Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Europa… Greek!!

Παιχνίδι… τουλάχιστον Europa League -πριν απ’ αυτό με την Άλκμααρ- έγινε στο Περιστέρι! Ατρόμητος και Εργοτέλης προσέφεραν απολαυστικό θέαμα, πριν καταλήξουν σε ένα χορταστικό (όσο και δραματικό) 2-2

Europa… Greek!
Αποδείξεις ότι υπάρχουν κι ελληνικά παιχνίδια που μπορούν να σε σφηνώσουν σε καναπέ ή εξέδρα προσέφεραν Ατρόμητος και Εργοτέλης!

Η απρόσμενα μεγάλη αντίσταση που προέβαλαν οι Κρητικοί, σε συνδυασμό με τη δεδομένη ποιότητα των γηπεδούχων, έφεραν ένα χορταστικό 2-2 στο Περιστέρι.

Τα γκολ των Μπαντιμπανγκά (8’) και Αναστασάκου (36’) έμοιαζαν ότι θα δώσουν τη νίκη στην ομάδα του Πετράκη, ωστόσο ο Παπαδόπουλος έκλεψε την παράσταση απ’ τον εκπληκτικό Μπαμ Μπαμ και σκοράροντας στο 87’ (το άλλο γκολ ο Ούμπιντες στο 25’) έδωσε τουλάχιστον τον πόντο στον Ατρόμητο.

Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς ο Εργοτέλης -που είχε οπισθοχωρήσει αναίτια ωστόσο πριν την αποβολή του Γιοβάνοβιτς στο 74’.

Το ματς

Για ομάδα που προκαλεί έκπληξη λέμε πως «έκανε μπαμ». Ο Εργοτέλης όμως στο α’ ημίχρονο έκανε… Μπαμ Μπαμ! Με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο -που έδειχνε να μην πιάνεται ούτε με ταξί- οι Κρητικοί σόκαραν τον Ατρόμητο. Πριν συμπληρωθεί δεκάλεπτο λοιπόν, τον είχαν ήδη αναγκάσει να κυνηγά (όταν η μπάλα στρώθηκε «στο πιάτο» του Μπαντιμπανγκά κι εκείνος δε δυσκολεύτηκε να κολατσίσει το προβάδισμα).

Ακόμα κι όταν οι Περιστεριώτες συνήλθαν ωστόσο (απειλώντας με χαμένο τετ-α-τετ του Καραγκούνη και ισοφαρίζοντας με υποδειγματική εκτέλεση του Ούμπιντες από κοντά) οι Κρητικοί δεν πτοήθηκαν. Και δεν «μάσησαν» ούτε αφότου ο πολύτιμος Καρντόσο έφυγε τραυματίας. Μετά λοιπόν από μια ακόμα «παρέλαση» του Μπαμ Μπαμ ανάμεσα σε αμυντικούς, η τύχη τους αντάμειψε -στέλνοντας με κόντρα το πλασέ το Αναστασάκου στα δίχτυα.

Ήταν εμφανής η ανάγκη που είχε ο Ατρόμητος για αλλαγή. Και το τέταρτο του ημιχρόνου αποδείχθηκε αρκετό για τον Παράσχο να το διαπιστώσει -βάζοντας τον Ναπολεόνι αντί του Καραγκούνη. Μάταια όμως. Γιατί οι Περιστεριώτες (εκμεταλλευόμενοι και την υποχώρηση του Εργοτέλη) ανέβηκαν προς την αντίπαλη περιοχή. Εξακολουθούσαν όμως να… κουτουλάνε στο κρητικό τείχος που είχε υψώσει ο Πετράκης.

Ακόμα κι όταν το έκαναν δε, είτε ο Αθανασίου (εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Λαζαρίδη), είτε το άγχος (Μπρίτο και Καραμάνος δεν μπόρεσαν να… συνεννοηθούν ποιος θα εξαργύρωνε την εξαιρετική σέντρα του Παπαδόπουλου) αποτύγχαναν να το ρίξουν. Ε, είπε λοιπόν κι ο Έλληνας φορ να το πάρει πάνω του. Όπως έκανε με ολόκληρη την άμυνα του Εργοτέλη, πριν «χτυπήσει» στο 87’ και -εκτός του πόντου- δώσει και καλύτερη ψυχολογία στον Ατρόμητο ενόψει Άλκμααρ.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος (84’ Καλλέργης), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Μπρίτο, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (72’ Καραμάνος), Καραγκούνης (46’ Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσενάμο, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Παπουτσογιαννόπουλος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας, Πίτσος, Κοζορώνης, Σαρρής, Χαντί, Αναστασάκος, Γιοβάνοβιτς, Καρντόσο (32’ λ.τ. Μπουχαλάκης), Μπαντιμπανγκά (70’ Τζανακάκης), Μπαμ Μπαμ (83’ Μπουρσέλης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβουσάκης, Δωματάς, Κοιλιάρας, Κούτρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μαγιάννης (Άρτας), Ποντίκης (Πρέβεζας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου 

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: