Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο απρόβλεπτος Ιβάν Σαββίδης

Ο Ιβάν Σαββίδης, στους λίγους μήνες που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, δεν αφήνει πολλά περιθώρια προβλέψεων για τις επόμενες κινήσεις του.
Και είναι μάλλον παρακινδυνευμένο να θεωρεί κανείς δεδομένα όσα αναφέρονται το τελευταίο καιρό και σε διοικητικό επίπεδο με αφορμή την φημολογούμενη επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά, πολύ περισσότερο, σε θέματα μεταγραφών. Κάτι που φαίνεται στην πράξη.
Την ώρα που έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, σε σημείο να υπάρχουν ακόμη και αντιπαραθέσεις για το πού θα πρέπει να κατασκευαστεί, στην ανατολική ή τη δυτική πλευρά της πόλης, για να εξυπηρετεί καλύτερα τους φιλάθλους του «δικέφαλου», ο Ιβάν Σαββίδης ρίχνει χρήματα για να βελτιώσει όσο περισσότερο μπορεί τις συνθήκες που επικρατούν στην Τούμπα, με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά και ως έναν βαθμό εντυπωσιακά..
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στην περίπτωση του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος έχει πει ότι "τσεκάρει" εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκη για την κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου. Είχε, επιβεβαιωμένα, επαφές με τον δήμαρχο Θέρμης για μια έκταση που πληροί τις προϋποθέσεις στην περιοχή του συγκεκριμένου δήμου, αλλά πριν από λίγες εβδομάδες, έφερε στη Μεσημβρία τους εκπροσώπους της εταιρείας που κατασκεύασε το προπονητικό κέντρο της Τότεναμ για να του προτείνουν βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί σήμερα ο ΠΑΟΚ.
Οι κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη είναι προσεκτικά μελετημένες βήμα προς βήμα ακόμη και σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της ΠΑΕ. Το μοντέλο που ακολουθεί με τους δικούς του συνεργάτες, Γκοντσάρεβα και Τσιστιακόφ, να έχουν στην ουσία τον έλεγχο του «δικέφαλου» και τη διοίκηση να έχει συμβουλευτικό ρόλο, δεν αλλάζει. Ωστόσο το γεγονός ότι η σύνθεση διοίκησης παρέμεινε αναλλοίωτη, με τον Ζήση Βρύζα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, δείχνει ότι ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί ότι δεν υπάρχουν λόγοι για αλλαγές, όσο και αν κάποιοι τις θεωρούσαν, από τώρα, δεδομένες.
Αν και κατά πόσο το καλοκαίρι διαφοροποιηθούν τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα και γίνει πραγματικότητα η φημολογούμενη, εδώ και μήνες, επιστροφή του Θοδωρή Ζαγοράκη, θα φανεί σύντομα. Το κακό βέβαια είναι ότι ήδη η πρώτη μετά από πολλά χρόνια αιρετή διοίκηση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρείται για κάποιους περιορισμένης, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, διάρκειας, είτε -και αυτό είναι ακόμη χειρότερο- ότι απλά έχει τον υποβαθμισμένο ρόλο του διεκπεραιωτή.
Γέφυρες προς τους οπαδούς
Ανοιγμα προς τους οργανωμένους οπαδούς του «δικέφαλου» επιχειρεί η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Με χθεσινή της ανακοίνωση τούς χαρακτηρίζει ως το «πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας των φίλων του ΠΑΟΚ» και τους καλεί να ξεκινήσουν μια διαδικασία καταμέτρησης των συνδέσμων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι είναι ενεργοί.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρόσφατα η διοίκηση του Ιβάν Σαββίδη κρατούσε αποστάσεις από τους οπαδούς της ομάδας θέτοντας και με δηλώσεις αλλά και ανακοινώσεις όρια κυρίως στον βαθμό που θα μπορούν αυτοί να επηρεάζουν αποφάσεις. Υπήρξαν σημεία τριβής με την αποχώρηση Γκαρσία αλλά και θέμα των προφυλακισμένων οπαδών του ΠΑΟΚ που αποτελεί πάντα ζήτημα πρώτης γραμμής για τους οργανωμένους που δημιουργούσαν αποστάσεις.
Πλέον γίνεταιι μια προσπάθεια από την ΠΑΕ να βρεθούν τρόποι επικοινωνίας για την καλύτερη συνεργασία των δύο πλευρών και η επίσκεψη του Ηλία Γεροντίδη στους φυλακισμένους οπαδούς την περασμένη εβδομάδα ήταν μια ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται σε αυτήν τη χρονική περίοδο με την αγωνιστική σεζόν να μπαίνει στην πλέον κρίσιμη φάση της.P
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: