Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κινέζος βγάζει εκατομμύρια πουλώντας... αέρα!!

Ένας Κινέζος έκανε την περιουσία του μεγαλύτερη, πουλώντας καθαρό αέρα, εκμεταλλευόμενος το περιβαλλοντικό πρόβλημα που σημειώνεται στην Κίνα.

Κινέζος βγάζει εκατομμύρια πουλώντας... αέρα!
Τη στιγμή που τα ποσοστά της ρύπανσης έχουν αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, ο Κινέζος επιχειρηματίας, Guangbiao Chen, έχει πουλήσει εκατομμύρια κουτιά με καθαρό αέρα.

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης έχουν πωληθεί τις δέκα τελευταίες μέρες πάνω από δέκα εκατομμύρια κουτιά με αέρα. Πρόκειται για αλουμινένια κουτάκια που περιέχουν καθαρό αέρα από μακρινές περιοχές της Κίνας.

Στη συσκευασία των κουτιών αναγράφεται η φράση «Ο Guangbiao Chen είναι καλός άνθρωπος». Κοστίζουν 80 σεντς, ενώ μέρος από τα έσοδα δίνονται σε φτωχές περιοχές της Κίνας.

Ο Chen με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρεται για τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

«Θέλω να πω στους δημάρχους, στους επικεφαλής της κομητείας και στους προέδρους των μεγάλων εταιριών: Μην κυνηγάτε απλά την αύξηση του ΑΕΠ, μην κυνηγάτε τα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των παιδιών και των εγγονών μας, με κόστος το περιβάλλον», δήλωσε ο Chen στο Reuters.

Ο Chen με περιουσία περίπου 740 εκατομμύρια δολάρια, είναι γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση και τις εκκεντρικές του ιδέες…

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: