Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΠΑΟ είσαι…!

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ (69-63) τερμάτισε τέταρτος στον όμιλο του και θα κληθεί να κάνει ότι και το 2011 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Να περάσει δηλαδή στο Final4 με μειονέκτημα έδρας.

ΠΑΟ είσαι…

Αυτή η θέση τους φέρνει αντιμέτωπους στους «8» με την Μπαρτσελόνα, το εμπόδιο της οποίας θα κληθούν να ξεπεράσουν με μειονέκτημα έδρας, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 με το «τριφύλλι» να σπάει την έδρα των Καταλανών και να στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης στο Final 4 της Βαρκελώνης για έκτη φορά.

Την Τρίτη (9/4) και την Πέμπτη (11/4) τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης στην Ισπανία. Την ερχόμενη Τρίτη (16/4) αυτό στο ΟΑΚΑ ενώ τα άλλα δύο αν χρειαστούν θα γίνουν στις 18/4 στο ΟΑΚΑ και στις 25/4 στη Βαρκελώνη.

Όσο για το ματς με τους Μοσχοβίτες; Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως μπορεί ακόμα και σε μία μέρα που τα «αστέρια» του δεν έλαμψαν να κοντράρει μία από τις πιο ισχυρές ομάδες και φαβορί για το Final 4 του Λονδίνου.

Ο Μπράμος κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 18 πόντους. Άποντος έμεινε ο Διαμαντίδης (0/2 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 0/2 βολές).

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των "8" είναι: Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού,ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ και Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ με Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ να είναι οι ομάδες με το πλεονέκτημα έδρας. Αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός περάσουν στο Final 4 μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης καθώς τα ζευγάρια των ημιτελικών θα είναι το πρώτο Νικητής του Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός - Νικητής του Ρεάλ Μαδρίτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ και το δεύτερο Νικητής του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Κάχα Λαμποράλ - Νικητής του Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού.

Το ματς



Χαμηλές… πτήσεις

Χλιαρό ξεκίνημα έκανε ο Παναθηναϊκός. Λίγο οι κακές επιλογές, λίγο τα λάθη και το άγχος επέτρεψαν σε Ουίμς και Κάουν να κάνουν το 0-5 και ανάγκασαν τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλέσει τάιμ άουτ πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά στον αγώνα. Πάντως χρειάστηκαν σχεδόν ακόμα δύο λεπτά για να ανοίξουν οι γηπεδούχοι το σκορ με τον Ματσιούλις (2-8, έπειτα από 3’35’’) καθώς τους δυσκόλεψε ιδιαίτερα η άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Τουλάχιστον οι «πράσινοι» βελτίωσαν την άμυνα τους στην πορεία και παρά την αστοχία τους από τα 6,75μ. μείωσαν από το -8 (2-10) στο -3 (11-14) στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο επιμένων… περνάει μπροστά

Με τον Κάουν να κάνει τη ζημιά κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού και από την άλλη τους παίκτες του «τριφυλλιού» να ζορίζονται στην επίθεση δεν άργησε η διαφορά υπέρ της «ομάδας του στρατού» να ξαναφτάσει στο +8 (16-24). Έγκαιρη η αντίδραση του κόουτς των «πράσινων» που με νέο τάιμ άουτ επιδίωξε να ανασυγκροτήσει τους παίκτες και τα κατάφερε. Με αιχμή του δόρατος αρχικά τον «Σόφο» και στη συνέχεια με ένα ξέσπασμα του Μπράμος ο Παναθηναϊκός όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά αλλά οδηγήθηκε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα ενός πόντου (34-33).

Έκαναν τη ζημιά οι παλιοί γνώριμοι… προσωρινά

Αν και με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Γιόνας Ματσιούλις με γκολ φάουλ έδωσε στους γηπεδούχους το μεγαλύτερό τους προβάδισμα (+4, 37-33) οι παλιοί γνώριμοι τον ελληνικών γηπέδων, Θοδωρής Παπαλουκάς και Μίλος Τεόντοσιτς ανέλαβαν δράση για την ΤΣΣΚΑ και με επιμέρους 12-4 ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ, 41-45. Ισορροπημένο το παιχνίδι στη συνέχεια ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει στροφές στο τελευταίο τρίλεπτο σε άμυνα και επίθεση και να περνά μπροστά στη λήξη του δεκαλέπτου, 50-47.

Μάχη μέχρι τελική πτώσης

Το μικρό προβάδισμα του Παναθηναϊκού δεν του διασφάλιζε κάτι ειδικά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. «Πράσινοι» και φιλοξενούμενοι έδιναν μάχη με τι άμυνες να έχουν το πρώτο λόγο… Οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα βρέθηκαν στο +4 (54-58) με το «τριφύλλι» να καταδιώκει μέχρι τέλους και να μειώνει πότε στον πόντο και πότε στο καλάθι. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό οι Μοσχοβίτες ήταν πιο ψύχραιμοι φτάνοντας στη νίκη με 69-63 που τους έφερε στην κορυφή του Ε’ ομίλου.


Τα δεκάλεπτα: 11-14, 34-33, 50-47, 63-69

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 18(4), Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9(2), Μίτσοφ 7(1), Τζάκσον 2, Σοκόλοφ, Κρστιτς 9, Ουίμς 8(1), Έρτσεγκ 2, Βοροντσέβιτς, Κάουν 11, Χριάπα 13(2), Πονκρασόφ, Παπαλουκάς 8(1).

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: