Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Άφησε» στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα!!

Η Μακάμπι γνώρισε την ήττα στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με 74-71 την τελευταία αγωνιστική του TOP-16 της Ευρωλίγκας και… άφησε την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα στα πλέι οφ στον Ολυμπιακό.

«Άφησε» στον Ολυμπιακό το πλεονέκτημα
Η Μπαρτσελόνα ήταν αδιάφορη μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα… καθόταν να χάσει.

Οι «μπλαουγκράνα» έκαναν το χατίρι στον Ολυμπιακό νίκησαν μέσα στην έδρα τους τη Μακάμπι 74-71 για την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του TOP-16 της Ευρωλίγκας και πλέον έχουν στο μυαλό τους τον Παναθηναϊκό που θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας.

Στον αντίποδα οι Ισραηλινοί αν και ήθελαν τη νίκη για να πάρουν τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, δεν τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν πάρα πολύ και… λύγισαν στο φινάλε. Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα θα βρει απέναντί της με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης.

Κορυφαίος για την Μπαρτσελόνα ο Αμπρίνες με 21 πόντους.

Εξαιρετικό το πρώτο δεκάλεπτο στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα. Η Μακάμπι ξεκίνησε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφερε να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα στο 8’ να προηγείται 8-2. Ωστόσο, στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, αν και αδιάφοροι, κατάφερε να απαντήσει και στο 6’ προηγήθηκε 13-12. Οι Ισραηλινοί, όμως, συνέχισαν να παίζουν καλά και δεν άφησαν τους Καταλανούς να ξεφύγουν. Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 19-19.

Το… σκηνικό στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου άλλαξε με την Μπαρτσελόνα να είναι αυτή που κυριάρχησε στο παιχνίδι. Οι Καταλανοί με καλή άμυνα περιόρισαν την Μακάμπι και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου προηγούνταν στο σκορ 34-26, με του οχτώ πόντους να είναι η μέγιστη διαφορά στην αναμέτρηση. Οι φιλοξενούμενοι, όμως , έκαναν την αντεπίθεσή τους και με ένα σερί 6-0, μείωσαν στους δύο, 34-32. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε τάιμ άουτ, ώστε να ρίξει τον ρυθμό των Ισραηλινών. Οι «μπλαουγκράνα» δεν έχασαν το προβάδισμα και πήγαν στο ημίχρονο, μπροστά στο σκορ 36-32.

«Τούμπα» και πάλι ήρθε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο με την Μακάμπι, να εκμεταλλεύεται την… αδιαφορία της Μπαρτσελόνα και να καταφέρνει στο τρίτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου να προηγείται με 39-38. Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να παίζουν εξαιρετικά και αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στους έξι πόντους 50-44. Σε εκείνο το σημείο οι «μπλαουγκράνα» μείωσαν τη διαφορά, αλλά έκλεισαν την τρίτη περίοδο πίσω στο σκορ 56-51.

Μέσα σε τρία λεπτά στη τέταρτη περίοδο η Μπαρτσελόνα κατάφερε με εξαιρετική άμυνα να μαζέψει τη διαφορά και να πάρει και το προβάδισμα 58-57, με την… μπίλια να μην έχει δείξει που θα καταλήξει σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια και οι ομάδες πήγαιναν πόντο στο σκοράρισμα, με το παιχνίδι να είναι αμφίρροπο, με την Μακάμπι να θέλει τη νίκη για να βγει δεύτερη. Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα οι «μπλαουγκράνα» προηγούνταν με πέντε πόντους 72-67 και η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων. Οι Ισραηλινοί έκαναν την ύστατη προσπάθεια, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και την δεύτερη θέση, καθώς ηττήθηκαν με 74-71.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-32, 51-56, 74-71

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 2, Χουέρτας 8, Αμπρίνες 21, Ναβάρο 12, Γιασικεβίτσιους 2, Τοντόροβιτς, Ουάλας, Ίνγκλς 5, Λόρμπεκ 7, Τζαβάι 4, Τόμιτς 13

Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 11, Τζέιμς 10, Σμιθ 16, Χίκμαν 16, Ελιγιάχου, Ροθ, Πνίνι 4, Κάνερ-Μέντλεϊ 6, Οχαγιόν 6, Πλάνινιτς, Σέγκεφ, Λάντσμπεργκ 2 πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: