Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αγώνας… επιβίωσης!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον αγώνα επιβίωσης που δίνει ο ΑΡΗΣ στο Περιστέρι και που από μόνο του ως στοιχείο μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο κίνητρο νίκης
Τέτοιες ώρες δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Άλλωστε για μία ακόμα εβδομάδα χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις. Ο ΑΡΗΣ με αντίπαλο τον Ατρόμητο το απόγευμα του Σαββάτου στο Περιστέρι παίζει έναν αγώνα επιβίωσης. Δεν υπάρχει στην ζωή, την κοινωνία και φυσικά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο κίνητρο μεγαλύτερο από την επιβίωση.
Ο Ατρόμητος χωρίς καμία αμφιβολία είναι καλύτερη ομάδα από τον ΑΡΗ, αλλά είναι βαθμολογικά αδιάφορος και ουσιαστικά ακόμα και αν ο Παναθηναικός και με 3 στα 3 και τη μία νίκη στο Καραισκάκη (εντάξει πλάκα κάνω), του αρκεί μία νίκη στα επόμενα δυο παιχνίδια για να μπει στα πλέι-οφ. Επειδή όμως ο Παναθηναικός ούτε ισοπαλία δεν μπορεί να πάρει στο Καραισκάκη και 3 ήττες να κάνει ο Ατρόμητος στα πλέι-οφ θα είναι.
Βέβαια διάφοροι είτε από άγνοια είτε με προφανείς στόχους έχουν δώσει σε ένα βαθμό κίνητρο στους παίκτες του Ατρομήτου. Όπως πολύ έντεχνα το έκαναν πριν το ματς με τα Γιάννενα και τον Πανθρακικό όταν έβγαιναν και έλεγαν ότι ο ΑΡΗΣ θα πάρει τα ματς στην… ζούλα ή με σφαγή με στόχο βέβαια ο ΑΡΗΣ να μην πάρει τίποτα.
Το χαρτί τους το παίζουν και αυτή την εβδομάδα στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης και σε διάφορα ΜΜΕ της Αθήνας. Ακόμα και έτσι όμως οι παίκτες του ΑΡΗ έχουν μεγαλύτερο κίνητρο.
Την επιβίωση του συλλόγου, να μην χάσουν τα χρήματά τους, να προστατεύσουν την υστεροφημία τους. Μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό δεν υπάρχει και επιτέλους ο κόσμος του ΑΡΗ θέλει να το δει να το βγάζουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο.
Κι αναφέρομαι στους παίκτες γιατί από αυτούς και μόνο εξαρτάται το παιχνίδι του Σαββάτου (εκτός αν δούμε πάλι κανένα… ταλιμπάν ρέφερι). Τα σενάρια που ξεκίνησαν με Ψηφίδη και συνεχίζονται με Σκόρδα έχουν ένα και μόνο στόχο. Να μην κερδίσει ο ΑΡΗΣ και να δοθεί κίνητρο νίκης στον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο. Ας κλείσουν άπαντες στον ΑΡΗ τα αυτιά τους και ας επικεντρωθούν στο στόχο της νίκης. Οι παίκτες άλλωστε μετά το παρακάτω περιστατικό θεωρώ ότι έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει για τον κόσμο του ΑΡΗ η επιβίωση της ομάδας του.
«Ηρθα για να σας μεταφέρω τα συναισθήματά μου, για την ομάδα μας, τον ΑΡΗ. Ηρθα για να σας ζητήσω να παίξετε το Σάββατο, όσο καλύτερα μπορείτε. Να τα δώσετε όλα, ώστε να προσφέρετε λίγη χαρά σε ανθρώπους όπως εγώ, αλλά και πολλούς ακόμα, που περνάμε το δικό μας Γολγοθά. Μπορείτε να τα καταφέρετε! Το παιχνίδι αυτό σημαίνει πολλά για την ομάδα και την ιστορία της. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε, καλή επιτυχία!»
Αυτά ήταν τα λόγια ενός οπαδού του ΑΡΗ που με τρεμάμενη φωνή τα είπε στους παίκτες μετά την προπόνηση στο Βικελίδης καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι του.
Πάρτε τη νίκη για τους εαυτούς σας, για τον ΑΡΗ, για τον κόσμο του ΑΡΗ για τον ΠΑΛΙΚΑΡΟ που ήρθε και σας μίλησε στο Βικελίδης…
ΥΓ1 Η αποχώρηση της διοίκησης Ψηφίδη ήταν και λαική απαίτηση, αλλά κυρίως επιβεβλημένη μετά τις φοβερές καταγγελίες των οργανωμένων. Φρόντισε άλλωστε με τα χρήματα του ΟΠΑΠ να καλύψει τις οφειλές για το διάστημα της διοίκησης του και να μην υπάρχει καμία ποινική διώξη εναντίον του.
 Για τον Σκόρδα ειδικά εγώ μπορώ να πω και να γράψω πάρα πολλά, αλλά αφού μόνο αυτός δέχεται αυτή την στιγμή να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του και να προσπαθήσει να σώσει την ομάδα οφείλουμε άπαντες να στηρίξουμε την προσπάθεια σωτηρίας. Άλλωστε αυτός, ο Ματθαίου, ο Ζαμπέτας και ο Αθανασιάδης είναι οι μόνοι που θα έχουν κυρώσεις ποινικές με πιο πιθανή την φυλάκιση (εκτός αν βρουν καμία δεκαριά εκ ευρώ) αν πέσει ο ΑΡΗΣ και φυσικά αν η ομάδα αλλάξει ΑΦΜ.
ΥΓ2 Ότι και να γίνει πρέπει να γίνει πράξη η πρόταση των οργανωμένων για να πάει το πόρισμα σφραγισμένο στα χέρια ανθρώπων όπως ο Σ. Ηλιάδης και ο Π. Μαστροθύμιος ή όποιος τέλοσπάντων επιλεγεί από την οικογένεια του ΑΡΗ για να μάθουμε επιτέλους τι έγινε από το 2004 ως το 2012 με πραγματικούς αριθμούς και όχι καφενειακές διαδώσεις και ξερολίστικες αποδόσεις ευθυνών που αποτέλεσαν κι αυτές κομμάτι της (προσπάθειας ακόμα) διάλυσης του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας…
ΥΓ3 Τόσο μεγάλος σύλλογος, τόσο… λίγοι (ποσοτικά και ποιοτικά) παράγοντες…πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: