Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Φάντομ… Τόρες!!

Ο Φερνάντο Τόρες με δύο γκολ οδήγησε την Τσέλσι στο 3-1 επί της Ρούμπιν Καζάν και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Λονδρέζους για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Φάντομ… Τόρες!
Θα μπορούσε να έχει χαρακτηριστεί… ο μασκοφόρος εκδικητής! Ο Φερνάντο Τόρες, με δύο γκολ απέναντι στη Ρούμπιν Καζάν, βοήθησε σε μέγιστο βαθμό την Τσέλσι να επικρατήσει με σκορ 3-1 των Ρώσων στο «Στάμφορντ Μπριτ», με τους Λονδρέζους να έχουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ αγχώθηκε μονάχα όταν η Ρούμπιν κατάφερε να πετύχει το εκτός έδρας γκολ, αλλά έχοντας δείξει προθέσεις να… «καθαρίσει» από νωρίς, έδειξε αποφασιστικότητα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Σε μια εβδομάδα η ρεβάνς στο «Λουζνίκι».

Το ματς:
Η Τσέλσι, βρισκόταν στην ευχάριστη θέση να έχει ιδιαίτερα κινητικό και ορεξάτο τον Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός, συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις των «μπλε» και μάλιστα, ο τρόπος με τον οποίο άνοιξε το σκορ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Από βαθιά μπαλιά του Νταβίντ Λουίζ, ο Τόρες, υπό πίεση έχασε την πρώτη προβολή αλλά δεν άφησε τη φάση και όντας πεσμένος στο έδαφος, έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 16ο λεπτό. Οι Λονδρέζοι διπλασίασαν πολύ εύκολα τα τέρματά τους, όταν στο 32’, από φάση διαρκείας, ο Μόουζες από το ύψος της περιοχής «στόπαρε» με το στήθος και σούταρε δυνατά με το δεξί για να στείλει τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ριζιάκοφ. Το αρνητικό για τους παίκτες του Μπενίτεθ είναι ότι τιμωρήθηκαν, έχοντας θεωρήσει ότι η νίκη θα ερχόταν εύκολα. Έτσι, έπειτα από μερικά λεπτά πίεσης, η Ρούμπιν βρέθηκε στην άσπρη βούλα από χέρι που έκανε ο Τέρι και ο Νάτσο εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 του ημιχρόνου.

Οι «μπλε» έπρεπε να πετύχουν κι ένα τρίτο γκολ στην επανάληψη για να σιγουρέψουν αρχικά τη νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και να μην επιτρέψουν στη Ρούμπιν Καζάν να ελπίζει στην πρόκριση, επιστρέφοντας στη Ρωσία με το «βολικό» σκορ και το εκτός έδρας γκολ. Ο Μάτα στο 48’ έχασε πολύ καλή ευκαιρία με το αριστερό από πολύ κοντά, όμως ήταν η μοναδική φορά που η Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε τόσο εύκολα διάδρομο προς την αντίπαλη εστία. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση και να ανοίξουν την άμυνα της Τσέλσι, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν ξανά. Στο 70ο λεπτό, από ωραία σέντρα του Χουάν Μάτα, ο Τόρες με παλικαρίσια κεφαλιά έκανε το 3-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μπέρτραντ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (78’ Όσκαρ), Μόουζες (65’ Αζαρ), Μπεναγιούν (83’ Μαρίν), Τόρες

Ρούμπιν Καζάν: Ριζιάκοφ, Καλέσιν, Σέζαρ Νάβας, Σαρόνοφ, Ανσάλντι, Νάτσο, Ορμπάιθ, Κουζμίν (82’ Κασάεφ), Ερεμένκο, Καραντενίζ, Ντιαντιούν (46’ Ζοσέ Ροντόν)

Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: