Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τρινκιέρι: «Οι προσδοκίες κάνουν κακό»

Να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση που μπορεί να γεμίζουν από τη στιγμή που η Εθνική θεωρείται εκ των φαβορί του Ευρωμπάσκετ προσπαθεί ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Τρινκιέρι: «Οι προσδοκίες κάνουν κακό»
Οι φιλοδοξίες είναι καλές, αλλά οι (συχνά υπερβολικές) προσδοκίες λειτουργούν σαν μπούμερανγκ και αυτό φοβάται ο Αντρέα Τρινκιέρι βλέποντας την κουβέντα περί φαβορί για την Εθνική ομάδα εν όψει Ευρωμπάσκετ να φουντώνει. Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο, εν όψει των αγώνων με το Φλόριντα Στέιτ και την Αγγλία το Σάββατο και την Κυριακή αντίστοιχα.

-Τι περιμένετε να δείτε στα δύο φιλικά στο Ηράκλειο; «Αυτό που ήταν καλό χθες δεν είναι σήμερα. Έχουν μείνει πάνω - κάτω είκοσι ημέρες για το Ευρωμπάσκετ και οι παίκτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά πρέπει να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο γιατί πολύ σύντομα θα παίξουμε παιχνίδι ζωής ή θανάτου».

-Έχετε ήδη δώσει κάποια φιλικά, ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουν βγει; «Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τα φιλικά παιχνίδια. Το να πάρεις μετάλλιο στην προετοιμασία δε σημαίνει τίποτα. Αυτό που θέλω είναι η ομάδα να είναι σε φόρμα και να υπάρχει χημεία και βλέπω ότι προς το παρόν πηγαίνουν καλά».

-Πιστεύετε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για την κατάκτηση ενός μεταλλίου; «Πιστεύω ότι όπως σε κάθε χώρα το 90% του κόσμου θα σε υποστηρίξει. Πάντα θα υπάρχει ένα 10% που δε θα το κάνει. Θα ήταν τεράστιο λάθος να προσθέσουμε περαιτέρω πίεση σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες, όπως η Ισπανία, η Σερβία, η Λιθουανία, η ωσία, η Ιταλία η Τουρκία. Πολύ καλές ομάδες και όλες θέλουν κάτι. Οπότε γιατί να προσθέσω κι άλλη πίεση σε αυτούς τους παίκτες. Πιστεύω ότι τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο ένα πράγμα τη Σουηδία, τίποτε άλλο. Ας μην κάνουμε αυτό το λάθος. Γιατί οι προσδοκίες κάνουν κακό σε πολλά πράγματα».

-Τι θα δούμε από την ομάδα του Τρινκιέρι; «Πάθος και μία ομάδα που θέλει να παίζει για τη χώρα της. Αυτά είναι αρκετά για αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: