Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Έζησα κάτι το μοναδικό»

Ο Δημήτρης Νουβάκης, μέλος της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Θεσσαλονίκης, ήταν ένας από τους τυχερούς Έλληνες που βρέθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» στο τελευταίο παιχνίδι του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κόντρα στη Σουόνσι (2-1).

Έκανε λόγο για μια εμπειρία ζωής, που όμοια της δεν έχει ξανά ζήσει: «Έχω πάει σε πολλά γήπεδα στη ζωή μου, ωστόσο αυτό που έζησα την Κυριακή ήταν μοναδικό. Το «Ολντ Τράφορντ» ήταν κατάμεστο, παρόλο τη δυνατή βροχή που έριχνε από το πρωί. Πανό, φανέλες, σημαίες αφιερωμένες στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στόλιζαν το γήπεδο και δημιούργησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα. Ειδικά όταν ο Βίντιτς έδωσε το τρόπαιο στον Σκωτσέζο για να το σηκώσει, έγινε χαμός. Εγώ βρισκόμουν στο πέταλο και παρακολούθησα όλο τον αγώνα όρθιος, κάτι πρωτόγνωρο για μια αναμέτρηση της Premier League. Ακόμη και πριν την έναρξη του αγώνα, οι δρόμοι... κοκκίνισαν από τους οπαδούς της πρωταθλήτριας, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να τραγουδούν.

Άπαντες με καμάρι φορούσαν τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην επίσημη μπουτίκ της ομάδας έξω από το γήπεδο οι φανέλες είχαν ξεπουληθεί. Οι άνθρωποι του καταστήματος ανέφεραν πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα προμηθεύονταν ξανά υλικό. Λογικό, αν φανταστεί κανείς ότι απ' όλα τα μέρη της Γης ήρθαν για να παρακολουθήσουν την πρωταθλήτρια Αγγλίας. Στο ξενοδοχείο που διέμεινα συνάντησα ανθρώπους τόσο από τη Νορβηγία, όσο και από τη Φινλανδία! Φυσικά δεν είχε μείνει εισιτήριο ούτε για... δείγμα και μόνο από την λεγόμενη... μαύρη αγορά μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί. Βέβαια η χαμηλότερη αξία που άκουσα ήταν στα 350 ευρώ, ενώ άλλοι έκαναν λόγο και για πιο τρελές τιμές, κοντά στις 3000 ευρώ!

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα περιστατικά συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στον τελικό κυπέλλου της Μάντσεστερ Σίτι με τη Γουίγκαν. Παρακολούθησα τον αγώνα στο εμπορικό κέντρο, Τrafford Center και όλοι ήταν οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Μόλις η Γουίγκαν σκόραρε, όλοι σηκώθηκαν να πανηγυρίσουν. Έμαθα μάλιστα ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε νοικιάσει λεωφορείο για να κάνει το γύρω της πόλης με το κύπελλο, την ίδια ημέρα με τη Γιουνάιτεντ. Η μοίρα τα έφερε αλλιώς και οδήγησε εμένα και τους υπόλοιπους οπαδούς της Γιουνάιτεντ στη γιορτή με μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: