Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Πετράκης: «Όχι να ανεβαίνουμε μαζεμένα τα σκαλοπάτια»

Την παραμονή του Εργοτέλη στη Σούπερ Λίγκα έθεσε ως πρώτο του στόχο για τη φετινή σεζόν ο Γιάννης Πετράκης, μιλώντας στην κάμερα της Nova.

Πετράκης: «Όχι να ανεβαίνουμε μαζεμένα τα σκαλοπάτια»
Επίσης, ο 54χρονος προπονητής τόνισε πως δεν θέλει οι Ηρακλειώτες να κάνουν γρήγορα βήματα, αλλά σταθερά και να μέρα με τη μέρα να βελτιώνεται η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κρητικός τεχνικός στο Novasports

Για την περσινή του παρουσία στον ΟΦΗ και φέτος στον Εργοτέλη:

«Νομίζω ότι μια εμπειρία που αλλάζεις επίπεδο, κατεβαίνεις κατηγορία που βλέπεις άλλες καταστάσεις σε βοηθά να επιστρέψεις πιο σοφός. Πιστεύω αυτό να ισχύει και τη δική μας ομάδα. Νομίζω ότι είμαστε προς αυτή την κατεύθυνση όλοι. Έχουμε μια ομάδα που στηρίζεται στα δικά της παιδιά, έχουμε όρεξη, πάθος , φλόγα και νομίζω ότι ο Εργοτέλης έχει τις προϋποθέσεις που να μπορεί να μεταφράσει σε αποτέλεσμα τα θέλω του, τα πιστεύω του, την κουλτούρα του και τη φιλοσοφία του».

Για το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα θα αγωνίζονται τρεις ομάδες τις Κρήτης:

«Για εμάς που είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου αυτό είναι το πιο σπουδαίο που μπορεί να συμβεί. Και νομίζω για όλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Αυτό νομίζω είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη. Δεν είναι τυχαίες και οι επιτυχίες που είχαν οι σχολικές και οι μεικτές ομάδες. Είναι πολύ σπουδαίο που συμβαίνει και θα είναι ακόμη πιο σπουδαίο αν συνεχίσει να συμβαίνει και τα επόμενα χρόνια».

Για το πότε πιστεύει ότι ο Εργοτέλης θα παρουσιαστεί στα επίπεδα που θέλει ο ίδιος:

«Δεν συμφωνώ ότι είναι καινούργιο το ρόστερ. Η ομάδα στηρίζεται στο περσινό σύνολο και στα φιλικά αν δείτε τα 7/11 ήταν από παιδιά που ήταν από την περσινή χρονιά. Υπάρχει η προπονητική βάση λόγω της δουλειάς που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και εγώ από την πλευρά μου θα πρέπει να υποστηρίξω με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη βάση και να προσπαθήσω να την αναβαθμίσω μέσα από τη δουλειά και πάντα με γνώμονα το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι».

Για την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο:

«Όλοι ξέρουμε ότι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα πράγματα διαμορφωμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποια είναι η δυναμική του Ατρομήτου και τι ομάδα έχουν φτιάξει. Σεβόμαστε πάρα πολύ τον αντίπαλο, όπως όλους τους αντιπάλους. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε μια ομάδα η οποία μόλις μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο να τα δίνει όλα. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα και πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε ένας ανταγωνιστικός αντίπαλος με όποιον και όπου και να παίζουμε».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Το πιο σημαντικό για την ομάδα φέτος είναι να κατοχυρώσει την κατηγορία. Αυτό θα έρθει μέσα από τη διαδικασία που σας είπα. Δηλαδή κάθε μέρα πως θα γινόμαστε καλύτεροι, ένα ένα τα παιχνίδια πως θα τα αντιμετωπίζουμε και αν έχουμε αυτή τη νοοτροπία πιστεύω ότι και το αποτέλεσμα θα είναι αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς. Δεν θέλουμε να περνάμε τα σκαλοπάτια μαζεμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: