Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κιρόφσκι: «Η χρονιά θα είναι καλή μόνο αν η ομάδα ανέβει στη Super League»

Ο επιθετικός του Ηρακλή, Κριστιάν Κιρόφσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως θέλει να αγωνιστεί και του χρόνου στην ομάδα, φυσικά στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εφημερίδα «Sportday»:

«Είναι πολύ τιμητικός χαρακτηρισμός κι όταν σου το λένε αισθάνεσαι περήφανος. Ποτέ στη ζωή μου δεν ισχυρίστηκα ότι τα κάνω όλα σωστά. Εμαθα όμως να μάχομαι για τα πάντα. Το να μάχεσαι είναι πιο σημαντικό από πολλές νίκες που δεν κατάφερες να πάρεις και αυτό για μένα είναι στάση ζωής».

Γιατί αποχώρησες από τη Ραμάτ Χασαρόν;

«Το να αγωνιστώ στο Ισραήλ ήταν μια απόφαση που ίσως έπρεπε να αποφύγω. Με την ομάδα δεν υπήρχε πρόβλημα, η ζωή όμως στη χώρα ήταν δύσκολη και επικίνδυνη».

Προέκυψε η Ελλάδα. Το επιδίωξες;

«Δεν το επιδίωξα, αλλά το ήθελα. Οταν ήρθε η πρόταση από τον Ηρακλή, ρώτησα τη γνώμη του Μπλάνκο Γκεοργκίεφ που είναι φίλος του πατέρα μου. Μου είπε "μην το σκέφτεσαι καθόλου. Αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής περνάει μια δυσκολία, αλλά είναι μεγάλη ομάδα". Εφτανε».

Προσαρμόστηκες εύκολα στη Θεσσαλονίκη;

«Ναι, βέβαια. Η Θεσσαλονίκη δεν μου ήταν καθόλου άγνωστη. Πριν από τον Ηρακλή ερχόμουν πολλές φορές για καφέ ή για ψώνια. Αλλωστε είναι μόλις δυόμισι ώρες από τα Σκόπια. Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο είναι από τις ομορφότερες χώρες που γνωρίζω».

Ποια ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας σου;

«Η σεζόν 2010-11 όταν πέτυχα 20 γκολ σε 31 αγώνες με τη Φ.Κ. Σκόπια. Και πέρυσι στην Κύπρο με τον Απόλλωνα Λεμεσού ήταν μια καλή χρονιά».

Η χρονιά με τον Ηρακλή θα είναι καλή;

«Η χρονιά θα είναι καλή μόνο αν η ομάδα ανέβει στη Super League».

Τα πλέι οφ είναι επιλογή;

«Οχι δεν είναι επιλογή, είναι μια δεύτερη ευκαιρία».

Εχεις ξεχωρίσει κάποιους δυνατούς αντιπάλους;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Από τις ομάδες που είδα μέχρι τώρα, ο Απόλλων κι ο Ολυμπιακός Βόλου μου φάνηκαν καλοί, ο Εργοτέλης όχι τόσο».

Τι χρειάζεται ο Ηρακλής για να ανέβει;

«Τύχη, περισσότερο πάθος και να παίζουμε έξυπνα ώστε να παίρνουμε τους βαθμούς».

Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι;

«Θέλει και ρώτημα; Να παίξω του χρόνου με τον Ηρακλή στη Super League».

Δεν υπάρχουν σχόλια: