Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Από την αρχή αουτσάιντερ ήμασταν…»

Ο τίτλος του αουτσάιντερ ταιριάζει στον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βασίλης Ξανθόπουλος. «Αυτοί το φαβορί, αλλά δεν πάμε να χάσουμε», είπε.

«Από την αρχή αουτσάιντερ ήμασταν…»
Να πάει για μία ακόμη φορά φέτος κόντρα στα προγνωστικά θα επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός. Αν και αουτσάιντερ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, οι «πράσινοι» θέλουν να διαψεύσουν και πάλι τους… ειδικούς, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr ο Βασίλης Ξανθόπουλος.

Πάντως ο ίδιος δεν θέλησε καν να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με ό,τι είχε συμβεί προ διετίας, όταν το «τριφύλλι» είχε πετάξει εκτός τους Καταλανούς.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε στο www.sport-fm.gr και τον Χρήστο Ρομπόλη για:

-την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα. Έπαιζε για την πρώτη θέση του ομίλου και είχε πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο τέλος οι αντίπαλοί μας πέτυχαν κάποια σουτ με τους ψηλούς τους, τον Χριάπα και τον Κρστιτς, είχαν πιο καθαρό μυαλό από μας και κέρδισαν».

-την αποφυγή του «εμφυλίου» με τον Ολυμπιακό: «Δεν θα επιλέγαμε αντίπαλο. Δεν μπήκαμε στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ με την προοπτική να δούμε αν θα βγούμε τρίτοι ή κάτι άλλο. Θέλαμε να κερδίσουμε την ΤΣΣΚΑ και θα βλέπαμε μετά ποιον θα είχαμε αντίπαλο. Αν κερδίζαμε, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα παίζαμε με τον Ολυμπιακό. Δεν τα καταφέραμε και χάσαμε. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα αν θα βρίσκαμε απέναντί μας τον Ολυμπιακό αντί την Μπαρτσελόνα. Θα δείξει το μέλλον».

-τις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά: «Σίγουρα το φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά δεν θα πάμε για να χάσουμε κιόλας! Έχουμε στην αρχή δύο παιχνίδια στη Βαρκελώνη, θα προσπαθήσουμε να κλέψουμε το πρώτο κι αν δεν τα καταφέρουμε τότε, θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε στο δεύτερο ματς, ώστε να έρθουμε να πάρουμε τις νίκες στο δικό μας γήπεδο. Πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, έτσι όπως έχουμε κάνει από την αρχή της χρονιάς. Είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά και στην αρχή της χρονιάς ήμασταν και κανείς δεν περίμενε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε».

-την προ διετίας πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας: «Δεν κοιτάζουμε τι έγινε πριν δύο χρόνια, γιατί δεν είναι ίδια ομάδα ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε ο Παναθηναϊκός. Εμείς κοιτάζουμε τι θα κάνουμε τώρα, οι συγκεκριμένοι παίκτες και το συγκεκριμένο προπονητικό τιμ που είμαστε στην ομάδα».

-το δικό του έργο απέναντι στην περιφερειακή γραμμή της Μπαρτσελόνα: «Η δουλειά μας σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολη, όπως θα είναι άλλωστε και των ψηλών της ομάδας. Γενικά η Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ καλό σύνολο. Θα αρχίσουμε από την Παρασκευή την προετοιμασία για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να προκριθούμε στο Final 4».

-το αν υπάρχει κόπωση στην ομάδα: «Το Top 16 φέτος ήταν πολύ δύσκολο. Υπάρχει κόπωση, αλλά από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα play offs το μυαλό μας θα είναι εκεί και το κορμί μας θα δώσει το 100% για να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: