 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, όλα θα ήταν καλά και θα πηγαίναμε σπίτι μας. Αλλά έπρεπε να παλέψουμε και να τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους. Τουλάχιστον έτσι μένουμε σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Αν είχαμε καθαρίσει το ματς με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο, όλοι θα είχαν βαρεθεί στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά τώρα όλοι ήταν σε εγρήγορση μέχρι τέλους. Αλλά δεν το κάναμε επίτηδες . Υπάρχει κούραση. Αυτός είναι και ο λόγος που τους δίνω δυο μέρες ρεπό. Είναι πολύ φυσικό να υπάρχει κούραση. Είναι νεαροί ποδοσφαιριστές και δουλεύουν σκληρά. Και ελπίζω πως την Τρίτη το πρωί θα επιστρέψουμε πιο φρέσκοι».

Για τις χαμένες ευκαιρίες και τους επιθετικούς της ΑΕΚ: «Στα τελευταία ματς δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες. Αλλά θα πρέπει στις κλασικές ευκαιρίες, να μπορούμε να σκοράρουμε. Δεν θέλω να μιλήσω ατομικά για κάποιους παίκτες. Προσπαθώ να φέρομαι στους επιθετικούς με δίκαιο τρόπο. Έβαλα τον Φουρτάδο, γιατί ήταν πολύ καλός στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. Και γι αυτό του έδωσα χρόνο σήμερα. Επίσης έβαλα τον Σταματή, απέναντι στην παλιά του ομάδα και δεν ήταν καλή ιδέα, γιατί το κίνητρο που είχε να αποδείξει κάτι, του δημιουργούσε νευρικότητα. Τον στηρίζω τον Σταματή, αλλά ίσως να έπρεπε να είχε μπει ο Παυλής. Ο Φουρτάδο θα χρειαστεί στο μέλλον και γι αυτό και πήρε χρόνο συμμετοχής. Άλλωστε στην Κέρκυρα δεν θα παίξει ο Πετρόπουλος. Και γι αυτό και έβαλα τον Φουρτάδο. Και για να δω αν μπορεί να βοηθήσει και στην θέση του Πετρόπουλου».

Για τις μεταγραφές των Ανάκογλου και Αναστασόπουλου: «Πήραμε δυο παίκτες στην μεσαία γραμμή και έχουμε δυο παραπάνω επιλογές. Τις χρειαζόμαστε τις επιλογές. Θα τους δούμε και ελπίζω να βοηθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: