Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Μέσα στους στόχους του ο Ολυμπιακός»

Στους στόχους του, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του είναι ο Ολυμπιακός όπως δήλωσε ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Νίκος Μπουντούρης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μέσα στους στόχους του ο Ολυμπιακός»
Έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, έχει αδυναμίες, έχει δεχτεί κριτική λόγω των υψηλών απαιτήσεων που υπάρχουν, αλλά το σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι πως παραμένει στους στόχους του, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Μπουντούρης.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τις πιθανότητες των «αιωνίων» να βρεθούν στο Final 4, αλλά και το έργο των Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη στους πάγκους τους.

Αναλυτικά, ο Νίκος Μπουντούρης μίλησε στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» και στους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό για:

-τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Χίμκι: «Ο Ολυμπιακός ήθελε πολύ τη νίκη και αυτό φάνηκε. Στο πρώτο μέρος είχε ξεφύγει με μεγάλη διαφορά, αλλά και όταν τον πλησίασε η Χίμκι αντέδρασε πολύ καλά και δυναμικά. Όλοι φέτος έχουν απαιτήσεις από την ομάδα μετά από ό,τι κατάφερε πέρυσι. Αυτό που πέτυχε πέρυσι ήταν θαύμα, αφού σαν αουτσάιντερ πήρε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Η φετινή χρονιά δεν θα ήταν σίγουρα εύκολη. Είναι λογικό ότι υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά το σημαντικό είναι πως είναι μέσα στους στόχους του».

-τις αδυναμίες του Ολυμπιακού: «Είναι σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, όμως δεν έχει δείξει σταθερότητα φέτος στην απόδοσή του. Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει ενδοσκόπηση στα δικά του προβλήματα. Κάποιες επιλογές δεν του έχουν βγει. Νομίζω πως του λείπει ο Ντόρσεϊ ή ένας παίκτης σαν κι αυτόν. Ο Σερμαντίνι είναι καλός παίκτης, αλλά έχει ένα μειονέκτημα γιατί δεν είναι τόσο γρήγορος στα πόδια. Ο Ντόρσεϊ παρότι δεν είναι τόσο ψηλός, ήταν πολύ γρήγορος και βοηθούσε πολύ την ομάδα αμυντικά».

-τις πιθανότητες να περάσουν στο Final 4 οι «αιώνιοι»: «Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις. Και οι δύο ομάδες είναι σε μία φάση που τώρα δημιουργούνται. Ακόμη και ο Ολυμπιακός, επειδή έχει νέα παιδιά, αλλά και ο Παναθηναϊκός που ανανεώθηκε, τώρα χτίζονται. Και οι δύο ακόμη ψάχνονται. Είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Θα ήθελα να έχουμε ελληνική παρουσία και πάλι στο Final 4, είναι πολύ πιθανό να έχουμε, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε».

-το έργο των Μπαρτζώκα και Πεδουλάκη: «Δεν είναι εύκολο το έργο τους, γιατί κλήθηκαν να διαδεχτούν τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από πολύ πετυχημένες πορείες. Ακόμη κι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς να έμενε, φέτος θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα για αυτόν. Πόσω μάλλον για έναν Έλληνα προπονητή. Κι αν ένα λάθος θα μπορούσε να συγχωρεθεί στον Ίβκοβιτς ή στον Ομπράντοβιτς, πιο δύσκολα γίνεται κάτι τέτοιο στον Μπαρτζώκα και τον Πεδουλάκη. Η κριτική είναι στο αίμα των Ελλήνων και οι χαρές με τις λύπες διαδέχονται η μία την άλλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: