Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

«Όχι στο Παγκόσμιο του 2022 το χειμώνα»

Σε δηλώσεις με τις οποίες κριτίκαρε τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προέβη ο εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ, Ρίτσαρντ Σκούνταμορ.

«Όχι στο Παγκόσμιο του 2022 το χειμώνα»
Πρόβλημα στη διεξαγωγή της Πρέμιερ Λιγκ, και κατά συνέπεια και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, θα δημιουργήσει η πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το χειμώνα το 2022 στο Κατάρ, σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Σκούνταμορ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Πρέμιερ Λιγκ αφού έθιξε το θέμα, πρότεινε δύο πολύ απλές εναλλακτικές στη FIFA. «Ή μεταφέρετε τη διοργάνωση το καλοκαίρι, ή κάντε την σε άλλη χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ -όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος- αναμένονται τριβές ανάμεσα στις πλευρές που θα υποστηρίζουν την άποψή του και αυτή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

«Δεν νομίζουμε πως θα είναι εύκολο να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο τον χειμώνα. Θα είναι εύκολο να σας εξηγήσει ο Γκρεκ Ντάικ (σ.σ πρόεδρος της FA) πως θα μοιάζει η Πρέμιερ Λιγκ εκείνο το διάστημα, αλλά ίσως είναι καλύτερα να σας πως εγώ. Το πρόγραμμα είναι πολύ περίπλοκο και είναι σχεδιασμένο για να γίνεται το Παγκόσμιο τα καλοκαίρια. Δεν μπορούν να αλλάξουν έτσι απλά το πρόγραμμα. Χρειάζεται κατάλληλες διαβουλεύσεις για να το κάνεις αυτό. Δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να πάρει μόνη της η FIFA» ανέφερε ο Σκούνταμορ και πρόσθεσε:

«Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έχει δύο επιλογές. Μπορούν είτε να το κάνει σε άλλο χρονικό διάστημα, ή πολύ απλά σε κάποια άλλη χώρα. Θα καταλήξουμε σε διαφωνίες, αλλά ήταν κάτι που έπρεπε να εξεταστεί σωστά από το 2010, αλλά δεν έγινε». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: