Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Τίτλος και… Ευρώπη!!

Ανοιχτές παραμένουν ακόμα οι υποθέσεις «τίτλος» και «Ευρώπη» στην Πορτογαλία, όπου την 25η αγωνιστική υπάρχουν αρκετά σημαντικά ματς για τους συγκεκριμένους στόχους.

Τίτλος και… Ευρώπη
Το παιχνίδι ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπράγκα ξεχωρίζει από την 25η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Οι «δράκοι» βρίσκονται στο κυνήγι της Μπενφίκα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ η ομάδα της Πεσέιρο έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας μετά την ήττα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την νίκη της Πάσος Φερέιρα κόντρα στην Ζιλ Βιθέντε.

Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί «τεστ» για την ομάδα του Βίτορ Περέιρα και οι φιλοξενούμενοι αντιμετωπίζουν ως «τελικό» αυτό το παιχνίδι, αφού παίζεται η συμμετοχή τους στην προκριματική φάση του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς του Μανγκαλά, Ιζμαΐλοφ, Βαρέλα και Άτσου. Στο απέναντι στρατόπεδο δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Η Μπενφίκα, από την πλευρά της, φιλοξενείται στην έδρα της μέτριας Ολιανένσε. Αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου, αφού έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από την Πόρτο.

Οι «αετοί» βρίσκονται με το 1,5 πόδι στην ημιτελική φάση του Europa League, ύστερα από τη νίκη (3-1) απέναντι στη Νιούκαστλ.

Ο Ζόρζε Ζέσους έχει την ικανότητα να αλλάζει την ομάδα του και παράλληλα να την διατηρεί «φρέσκια» και επιθετική όποιον αντίπαλο και αν αντιμετωπίζει. Εύκολα ή δύσκολα η Μπενφίκα θα πάρει το «τρίποντο».

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Πάσος Φερέιρα, έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από την Μπράγκα, και πλέον δεν πρέπει να κάνει κανέναν λάθος στις αγωνιστικές που απομένουν. Απόψε αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μαρίτιμο, η οποία δεν θέλει να χάσει και απολέσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Europa League την επόμενη σεζόν.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα (22:00)

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σπόρτινγκ-Μορεϊρένσε (22:30)

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Εστορίλ-Νασιονάλ (18:00)
Ζιλ Βιθέντε-Ακαντέμικα (18:00)
Ρίο Άβε-Σετούμπαλ (19:00)
Γκιμαράες-Μπέιρα Μαρ (20:00)
Ολιανένσε-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πόρτο-Μπράγκα (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Μπέιρα Μαρ-Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα-Σπόρτινγκ
Μορεϊρένσε-Πόρτο
Νασιονάλ-Μαρίτιμο
Ολιανένσε-Γκιμαράες
Πάσος Φερέιρα-Ρίο Άβε
Μπράγκα-Ακαντέμικα
Σετούμπαλ-Εστορίλ πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: