Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Τρία βήματα πριν το στόχο μας»

Πολύ κοντά στο να πετύχει το φετινό του στόχο που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Χριστόπουλος.

«Τρία βήματα πριν το στόχο μας»
Τρία ματς χωρίζουν τον ΠΑΣ Γιάννινα από την επίτευξη του φετινού του στόχου που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο τεχνικός του συλλόγου, Γιάννης Χριστόπουλος.

Μάλιστα, ο προπονητής του «Άγιαξ της Ηπείρου» μίλησε και για το επερχόμενο ματς κόντρα στην ΑΕΚ και που αυτό θα κριθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Χριστόπουλου στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (4/4):


Για την ως τώρα πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα:

«Έχουμε φτάσει τρία βήματα από το στόχο μας, αλλά όσο κοντά μπορεί να δείχνει ένας στόχος τόσο μακριά μπορεί να είναι. Και το ανάποδο φυσικά. Έχουμε μπροστά μας τρία βήματα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας μέχρι την 30η αγωνιστική θα αγωνίζεται και θα βρίσκεται κοντά σε αυτόν το στόχο.

Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό. Πρέπει να το δούμε ως μια μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσουμε πολύ κοντά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και πέρα από τη συγκέντρωση και το πάθος θα χρειαστεί μυαλό και ηρεμία. Θέλει σωστή διαχείριση για 90 λεπτά. Η ΑΕΚ του δευτέρου γύρου δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ του πρώτου. Είναι η ομάδα που βγάζει τη μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους της και έχει πάρα πολλές τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Και εμείς όμως είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και δεν ακούμε ό,τι προσπαθεί να μας κάνει κακό. Τα αποδυτήρια μας είναι πολύ στεγανά».


Για τους «αριθμούς» ενόψει του αγώνα της Δευτέρας κόντρα στην ΑΕΚ:


«Τα στατιστικά δείχνουν μια εικόνα, προϊδεάζουν για κάτι. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας όμως κάτι τελείως ξεχωριστό. Μπορεί να λήξει 0-0 ή να κριθεί στα 2-3 γκολ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν έναν αγώνα. Τη Δευτέρα που θα μπούμε στο γήπεδο δεν θα θυμόμαστε τίποτα από αυτά, το μόνο που θα βλέπουμε θα είναι η νίκη και θα προσπαθήσουμε να την κατακτήσουμε».

Για τη διαχείριση του παιχνιδιού:

«Η διαχείριση ενός αγώνα σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ανάλογα με τη στρατηγική και την τακτική που χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Σχετικά με τη διαχείριση του αγώνα, θα μπω επί της ευκαιρίας σε ένα άλλο θέμα: όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα τους τελευταίους δύο μήνες, η ομάδα έχει διαχειριστεί όλες τις καταστάσεις με τον τρόπο που πρέπει. Θέλω να ζητήσω από εσάς, ιδιαίτερα τους ντόπιους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους του ΠΑΣ να διαχειριστούν κι αυτοί με την ίδια ηρεμία και ψυχραιμία την κατάσταση αυτή που υπάρχει.

Για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι δεν πρέπει τα παιδιά να παίξουν με άγχος κι από την άλλη να λέει ότι αν ο ΠΑΣ δεν βγει στην Ευρώπη, θα πρόκειται για αυτοκτονία. Αυτά είναι οξύμωρα πράγματα. Εμείς είμαστε εδώ, ξέρουμε ποιοι είμαστε και πού πάμε. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια. Ό,τι κι αν γίνει, ξέρουμε ότι θα είμαστε μέχρι το τέλος κοντά στον στόχο ή θα τον έχουμε πετύχει. Γι' αυτό θέλει ηρεμία, καθαρό μυαλό και σωστή διαχείριση από όλους».


Για την παρουσία του κόσμου:

«Εγώ καλούσα τον κόσμο όταν δεν πίστευε τόσο σε αυτή την ομάδα. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι αμφισβητίες του καλοκαιριού έχουν πειστεί για το τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική στιγμή. Αυτοί που θέλουν να έρθουν και να σταθούν δίπλα μας είναι ευπρόσδεκτοι».


Για το πόσοι βαθμοί χρειάζονται για την πεντάδα:
«Πιστεύω ότι οι 44 βαθμοί θα κρίνουν την πεντάδα. Αν χρειαστούν παραπάνω ή παρακάτω, θα φανεί στην πορεία. Μπορεί παραπάνω, μπορεί όμως και λιγότεροι. Μην ξεγράφετε κανένα παιχνίδι από αυτά που έχουμε μπροστά μας και μην ξεγράφετε και κανένα παιχνίδι των αντιπάλων. Είναι ποδόσφαιρο, όλα είναι ανοιχτά μέχρι να συμβεί κάτι με μαθηματικό τρόπο».

Για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί:

«Μου δίνετε ένα πολύ ωραίο βήμα για να υποστηρίξω αυτό που έλεγα πριν, ότι πρέπει και εσείς να βοηθήσετε στην διαχείριση αυτής της κατάστασης. Έχω αναφερθεί επανειλημμένα για αυτό το θέμα και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Μετά τις 21 του μηνός που θα τελειώσει το πρωτάθλημα μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: