Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Ήδη πετυχημένος ο Παναθηναϊκός»

Την πίστη ότι ο Παναθηναϊκός τα έχει πάει πολύ καλά τη φετινή σεζόν και θα αντιμετωπίσει χωρίς άγχος την Μπαρτσελόνα εξέφρασε ο Δήμος Ντικούδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ήδη πετυχημένος ο Παναθηναϊκός»
Επιτυχημένη είναι η φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για μία νέα ομάδα, όπως δήλωσε ο Δήμος Ντικούδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Μπορεί να βοηθήσει το γεγονός ότι είναι αουτσάιντερ. Έχοντας εκπληρώσει τον στόχο να φτάσει στους “8”, θα παίξει χωρίς άγχος και αυτό θα τον βοηθήσει αρκετά στο παιχνίδι του», τόνισε ο άλλοτε σέντερ του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλοί παίκτες, όμως ο ΠΑΟ πιστεύω έχει τα κατάλληλα match-up».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δήμος Ντικούδης στην εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ» με τους Σωτήρη Κωσταβάρα και Γιάννη Θειακό

Για τα ζευγάρια των «αιωνίων»:

«Θα υπήρχε ένα καλό ενδεχόμενο με εμφύλιο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, κάτι που θα έκανε πιο σίγουρη την παρουσία τουλάχιστον μίας ομάδας στο Final 4 του Λονδίνου. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να δω επεισόδια. Προτιμώ όπως εξελίχθησαν τα πράγματα που έπεσαν απέναντι σε δύο ξένες ομάδες».

Για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους «8» της διοργάνωσης, την Μπαρτσελόνα:

«Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μία φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα, η οποία δεν με εμπνέει όπως τα προηγούμενα. Στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε μία νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες, έχει γίνει καλή δουλειά. Έχει αξιόλογο ρόστερ, όμως δεν είναι εύκολο να βρεθείς και να παίξεις μπάσκετ από την πρώτη σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι επιτυχημένη η χρονιά του. Μπορεί να βοηθήσει το γεγονός ότι είναι αουτσάιντερ. Έχοντας εκπληρώσει τον στόχο να φτάσει στους “8”, θα παίξει χωρίς άγχος και αυτό θα τον βοηθήσει αρκετά στο παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει ήρωες σε κάποια ματς που δεν τους περίμενε ο κόσμος, όπως ο Μπράμος και ο Μάτσιουλιτς.

Μετά έγινε πιο δυνατός με τους δύο ψηλούς Αμερικανούς που απέκτησε. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό κράμα. Πρόκειται για μία πολύ αθλητική ομάδα. Θεωρώ ότι ο Ναβάρο έχει κάποιους τραυματισμούς και έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια να μην έχει σταθερότητα. Είναι ένας παίκτης που είναι βαρόμετρο για την Μπαρτσελόνα.

Επίσης, πρέπει να υπολογίσουμε την ηλικία του. Οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλοί παίκτες, όμως ο ΠΑΟ πιστεύω έχει τα κατάλληλα match-up
(δηλαδή έχει τους παίκτες για να τους αντιμετωπίσει)».

Για την δική του καριέρα

«Είναι η πρώτη σεζόν που δεν έπαιξα. Δεν βρήκα κάποια πρόταση που να μην ενδιέφερε. Όλα τα σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Έχει και το μπάσκετ βρίσκεται σε μία περίεργη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δεν είναι πολλές οι ιδανικές καταστάσεις που μπορείς να βρεις. Το καλοκαίρι θα αποφασίσω για το μέλλον του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: