Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο πρωταθλητής φαίνεται στα δύσκολα!!

Ο πιο αποφασιστικός φετινός Ολυμπιακός νίκησε 79-70 την Χίμκι στο ΣΕΦ, προκρίθηκε ως δεύτερος στον 6ο όμιλο του Top-16 της Ευρωλίγκας και στους «8» θα αντιμετωπίσει την Εφές με πλεονέκτημα έδρας.

Ο πρωταθλητής φαίνεται στα δύσκολα!
Το ήθελε και το πήρε!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, έκανε κατάθεσης ψυχής στο παρκέ του ΣΕΦ και στο κρισιμότερο ματς του Top-16 της Ευρωλίγκας, νίκησε 79-70 την Χίμκι, παίρνοντας την δεύτερη θέση και μαζί το πλεονέκτημα έδρας για τους «8» όπου θα αντιμετωπίσει την Εφές Αναντολού.

Απίστευτο παιχνίδι από τον Κώστα Παπανικολάου που σταμάτησε στους 21 πόντους με 6/6 τρίποντα, πολύ καλός ο Σπανούλης με 15 και σπουδαία δουλειά για μία ακόμα φορά από τους Χάινς, Λο αλλά και τον Πάουελ.

Πολύ καλή και επιθετική κατά διαστήματα άμυνα από την ελληνική ομάδα που με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο, έπαιζε με το μάτι να... γυαλίζει.

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ-Κάχα, Ρεάλ-Μακάμπι τα άλλα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης που ξεκινά την προσεχή Τρίτη.

Το ματς:



Βελτιώθηκε γρήγορα…
Με Σπανούλη, Πάουελ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Λο μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Η Χίμκι όμως ήταν αυτή που άρχισε πιο δυνατά. Πέρασε τις περισσότερες φορές την μπάλα κοντά στο καλάθι εκμεταλλευόμενη το miss-match Πρίντεζη-Λόντσαρ. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν 14-9 στα μισά της περιόδου με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν αρκετά λάθη στις επιθέσεις τους.

Η συνέχεια όμως ήταν καλύτερη. Ο Πάουελ πήρε πολλά εύστοχα σουτ από τα πέντε μέτρα αφού ο Ντέιβις δεν τον ακολουθούσε, ο Παπανικολάου έβαλε ένα σημαντικό τρίποντο και ο Ολυμπιακός προσπέρασε 22-18, κάνοντας ένα 8-0 και έχοντας βελτιώσει πολύ τις επιλογές του. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 22-20 υπέρ των Πειραιωτών.

Άψογος για… εννιά λεπτά
Ο Μπαρτζώκας έβαλε τον Κατσίβελη στο μαρκάρισμα του Πλάνινιτς για να τον κουράσει ενώ έριξε στο παρκέ και τον Χάινς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι δύο τους πρωταγωνίστησαν στο να γίνει το σκορ πολύ γρήγορα 28-20 με νέο σερί 6-0! Ο Ολυμπιακός έβγαζε ενέργεια στο παρκέ και ειδικά στην άμυνα ενώ πήρε ανάσες και ο Σπανούλης που επέστρεψε στα 7΄πριν το ημίχρονο. Η Χίμκι έδειχνε σαστισμένη…

Οι «ερυθρόλευκοι» με ποστάρισμα και καλάθι του Περπέρογλου έφτασαν στο 31-22 και με τρίποντο του Σπανούλη πήγαν στο +10, 34-24, στα μισά της περιόδου, δείχνοντας να ελέγχουν το ματς αλλά και τον ρυθμό. Η διαφορά όλο και ανέβαινε και έφτασε στο +15 (45-30) με έναν Ολυμπιακό «σκληρό» στην άμυνα και πολύ ώριμο στην επίθεση. Το κακό τελευταίο λεπτό των Πειραιωτών και το 8-0 των Ρώσων είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το ημίχρονο στο 45-38.

Η Χίμκι επέστρεψε…
Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τρίτη περίοδο με 2/2 τρίποντα από τον Παπανικολάου, ανέβασε την διαφορά πάνω από τους δέκα (51-40) και «έκοψε τα φτερά» στην Χίμκι. Ο Σπανούλης είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του (14π), διαβάζοντας καλά τις άμυνες των Ρώσων που έπαιζαν με Όγκουστιν και Ντέιβις στην γραμμή ψηλών και είχαν καταφέρει να μειώσουν αθόρυβα. Το τρίποντο του Πλάνινιτς έκανε το 55-51 και ουσιαστικά έβαλε μετά από ώρα μέσα στο ματς την φιλοξενούμενη ομάδα…

Η επιστροφή του Χάινς στο παρκέ χαμήλωσε το σχήμα του Ολυμπιακού και οι Ρώσοι πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ μειώνοντας ακόμα περισσότερο. Το 56-56 2΄πριν το τέλος, σήμανε την ολική επαναφορά των Ρώσων που αποτυπώθηκε στο 60-57 με το οποίο έκλεισε η περίοδος.

Το «καθάρισε» ο Παπανικολάου
Το ξεκίνημα στην 4η περίοδο ήταν πολύ καλό για τον Ολυμπιακό με Παπανικολάου και Χάινς να πετυχαίνουν πόντους και να κάνουν το σκορ 64-59. Ο Έλληνας φόργουορντ με 5/5 τρίποντα και 17 πόντους οδηγούσε την ομάδα του και έκανε το 67-59, βάζοντας «φωτιά» στο ΣΕΦ. Φυσικά η Χίμκι δεν είχε καμία διάθεση να εγκαταλείψει την προσπάθειά της…

Με το σκορ στο 67-61, 5΄πριν το τέλος ο Παπανικολάου πέτυχε το 6ο του τρίποντο σε ισάριθμες προσπάθειες, πήρε και το φάουλ και έκανε το 71-61, 4.30΄πριν το τέλος! Ο Ολυμπιακός είχε… φόρα. Έτρεξε, έβαλε αιφνιδιασμούς και κράτησε την διαφορά σε ασφαλή επίπεδα. Το τελικό 79-70 έδωσε στους Πειραιώτες τη νίκη και την δεύτερη θέση. πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: