Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μπαρτζώκας: «Αυτοί που αξίζουν περνάνε»

Ενθουσιασμένος ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την πρόκριση του Ολυμπιακό στα play off της Ευρωλίγκας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μόνο όσοι αξίζουν πραγματικά προκρίνονται, ενώ μοίρασε συγχαρητήρια.

Μπαρτζώκας: «Αυτοί που αξίζουν περνάνε»
«Μόνο όσοι αξίζουν πραγματικά προκρίνονται από το TOP-16».

Με αυτά τα λόγια θέλησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, να δείξει το μέγεθος της επιτυχίας των «ερυθρόλευκων», που πήραν την πρόκριση και το πλεονέκτημα της έδρας στα play off της Ευρωλίγκας.

Ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε σε όλους συγχαρητήρια και δεν έκρυβε και τον ενθουσιασμό του για την πρόκριση.

«Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για το ματς. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας που κατάφεραν να οδηγήσουν την ομάδα στους οκτώ της Ευρωλίγκας, αλλά και σε όλο το τιμ», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Χρειαζόταν πολύ δουλειά από ολόκληρο τον σύλλογο. Αυτοί τελικά που αξίζουν περνάνε στους οκτώ με αυτό το σύστημα. Αυτό, λοιπόν που μετράει είναι ότι κάναμε ό,τι έπρεπε σήμερα. Πήγαμε σε όλες τις μπάλες με μεγάλη αυτοθυσία.

Ο Παπανικολάου ήταν εξαιρετικός και όχι μόνο για τα τρίποντα, αλλά και για τα 12 ριμπάουντ που πήρε ειδικά απέναντι σε αυτή την ομάδα που κατά την γνώμη μου έχει την καλύτερη φροντ λάιν στην Ευρώπη. Είχαμε πρόβλημα με την Πρίντεζη, ο οποίος δεν ήταν καλά. Εκείνο που μετράει δεν είναι η τεχνική ανάλυση του αγώνα, αλλά η νίκη και ο κόσμος μας που ενθάρρυναν την ομάδα.
Αξίζουν πραγματικά να δουν ματς στο Top-8 και γιατί όχι στο φάινα-φορ.

Όλοι θα πρέπει να είναι περήφανοι για το τμήμα του μπάσκετ. Θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους και να επικεντρωθούμε στην Εφές. Το πλεονέκτημα έδρας το κυνηγήσαμε, όμως δεν δίνει ουσιαστικά τίποτα. Κοιτάμε το επόμενο ματς. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω είναι πώς το ματς με τη Σιένα δεν το χάσαμε, θεωρώ πώς ήταν ισόπαλο και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στην παράταση. Τα καταφέραμε, όμως και προκριθήκαμε
».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε και στην κάμερα της ΝΟVA, λέγοντας:

Για το παιχνίδι: «Περιορίσαμε τον Πλάνινιτς, που είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Η Χίμκι έχει την καλύτερη φροντ λάιν της Ευρώπης και εμείς καταφέραμε να την περιορίσουμε. Το σημαντικό σε αυτά τα παιχνίδια είναι όλοι οι παίκτες ξεχωριστά και οι ομάδα μαζί να προσπαθούν. Αυτό κάναμε και ήρθε η νίκη και η πρόκριση».

Για την πρόκριση και το πλεονέκτημα της έδρας: «Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκριση. Δείχνει πόσο πολύ δουλεύουν αυτά τα παιδιά, τα οποία τόσα καιρό τα συγκρίνουν με την περσινή ομάδα, κάτι που είναι λάθος. Δείχνει και το πόσο πολύ προσφέρουν οι Αγγελόπουλοι και πόσο βοηθούν την ομάδα σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας. Εμείς θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά απέναντι στην Εφές που είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πολύ μεγάλο μπάτζετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: